Quantcast
THE STREAM

Υπερπολυτελές κοντέινερ ήταν το Airbnb που έκλεισε ένας τυχερός Βρετανός στο Άμστερνταμ

Καλύτερες κι από της Αθήνας φαίνεται πως είναι οι προσφορές διαμονής της ολλανδικής πρωτεύουσας


THE NEWSROOM · 17 Μαΐου 2019

Παρότι δεν υπάρχει κάποιος στο σύμπαν που να μην έχει φάει μια επικών διαστάσεων παπάτζα κλείνοντας δωμάτιο για να μείνει, ακόμα και στις εποχές του Airbnb, του Booking και των υπόλοιπων σατανάδων, ένας Βρετανός τουρίστας στο Άμστερνταμ βίωσε έναν κουβά βαθύτερο από τους συνηθισμένους. Όπως δήλωσε στο Facebook ο Μπεν Σπέλερ, το ότι πλήρωσε 100 λίρες τη βραδιά για ένα κατάλυμα (με σκοπό να δει το ματς Άγιαξ – Τότεναμ) δεν του έφερε ακριβώς το δωμάτιο των ονείρων του, αλλά αν μη τι άλλο τον έκανε διάσημο.

Αναλυτικά, ο Βρετανός έκλεισε ένα δωμάτιο μέσω της πλατφόρμας Airbnb το οποίο περιγραφόταν ως «καθαρό δωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο». Όταν έφτασε στην τοποθεσία πέρασε και ξαναπέρασε τρεις φορές με τους φίλους του από το συγκεκριμένο σημείο μέχρι να καταλάβει ότι έκλεισε μια διανυκτέρευση σε ένα καθαρό (μπορεί και όχι) κοντέινερ με τρία στρώματα και μία χημική τουαλέτα μέσα.

Όπως είπε:

«Όταν φτάσαμε, περάσαμε το εμπορευματοκιβώτιο τρεις φορές με το ταξί επειδή δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι θα μπορούσε να είναι αυτό.»

Η αλήθεια είναι πως παρά την πρωτοποριακή λύση που του δόθηκε, ο Σπέλερ δήλωσε πως επέλεξε αμέσως κάτι πιο μπανάλ. Το κλείδωσε αμέσως και έκλεισε ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο:

«Κλείσαμε αμέσως δωμάτιο σε ξενοδοχείο μόλις το είδαμε. Για να είμαι δίκαιος, πήρα πίσω τις 100 λίρες που είχα πληρώσει.»

Να σημειωθεί πως πριν φτάσει στο Άμστερνταμ, ο host του κοντέινερ που είχε συστηθεί ως Τζέικομπ τον είχε προειδοποιήσει πως μπορεί να υπάρχει θέμα με το νερό, πράγμα αρκετά λογικό γιατί το κοντέινερ δεν είχε καν άδεια. Φυσικά μετά από μια τέτοια αψέχαστη εμπειρία δεν του έδωσε αποζημίωση, αν και το Airbnb του επέστρεψε τις 100 λίρες της κράτησης και του έδωσε και τις 230 λίρες για το ξενοδοχείο που τελικά έμεινε.

Αυτό ήταν το θέαμα που αντίκρυσε ο Μπεν:

Αψέχαστη πρέπει να έμεινε η εμπειρία και στον κολοσσό των βραχυχρόνιων χρεώσεων, ο οποίος στο μεταξύ διέγραψε το προφίλ του Τζέικομπ από τις λίστες, στις οποίες ο μεγάλος μύστης του real estate διατηρούσε κι ένα δεύτερο κοντέινερ. Όπως είπε σε δήλωσή της η Airbnb:

«Οι ψευδείς καταχωρήσεις δεν έχουν θέση στην πλατφόρμα μας και η ομάδα μας εργάζεται σκληρά για να ενισχύσει συνεχώς τις άμυνές μας και να αντιμετωπίζει τους κακούς ηθοποιούς. Περισσότεροι από μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν ταξιδέψει μέσω Airbnb και πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες διαμένουν σε καταλύματα Airbnb κάθε βράδυ, το ζήτημα είναι απίστευτα σπάνιο.»

Πάντως τα skills και τα assets του host θα ήταν πολύτιμα στην αγορά ακινήτων της Αθήνας, καλό θα ήταν κάποιος να του απευθύνει επίσημη πρόσκληση.

Best of internet