Quantcast
THE STREAM

Στίχους Μητροπάνου για φωτιές σε SMS με υπογραφή της Δούρου λαμβάνουν κάτοικοι της Αττικής

Μια πολύ αλλόκοτη καμπάνια παραπληροφόρησης καταγγέλει η περιφερειάρχης Αττικής


THE NEWSROOM · 19 Απριλίου 2019

Μια κίνηση μαύρης προπαγάνδας που ισορροπεί άψογα ανάμεσα στο πρωτότυπο, το weird και το μακάβριο εξελίσσεται από χτες, σύμφωνα με καταγγελία που έκανε η Ρένα Δούρου, νυν περιφερειάρχης Αττικής και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως προκύπτει από screenshot που ανέβασε η Ρένα Δούρου στα social media, κάποιος ή κάποιοι έστειλαν μερικά εξαιρετικά καλόγουστα μηνύματα στο όνομα της στα κινητά κατοίκων της Ανατολικής Αττικής.

Το το περιεχόμενο των μηνυμάτων είναι στίχοι τραγουδιού του Δημήτρη Μητροπάνου που έχουν να κάνουν με φωτιές (!), μαζί με την ευχή «αθάνατος ο Μητσάρας» (!!!). Η επέτειος του θανάτου του μεγάλου τραγουδιστή ήταν σαν προχτές (17 Απριλίου), αν και δεν νομίζουμε ότι αυτό είναι το point στη συγκεκριμένη κίνηση:

«Δώσε μου φωτιά ν’ ανάψω
βάλε μου κρασί να πιω»

Αυτό ήταν το ίδιο το μήνυμα SMS:

Όπως έγραψε στις αναρτήσεις της η Ρένα Δούρου:

«Εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη κακόβουλη εκστρατεία ομαδικών μηνυμάτων που δήθεν προέρχονται από το κινητό μου προς κινητά τηλέφωνα κατοίκων της Ανατολικής Αττικής, με προκλητικό και χυδαίο περιεχόμενο. Πρόκειται για απόπειρα παραπλάνησης των πολιτών και συκοφάντησής μου.

Το μήνυμα που στέλνω προς όλες και όλους είναι σαφές: ούτε η Δύναμη Ζωής ούτε εγώ πρόκειται να καμφθούμε από τέτοιου είδους εκστρατείες.»

Την προσοχή σας παρακαλώ. Εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη κακόβουλη εκστρατεία αποστολής ομαδικών sms, που δήθεν…

Gepostet von Rena Dourou am Donnerstag, 18. April 2019

Θα είχε ενδιαφέρον να μαθευτεί το ποιος έχει την ευθύνη για τη συγκεκριμένη ιδιαίτερα κλασάτη κίνηση, με τον ορίζοντας της σκέψης του να είναι προφανώς οι περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν προσεχώς. Από την άλλη πρέπει να ειπωθεί ότι η Ρένα Δούρου έχει ιδιαίτερα αρκετά και σαφώς πιο πραγματικά προβλήματα που συνδέονται με τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής το καλοκαίρι.

Μιλάμε για τις ποινικές διώξεις για εγκληματική αμέλεια που έχουν ασκηθεί σε βάρος της (και σε βάρος του Ηλία Ψινάκη και άλλων) από τους αρμόδιους εισαγγελείς (ενώ υπάρχει αντίστοιχο πόρισμα που της αποδίδει ευθύνες και για τις πλημμύρες στη Μάνδρα). Όπως αναφέρει η αξιολόγηση των δικαστών για τις ευθύνες των αρχών, μεταξύ άλλων υπήρξαν:

«… απόλυτη ασυνεννοησία, χάος και κατάρρευση του συστήματος, γενικευμένες ευθύνες των συναρμόδιων υπηρεσιών, εγκληματικά λάθη και παραλείψεις κατά την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς»

Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει αρκετό υλικό και χωρίς να καταφύγει κανείς σε αναφορές στον λαϊκό βάρδο από τα Τρίκαλα.

Best of internet