Quantcast
THE STREAM

Η Παναγία των Παρισίων καίγεται, δύο 24ωρα μετά την δήλωση της Παπακώστα για Εξάρχεια/Μονμάρτρη

Ακόμη πιο δύσκολο από την φωτιά στο μνημείο είναι η φωτιά στους εγκεφάλους του ελληνικό ίντερνετ


THE NEWSROOM · 16 Απριλίου 2019

Μπορεί η πασίγνωστη εκκλησία Νοτρ Νταμ να άντεξε 850 χρόνια στη θέση της, την ώρα που στο Παρίσι συνέβαιναν εξεγέρσεις, επαναστάσεις και εισβολές ξένων στρατών, ένα πολύ γνώριμο σε μας είδος βλακείας δεν άντεξε ούτε 12 ώρες για να εξαπολυθεί, την ίδια ώρα που η αγωνία (ευτυχώς) πολύ περισσότερων ανθρώπων για την τύχη της κορυφωνόταν. Το θλιβερό γεγονός της πυρκαγιάς στην εκκλησία που έγινε γνωστή ως Παναγία των Παρισίων, ήταν η αφορμή για μερικές από τις καλύτερες – χειρότερες τοποθετήσεις που μπορεί κανείς να φανταστεί.

Ενδεικτικό του μεγέθους της καταστροφής είναι ότι η φωτιά ξέσπασε χτες το απόγευμα και τέθηκε υπό έλεγχο μόλις σήμερα το πρωί. Η εκκλησία ευτυχώς γλίτωσε την ολοκληρωτική καταστροφή, δεν αποφεύχθηκαν όμως οι βαρύτατες ζημιές: Η οροφή κατακάηκε, ενώ το πανύψηλο βέλος ύψους 92 μέτρων κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των εκατομμυρίων ανθρώπων που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα, είτε από κοντά στο Παρίσι είτε από τα διεθνή δίκτυα που κάλυπταν το γεγονός.

Παρ’ όλα αυτά, οι προσπάθειες των περίπου 500 πυροσβεστών απέδωσαν καρπούς: To μεσαιωνικό καμπαναριό ύψος 68 μέτρων διασώθηκε, όπως και το κύριο σώμα του ναού που ξεκίνησε να χτίζεται το 1163 μ.Χ. Σε περίπτωση που έχετε την απορία πάντως, εκλεκτά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν ήδη αποκαλύψει το πως ξεκίνησε η φωτιά:

Η γνώση αυτή άρχισε να μοιράζεται με πάθος εκεί έξω:

Πρόλαβαν..

Gepostet von Georgios Ladias am Montag, 15. April 2019

Ψύχραιμη τοποθέτηση για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Gepostet von Aggelos G. Kalabokis am Montag, 15. April 2019

Κάποιος μπερδεύτηκε κάπου με τους Αγγλογάλλους:

Άλλος ετοιμάζεται για τη θέση πρύτανη πανεπιστημίου που κέρδισε με το post του:

Σε κάποιες πιο basic γωνίτσες του πολιτικού φάσματος, η διάσημη χέβι μέταλ βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, αποφάσισε να καταθέσει των δικό της φόρο τιμής στην Παναγία των Πατησίων, γνωστή γειτόνισσα της Παναγίας των Σεπολίων:

Οι αρμόδιοι επιστήμονες δεν έχασαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις εμπειρογνωμοσύνες τους:

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΕΚΑΨΕ ΤΗ ΝΟΤΡ ΝΤΑΜ. ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ.

Gepostet von George Zervas am Dienstag, 16. April 2019

Ο πλανητάρχης Τραμπ αποφάσισε να διαλέξει (πετώντας ένα βελάκι σε κάποιον πίνακα της Πυροσβεστικής με δεμένα τα μάτια) μια μέθοδο πυρόσβεσης για να προτείνει:

Κάποια κωλόπαιδα από την άλλη δεν άντεξαν και έφτιαξαν κάποια memes, φέρνοντας την λέξη «Παναγία» σε ένα πιο ελληνικό συγκείμενο:

Βέβαιος ότι ο καπνός γύρω από την Παναγία των Παρισίων προήλθε από μεγάλη φωτιά, δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ

Gepostet von Το Κουλούρι am Montag, 15. April 2019

Τουλάχιστον τα ανθρώπινα μνημεία ξαναφτιάχνονται, με την ανθρώπινη βλακεία φαίνεται να ζορίζουν τα πράγματα:

:'(

Gepostet von Nerdcult am Dienstag, 16. April 2019

 

Best of internet