Quantcast
THE STREAM

Τουλάχιστον 20% αυξήθηκαν οι ντιγκιντάγκες μετά τη χτεσινή Eurovision, σύμφωνα με έλληνες σχολιαστές

Οι Ταλιμπάν των Βαλκανίων έκαναν περήφανα αισθητή την παρουσία τους για άλλη μία φορά


THE NEWSROOM · 15 Μαΐου 2019

Είναι κάτι φορές που αισθανόμαστε προνομιούχοι. Αν μη τι άλλο, το ελληνικό κοινό, ή για να είμαστε ακριβολόγοι, μια πολύ συγκεκριμένη μερίδα αυτού του κοινού, έχει τη μαγική ικανότητα να μην απογοητεύει ποτέ με τις αντιδράσεις του σε κάποια γεγονότα. Το σκηνικό εδώ ήταν ο ημιτελικός της Eurovision και η ώρα του μεγάλου happening ήταν η στιγμή που η Ισραηλινή τρανς τραγουδίστρια Dana International, η οποία ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού το 1998, βγήκε να τραγουδήσει προς τιμήν της όλης φάσης.

Αυτό ήταν το χιτάκι του 1998, σε περίπτωση που δεν το θυμάστε:

Σε κάθε περίπτωση, η χτεσινή ερμηνεία της Dana ήταν η παρακάτω:

Όσο η Dana τραγουδούσε, η κάμερα του διαγωνισμού έψαξε ζευγάρια που φιλιούνται στο κοινό, όπως γίνεται στο NBA και σε πολλά άλλα events. Με το κατάλληλο κάδρο (ή κάρδο, αν το θέλετε) πάντοτε:

Μέχρι εδώ καλά. Ποιος είδε όμως τους Έλληνες Ταλιμπάν και δεν τους φοβήθηκε, όταν η κάμερα τους έδειξε ένα ζευγάρι ανδρών να φιλιούνται, με το όλο show ως γνωστόν να μεταδίδεται και από την ΕΡΤ.

Αυτή ήταν η επίμαχη στιγμή:

Όπως καταλαβαίνετε, οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και δραματικές. Άλλοι έψαξαν περασμένα μεγαλεία με thug άνδρες:

Άλλοι το γύρισαν στην παιδαγωγική από τα Lidl:

Κάποιος εισήγαγε (μάλλον όχι για πρώτη φορά) το hashtag #foustanela:

Εντάξει υπήρξαν και πιο πεζές διαμαρτυρίες:

Ένας άλλος μετριοπαθής αναζήτησε ψύχραιμα μια (τελική) λύση που να τους χωράει όλους:

To πάρτι ψυχραιμίας συνεχίστηκε στα σχόλια του Ελληνικού και Κυπριακού Facebook, καθώς ως γνωστόν και οι δύο χώρες είχαν ένα διαγωνιζόμενο (Κατερίνα Ντούσκα και Τάμτα αντίστοιχα) στη συγκεκριμένη κούρσα. Το κυκλωμένο σχόλιο κλέβει τις εντυπώσεις, καθώς πρόλαβε να ενσωματώσει κατά συρροήν δολοφόνους στο όραμά του για την κοινωνία:

Με την ορθογραφία είχαμε γενικά κάτι θεματάκια, αλλά το μήνυμα της αντίστασης στη Νέα Τάξη Πραγμάτων που θέλει να μας κάνει ντιντήδες πέρασε:

Η ευκαιρία για ένα μάθημα θρησκευτικής γεωγραφίας πάντως δεν πήγε χαμένη, για να μη λέτε:

Ας τρέμει πάντως η Νέα Τάξη Πραγμάτων, όσο υπάρχουν συναγωνιστές που θέλουν να πάνε την αντίσταση ένα βήμα παραπέρα:

Σε άλλα νέα, σε έναν διαγωνισμό για τον οποίο κανείς δεν νοιάστηκε πέρα από τους φίλους και τους συνεργάτες της Τάμτα που διαγωνιζόταν για την Κύπρο και της Κατερίνας Νοτοπούλου (oh wait) που διαγωνιζόταν για την Ελλάδα, οι δύο χώρες προκρίθηκαν στον τελικό. Η εμφάνιση της Τάμτα πάντως που ντύθηκε μάλλον κάτι από ταινία του Βερχόφεν ήταν αρκετά εντυπωσιακή:

Η αλήθεια είναι ότι ίσως μετά από όλη αυτή τη χιονοστιβάδα ψυχραιμίας πρέπει να είναι ο ίδιος ο Σιντάρτα Γκαουτάμα Βούδας κανείς για να θυμηθεί ότι η φετινή Eurovision είναι από πέρσι το απόλυτο PR δωράκι στην κυβέρνηση του Ισραήλ (το οποίο θυμηθήκαμε και πρόσφατα μετά την σχετική απάντηση της Ντούσκα), αλλά γιατί να ασχοληθεί κανείς με το δράμα των Παλαιστίνιων όταν μπορεί να ξοδέψει τόση ενέργεια ενάντια σε μουσάτους που φιλιούνται.

 

 

 

 

Best of internet