Quantcast
THE STREAM

Για σχέση με τη μαφία των φυλακών συνελήφθη ο κοτσονάτος 85χρονος Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Δεν φαίνεται να πτοείται από τα χρόνια που έκατσαν βαριά πάνω στους ώμους του ο βετεράνος δικηγόρος


THE NEWSROOM · 19 Απριλίου 2019

Εξαιρετικά κοτσονάτος φαίνεται να είναι στα 85 του χρόνια ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, αν κρίνουμε από τις δραστηριότητες του οι οποίες μπήκαν στο στόχαστρο των δικαστών. Άλλοι μαζεύουν χόρτα και μανιτάρια (μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό), άλλοι παίρνουν σκύλο ή πάνε για περίπατο με τα εγγόνια τους, αλλά ο κ. Λυκουρέζος συνελήφθη γιατί σύμφωνα με τη κρίση των αρχών υπάρχουν ενδείξεις πως εμπλέκεται στην περίφημη υπόθεσης της «μαφίας των φυλακών», η οποία απασχολεί την επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός δικηγόρος συνελήφθη χτες το απόγευμα και πήγε πακέτο στον 12 όροφο της ΓΑΔΑ (έναν όροφο κάτω από τα πάρτι δηλαδή) μετά από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή τρομοκρατίας Ευτύχη Νικόπουλου που ερευνά την υπόθεση αυτή. Σήμερα το πρωί συνελήφθη για τον ίδιο λόγο και ο έτερος δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, με τους δύο άντρες να είναι αντιµέτωποι µε τις κακουργηματικές κατηγορίες της σύστασης εγκληµατικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου, του εντερπρενέρ φίλου μας από την υπόθεση Energa – Hellas Power.

Όπως αναφέρεται μάλιστα σε ρεπορτάζ του Open, η αιτία ήταν η καταγραφή μιας συνομιλία του chief της μαφίας των φυλακών με συγκρατούμενό του από τα ειδικά μέσα της Αντιτρομοκρατικής, στην οποία αναφέρονται τα ονόματα των Λυκουρέζου – Παναγόπουλου:

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος (σ.σ. τα μικρά ονόματα των δύο ποινικολόγων). Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διάλογος αυτός ήταν μια πρόβα για το τι έπρεπε να πουν οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Υπάρχει κι άλλος ένας διάλογος αντίστοιχου ύφους:

«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, να το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;»

Σε περίπτωση που το κοκτέιλ από μαφία φυλακών (φυσικά η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει σε καμία περίπτωση), σκάνδαλο Energa και δολοφονία Ζαφειρόπουλου σας φαίνεται εντυπωσιακό, δεν είναι τίποτε μπροστά στο βιογραφικό του γνωστού δικηγόρου, ο οποίος έχει εκλεγεί και βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έχει μεταξύ άλλων στο βιογραφικό του την υπεράσπιση του συνώνυμου της απάτης στα λεξικά Κοσκωτά και την αθώωση στον δεύτερο βαθμό του δολοφόνου του Μιχάλη Καλτεζά, Αθανάσιου Μελίστα.

Κι επειδή προφανώς ακόμη κι αυτά είναι λίγα, έχει υπάρξει συνήγορος του βαθιά ανακατεμένου σε εγκλήματα στους φονικούς Γιουγκοσλαβικούς πολέμους Σερβοβόσνιου στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς. Για την ακρίβεια, το κονέ αυτό τον έχει φέρει να κάνει ένα γρήγορο πέρασμα σε ένα από τα πιο σουρεαλιστικά στιγμιότυπα της νεότερης Ελληνικής ιστορίας.

Όταν ο Μλάντιτς μιλούσε σε εκπομπή του Mega με παρουσιαστή τον Παύλο Τσίμα, στην οποία ο Σερβοβόσνιος στρατιωτικός έδινε συνέντευξη στον Βλάση Μπονάτσο, ο οποίος μάλιστα ρώτησε τον Μλάντιτς «τι ζώδιο είναι», γιατί έτσι το ζούσαμε εδώ στα 90s. Ο Λυκουρέζος βέβαια απασχόλησε τη δημοσιότητα και γιατί εκτός από όλα αυτά, έβρισκε χρόνο και για βόλτες στη Μύκονο με τη Νατάσα Καλογρίδη και τον Νίκο Κοκλώνη, τον παρουσιαστή που δίδαξε στους άπιστους cringe όταν έκανε εκπομπή με την Πάμελα Άντερσον:

Ράτκο Μλάντιτς – Αλέξανδρος Λυκουρέζος – Νίκος Κοκλώνης – Πάμελα Άντερσον, όλους τους ενώνει η Ελλάδα μας.

 

Best of internet