Quantcast
THE STREAM

Με double score ακόμα και από τα Λευκά έχασε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις φοιτητικές εκλογές

Τις εντυπώσεις και τη δεύτερη θέση κέρδισε (λόγω memes) η παράταξη του ΚΚΕ στα πανεπιστήμια


THE NEWSROOM · 12 Απριλίου 2019

Εθνική υπερηφάνεια για άλλον ένα χρόνο μπορείτε (και επιβάλλεται) να αισθάνεστε από χτες, μιας και ο αναγνωρισμένος φορέας κλαρινογαμπρισμού της χώρας και πιθανώς σύμβουλος του κράτους στο αντικείμενο, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, βγήκε για άλλη μια φορά πρώτη στις φοιτητικές εκλογές. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, των σημειώσεων, των πάρτι για πρωτοετείς και εκείνου του πολύ κλασσικού τύπου με το ροζ πόλο μπλουζάκι που είναι πολύ πολύ φίλος σου πανηγυρίζει την 33η συνεχόμενη πρωτιά της στα ΑΕΙ, με τη συμμετοχή να καταγράφει μια μικρή άνοδο από πέρσι.

Η ΔΑΠ της καρδιάς μας, έτσι:

Πιο συγκεκριμένα και αγνοώντας ότι γενικά η κάθε φοιτητική παράταξη δίνει τα δικά της αποτελέσματα, η ΔΑΠ βγήκε πρώτη με πάνω από 40% (49% σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ίδιας) και η ΠΚΣ του ΚΚΕ δεύτερη με πάνω από 20% (25,17% σύμφωνα με την ίδια). Αμέσως μετά έρχεται η ΕΑΑΚ (πρόσκειται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και πήρε 9% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 8,24% σύμφωνα με την ΠΚΣ) και η ΠΑΣΠ του αδικοχαμένου ΠΑΣΟΚ (8% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 7,65% σύμφωνα με την ΠΚΣ).

Αυτά είναι τα αποτελέσματα που αφορούν τις παραδοσιακές (εδώ κάποια χρόνια τουλάχιστον) δυνάμεις των ελληνικών πανεπιστημίων. Αυτό που είναι κάπως αστείο είναι το σκορ της παράταξης «Μπλόκο» του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο πήρε το μεγαλοπρεπές 1.36% σύμφωνα με την ΔΑΠ και 0.95% σύμφωνα με την ΠΚΣ, με λιγότερους από 1000 ψήφους σε κάθε περίπτωση – για την ακρίβεια 673 σύμφωνα με την ΠΚΣ.

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ την πήγαν double score τα 1384 λευκά, το οποίο είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ζήτημα για κάθε λάτρη της στατιστικής. Αυτό από την άλλη δεν εμπόδισε την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει ανακοίνωση που χαιρετίζει τις θετικές εξελίξεις, δείχνοντας λογικά στις ΔΑΠ και ΠΚΣ που πανηγυρίζουν ότι αφενός δεν της λείπει το ταμπεραμέντο, αφετέρου ότι μπορεί να χαρεί μαζί με τους άλλους αριστερούς:

«Παρά την απουσία μαζικού και αγωνιστικού προσανατολισμού του φοιτητικού κινήματος, η πλειοψηφία των φοιτητών ενίσχυσε τις δυνάμεις της Αριστεράς, απορρίπτοντας, έτσι, όσες δυνάμεις ευαγγελίζονται την διάλυση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στα πλαίσια αυτά, οι δυνάμεις της  Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Φοιτητών/τριών, στην οποία συμμετέχει το Bloco, η ΑΣΚ (Αγωνιστική Σπουδαστική Κίνηση) και δεκάδες αυτόνομα σχήματα ανά την Ελλάδα, πολλαπλασιάστηκαν και σε πολλές περιπτώσεις το Bloco απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο.»

Να σημειωθεί ότι για την πολύ καλή πορεία της ΠΚΣ, είναι πολύ πιθανόν ευθύνονται τα πανίσχυρα πανό – memes που σκαρφίστηκαν οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της παράταξης. Τα οποία είχαν από Αρκά:

Μέχρι κάτι σαν Κάσπερ:

Μέχρι αμπελαλέ:

Μέχρι τον ψυχρό κυριούλη από τη γνωστή σειρά του HBO:

Και φυσικά, τον ήρωα μας από τον Κρίκο Κρίκου:

Περιμένουμε αφιερωματικό επεισόδιο Κρίκου Κρίκου με καλεσμένους Κύπριους ΔΑΠίτες και μόνο μετά από αυτό, για ακόμη μεγαλύτερα γούστα από τα συνηθισμένα.

 

Best of internet