Quantcast
THE STREAM

Παράταξη στη Θεσσαλονίκη κατεβαίνει χωρίς υποψήφιο δήμαρχο, επειδή μπορεί

Κάποιοι στη Νύμφη του Θερμαϊκού δείχνουν να μην ενδιαφέρονται και πολύ για το πόστο του άρχοντα της πόλης


THE NEWSROOM · 10 Μαΐου 2019

Είναι γνωστό πως ο εκλογικός νόμος της χώρας υπαγορεύει ότι κάθε παράταξη που κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές να μην έχει μόνο δημοτικούς συμβούλους (όσα εκατομμύρια κι αν φαίνεται έχουν γίνει αυτοί τώρα τελευταία), αλλά και έναν συγκεκριμένο υποψήφιο για δήμαρχο – one δήμαρχο to rule them all. Όλες λοιπόν οι πολιτικές παρατάξεις από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη κι από τη Ρόδο ως την Ηγουμενίτσα, βρίσκουν έναν δήμαρχο να κατεβάσουν, γιατί στο κάτω κάτω κάποιος πρέπει να κάνει τον αρχηγό, έτσι;

Όλοι; Όχι όλοι. Ένα μικρό Γαλατικό χωριό (για την ακρίβεια, δύο μικρά Γαλατικά χωριά) που κατεβαίνουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να το πάνε κάπως αλλιώς το πράγμα και αυτό περνάει και στα προεκλογικά τους υλικά. Μιλάμε για τις παρατάξεις «Η Πόλη Ανάποδα» και «Δύναμη Ανατροπής», οι οποίες αποφάσισαν να τρολάρουν την όλη φάση με τον προβλεπέ δήμαρχο – δίνοντας όμως έμφαση ότι συστήνονται σαν παρατάξεις με συλλογικό κουμάντο και όχι δημοτικά σχολεία με το δήμαρχο για δάσκαλο.

Έτσι στο κλιπάκι τους βλέπουμε διάφορους από τους υποψήφιους των δύο παρατάξεων, οι οποίες κατεβαίνουν μαζί, να το σκέφτονται λίγο ξεκινήσουν προς το Δημαρχείο της πόλης. Στην πορεία φαίνεται πως έχουν ξεχάσει το άτομο που έχει οριστεί ως ο υποψήφιος δήμαρχος, όμως αυτό δε φαίνεται να τους καίει και πάρα πολύ.

Όπως λέει η λεζάντα τους;

«Η Πόλη Ανάποδα και η Δύναμη Ανατροπής δεν θέλουν, αλλά πρέπει να βρουν επειγόντως κάποιον για υποψήφιο δήμαρχο για το ψηφοδέλτιό τους!»

Δείτε το βίντεο:

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το προεκλογικό σποτάκι των δύο παρατάξεων καταλήγει σε κοινωνικό μήνυμα:

Χαριτωμένο ομολογουμένως το κονσεπτάκι τους, ελπίζουμε να είναι αρκετά προετοιμασμένοι για την κρίσιμη στιγμή που θα έρθουν αντιμέτωποι με τη σκούπα του Πανίκα Ψωμιάδη.

Best of internet