Quantcast
THE STREAM

Η ιστορία του Έλληνα δραπέτη φυλακών που έγινε σελέμπριτι αξίζει σειρά στο Netflix

Ελλάδα, η μόνη χώρα που μπορείς να μπεις φυλακή για απάτη και να μείνεις 17 χρόνια μακριά από αυτή με μια ακόμη μεγαλύτερη


THE NEWSROOM · 9 Απριλίου 2019

Μία ιστορία με περισσότερο άρωμα Ελλάδας από 80 τετραγωνικά χιλιόμετρα φλισκούνι και άγρια μέντα εκτυλίσσεται ακάθεκτη αυτές τις μέρες αγαπητές φίλες και φίλοι, μέσω της οποίας μπορέσαμε να ορίσουμε με μη αμφισβητήσιμο τρόπο το τι είναι το ελληνικό όνειρο: Μία ακόμη πιο εξωφρενική εκδοχή του αμερικάνικου, όμως στο λιγότερο επιτυχημένο και στο πιο εξωφρενικό. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να περιγραφεί μια ιστορία στην οποία ένας άνθρωπος έγινε ανθυποσελέμπριτι για να τη γλιτώσει από τη μπουζού.

Ο 45χρονος πλέον ήρωας της ιστορίας μας είναι κάποιος κύριος ονόματι Κωνσταντίνος Γιαλούρης, του οποίου η ζωή πήρε μια κάποια στροφή προς το χειρότερο όταν καταδικάστηκε για απάτες κατ’ εξακολούθηση σε έξι χρονάκια στις Φυλακές Αλικαρνασσού στην Κρήτη. Επειδή όμως στο ταξίδι της ζωής ο καθένας πορεύεται πρώτα και κύρια με τα skills που διαθέτει, αποφάσισε να ξαναδοκιμάσει μια ακόμη πιο γκράντε απάτη από αυτή που τον είχε βάλει στη φυλακή το 1996, η οποία δεν ήταν και λίγη.

Για την ακρίβεια, το χάιλαϊτ της καριέρας του ήταν όταν παρίστανε το γιο βουλευτή (!) και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στα μέσα των 90s στην Κρήτη με σκοπό να βουτάει λεφτά από διάφορους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων του Ηρακλείου. Για να τους πείσει όλους είχε μάλιστα πάει σε ανθοπωλείο της περιοχής και είχε στείλει λουλούδια στον εαυτό του – like a boss.

Με τόσες δεξιότητες αντιλαμβάνεστε ότι εύκολα βαριέται κανείς στη φυλακή, οπότε μια μέρα που ήταν σε άδεια το 2002 απλά παράτησε τη φυλακή οριστικά και έφυγε. Εκεί που κάποιος λιγότερο μπαλαδόρος κρατούμενος όμως απλά θα την έκανε για την Αργεντινή, ο Γιαλούρης αποφάσισε να κρυφτεί και να γίνει famous ταυτόχρονα με μια νέα ταυτότητα, παρότι στο μεταξύ (το 2003) είχε καταδικαστεί ερήμην για άλλη μια απάτη.

Έτσι άλλαξε το επώνυμό του σε Δαναός και ξεκίνησε μια νέα, πολύπλευρη καριέρα: Έγινε δημοσιογράφος, τραγουδιστής, μάνατζερ καλλιτεχνών, ενώ κάποια στιγμή δήλωσε και γιος της Κορίνας Τσοπέη, που μάλλον ήταν μια πολύ καλή επιλογή, καθώς αποκλείεται να θυμάστε ποια ήταν αυτή (κι εμείς το γκουγκλάραμε δηλαδή). Στο όνομά του υπήρχε φυσικά και κανάλι στο YouTube:

Ο δραπέτης – παρουσιαστής μίλησε με διάφορες περίπου διασημότητες:

Σε κάποια φάση αποφάσισε πως αν το κάνουν όλοι, μπορεί πολύ καλά να γίνει και ο ίδιος τραγουδιστής. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα:

Ο δρόμος του προς τη δόξα δυστυχώς διακόπηκε μετά από έναν τυχαίο αστυνομικό έλεγχο στα πέριξ της Ομόνοιας, όταν ανακαλύφθηκε ότι το όνομα που δήλωσε δεν είναι το πραγματικό του. Κάπως έτσι θα προκύψει και η επανασύνδεση του Δαναού – Γιαλούρη με τη φυλακή, από την οποία τόσο έμενε μακριά από το 2002.

Είναι γνωστό στο κάτω κάτω ότι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της.

(πηγή)

Best of internet