Quantcast
THE STREAM

«Πιείτε, καπνίστε και φάτε (σαν) βόδια» λέει η νέα υπουργός Υγείας της Νορβηγίας

Η νέα chief του υπουργείου Υγείας μπορεί να μην πολυαρέσει, αλλά είναι πλασμένη για τη χώρα μας


THE NEWSROOM · 10 Μαΐου 2019

Γκανιάν για υπουργός μιας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον υπέροχο Κώτσο Καραμανλή φαίνεται πως είναι η νέα υπουργός Υγείας της Νορβηγίας, Sylvi Listhaug. Βασική απόδειξη είναι η πρόσφατη δήλωσή που έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο NRK, την κρατική ραδιοτηλεόραση της Νορβηγίας, όπου η γαλαντόμος αρχόντισσα (και μέλος του δεξιού Κόμματος Προόδου) υπουργός τόνισε ότι οι άνθρωποι πρέπει «να μπορούν να πίνουν, να καπνίζουν και να τρώνε όσο κόκκινο κρέας θέλουν».

Όπως είπε η Listhaug, δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να λέει στον κόσμο τι είναι ή δεν είναι υγιεινό. Η 41χρονη πολιτικός συμπλήρωσε επίσης ότι «δεν σκοπεύω να είμαι η αστυνομία ηθικής», ενώ είπε επίσης ότι νιώθει συμπόνοια για τους καπνιστές, τους οποίους και αποκάλεσε «παρίες» της κοινωνίας (τονίζοντας επίσης ότι είναι και η ίδια social smoker).

Γενικά το κλίμα της τοποθέτησής της ήταν ότι ο κόσμος πρέπει μόνος του να επιλέγει τι θα κάνει, το οποίο σημαίνει να μπορεί να φάει ένα βόδι και να καπνίσει ένα λιβάδι αν το θέλει. Η Listhaug πρόσθεσε επίσης το κάπνισμα πρέπει να επιτρέπεται σε κάποιους χώρους, επειδή γιατί όχι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Listhaug έχει διατελέσει και υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά παραιτήθηκε το 2018 μετά από ένα ατυχές ποστάρισμα στο Facebook.

Στη Νορβηγία πάντως αρκετοί δε φάνηκαν να ενθουσιάζονται με αυτό το attitude. Όπως είπε στο NRK η γενική γραμματέας της Νορβηγικής Αντικαρκινικής ΕταιρείαςAnne Lise Ryel, η ίδια ανησυχεί ότι ο διορισμός της Listhaug μπορεί να πάει τη δημόσια υγεία πολλές δεκαετίες πίσω:

«Φαίνεται να μην πολυκαταλαβαίνει τι είναι στην πραγματικότητα η δημόσια υγεία και πάει είναι τα καθήκοντά της σαν υπουργός στον τομέα αυτό.»

Στην Ελλάδα πάντως θα πήγαινε τρένο από ψήφους, ενώ αν κατέβαινε σε εκλογές την περίοδο του Πάσχα θα μπορούσε να γίνει μέχρι και νέα βασίλισσα της χώρας μας.

Dimitris Gavanas‎

(πηγή)

Best of internet