Quantcast
THE STREAM

Ένοχοι 8 μοναχοί για τα χριστιανομπάχαλα στη Μονή Εσφιγμένου

Από λίγους μήνες μέχρι σχεδόν 20 χρόνια φυλακή έφαγαν από το δικαστήριο τα φιλαράκια του Κλεομένη


THE NEWSROOM · 19 Απριλίου 2019

Αντίχριστοι παραμένουν οι Έλληνες δικαστές, αν κρίνουμε από την αδυσώπητη αντιμετώπιση που επιφύλαξαν στις οκτώ θεοσεβούμενες ψυχές που κατηγορούνταν για τα μπάχαλα στο Άγιο Όρος τον Ιούλιο του 2013, κατά τη διάρκεια της απόπειρας εκκένωσης του του αντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, στις Καρυές. Το δικαστήριο δεν εκτίμησε καν ότι μιλάμε για το πρώτο (μάλλον, δηλαδή) στην ιστορία επεισόδιο με μολότοφ στο Άγιο Όρος και καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών τον ηγούμενο της “παλιάς” αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιο, ενώ την ίδια ακριβώς ταρίφα εισέπραξε ο μοναχός Αντύπας, ο οποίος ανήκει στην ίδια ακριβώς αδελφότητα.

Θυμίζουμε εδώ ότι αυτή ήταν η σε δεύτερο βαθμό καταδίκη των εν λόγω χριστιανοκομάντο, καθώς έχουν άλλη μία στο βιογραφικό τους, η οποία όμως είχε ανασταλεί. Πιο συγκεκριμένα, ο Μεθόδιος κρίθηκε ένοχος για την ηθική αυτουργία του επεισοδίου, ενώ ο συναγωνιστής και συνονόματος με τον αοιδό του «Μωρό μου καλησπέρα»  καταδικάστηκε για έκρηξη, εμπρησμό, χρήση εκρηκτικών κ.ά., καθώς φαίνεται να διακρίθηκε στη ρίψη μολότοφ. Εκτός από τους δύο αρχιμπάχαλους, άλλοι έξι μοναχοί της “παλιάς” αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου έφαγαν ο καθένας από μια κάθειρξη 9 ετών και 5 μηνών για απλή συνέργεια στο επεισόδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στη δίκη όσο και στην εκφώνηση της απόφασης οι κατηγορούμενοι δεν ήταν εκεί – εκπροσωπούνταν μόνο από τους δικηγόρους τους. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η Αστυνομία τους ψάχνει για να εκτίσουν την ποινή τους, καθώς οι μοναχοί την έχουν δει Παλαιοκώστας (κατά το ήμισυ ίδιο με το παλαιοημερολογίτης).

Θυμίζουμε επίσης ότι κατά καιρούς γίνονται και υπέροχες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης γι’αυτούς:

Το όλο εκπληκτικό σκηνικό είχε συμβεί όταν οι δικαστικοί επιμελητές προσπάθησαν να εκκενώσουν το αντιπροσωπείο (κονάκι) της Μονής, εφαρμόζοντας σχετική δικαστική απόφαση. Η Αθήνα της μοναστικής Ορθοδοξίας απέκτησε τότε τα Εξάρχειά της, όταν οι παρόντες άρχισαν να πετάνε διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και μολότοφ.

Η όλη κόντρα είναι ένα στιγμιότυπο μόνο από την μακρά κόντρα μεταξύ της παλιάς (ζηλωτές) και της νέας αδελφότητας Εσφιγμένου με τη δεύτερη που (η official) να δημιουργήθηκε μετά από απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Αγίου Όρους το 2005, κάνοντας αυτόματα την παλιά να είναι πειρατική. Οι βετεράνοι χριστιανοταλιμπάν όμως αρνήθηκαν να παραδοθούν, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα μπάχαλα μέχρι σήμερα. Όπως ήταν πχ οι καταδρομικές επιχειρήσεις για ένα αμπέλι.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί εδώ ότι ο Μεθόδιος θα θεωρούνταν εξαιρετική μεταγραφή από το ISIS, αν κρίνουμε από διάφορες δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς, όπως πχ ότι «Eβραίοι προσέχετε, μπορεί να εμφανιστεί Έλληνας Χίτλερ». Αυτή είναι η εν λόγω γλυκιά ψυχούλα:

Όταν βέβαια ανάμεσα στους οπαδούς σου μετράς ολόκληρο Κλεομένη, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε κατ’ευχήν (δηλαδή θα γίνει η Αποκάλυψη). Αφήνουμε αυτό κι εδώ επίσης, γιατί ήταν δίκαιο και έπρεπε να γίνει πράξη:

Best of internet