Quantcast
THE STREAM

Επιστήμονες σκάνε τις πρώτες σέλφι μιας Μαύρης Τρύπας, το ίντερνετ δεν ενθουσιάζεται

Παιδιά είναι απαιτητικά τα πράγματα στην εποχή των ινφλουένσερ και των social media, δε μπορείς να είσαι απλά ο εαυτός σου


THE NEWSROOM · 10 Απριλίου 2019

Ήρθε λοιπόν η μεγάλη ώρα, η στιγμή τους γραψίματος της ιστορίας, η φάση που οι απανταχού μαύρες τρύπες θα νιώσουν επιτέλους διεθνή αναγνώριση. Για πρώτη φορά στην ιστορία και δεκαετίες αφότου ένας γνωστός κύριος με ακατάστατο μαλλί έβαλε τις θεωρητικές βάσεις που προέβλεπαν την ύπαρξή τους, οι επιστήμονες στο τηλεσκόπιο Event Horizon Telescope (EHT) κατάφεραν να φωτογραφήσουν την τεράστια μαύρη τρύπα στο κέντρο ενός γαλαξία (του Μessier 87 – Μ87 αν έχετε την απορία).

Ή τέλος πάντων περίπου την μαύρη τρύπα, καθώς αυτή δε μπορεί να φωτογραφηθεί, δεδομένου του ότι ούτε το φως μπορεί να διαφύγει από τη βαρύτητά της. Οι επιστήμονες όμως κατάφεραν τουλάχιστον να αποτυπώσουν τον ορίζοντα γεγονότων, ο οποίος είναι η περιοχή της μαύρης τρύπας που αποτελεί το όριο για το φως. Τα νούμερα είναι πολύ εντυπωσιακά: Η εν λόγω μαύρη τρύπα είναι τρία εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη Γη μας ενώ όπως είπε ο Heino Falcke στο BBC, «Αυτό που βλέπουμε είναι μεγαλύτερο από ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα».

Για την ακρίβεια η όλη ανακάλυψη είναι τόσο large που η σχετική ανακοίνωση έγινε σε έξι ταυτόχρονες συνεντεύξεις σε έξι πόλεις: στην Ουάσιγκτον (η κεντρική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF), στις Βρυξέλλες (διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη συμμετοχή του Ευρωπαίου επιτρόπου για την Έρευνα-Επιστήμη-Καινοτομία Κάρλος Μοέδας), στη Σαγκάη της Κίνας, στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, στο Σαντιάγο της Χιλής και στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Αυτή είναι η περίφημη εικόνα:

Όλα καλά μέχρι εδώ. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό, πολύ μικρό πρόβλημα:

Το Ίντερνετ δεν εντυπωσιάστηκε

Όπως τα ακούτε αγαπητές φίλες και φίλοι. Το παγκόσμιο ψηφιακό hive mind αρνείται πεισματικά να καταλάβει πως αυτή η χαριτωμένη εικόνα (που έχει ήδη παρομοιαστεί με ντόνατ) είναι σημαντική και σηκώνει τόσο χαμό.

Το προβλέψιμο αποτέλεσμα είναι ότι η απογοήτευση, ειδικά μετά από τόση αναμονή, έχει μετουσιωθεί στο κλασσικό προϊόν του Ίντερνετ. Σε, κυριολεκτικά αστρονομικής αυτή τη φορά αξίας, memes.

Απολαύστε:

Gepostet von Spiros Mavrogiannis am Mittwoch, 10. April 2019

Goatse

Gepostet von Manolis Karampinis am Mittwoch, 10. April 2019

First ever black hole image released

Gepostet von Jøn Ghùll am Mittwoch, 10. April 2019

Fig. 5.75: A meme [1].References [1] O Lalla O Lea et al. (2019).

Gepostet von Meme-Theoretic Theoretical Physics Memes am Mittwoch, 10. April 2019

Best of internet