Quantcast
THE STREAM

«Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το ’89» δήλωσε επακριβώς ο Ανδρέας Λοβέρδος

Από τη μία ο μέγας διώκτης των οροθετικών έχει δίκιο, από την άλλη έχει δίκιο αλλά όχι με τον τρόπο που θα το ήθελε


THE NEWSROOM · 9 Απριλίου 2019

Μπορεί η υπόθεση Novartis να πηγαίνει με την ταχύτητα τετραπληγικής χελώνας (και να συνεχίζει να μας δημιουργεί την απορία για το αν θα καταλήξει κάπου τελικά ή θα είναι μεγαλύτερη φούσκα από τον Φλάβιο Κονσεϊσάο), όμως κινείται, όπως μπορεί να δήλωνε και ένας γνωστός ξεροκέφαλος Ιταλός. Για την ακρίβεια, η αναθέρμανση της υπόθεσης όχι μόνο υπάρχει, αλλά αφορά και μία από τις πιο αγαπητές στο κοινό φυσιογνωμίες των μνημονιακών αρχών: Τον εμβληματικό Πασόκο και πρωήν υπουργό Παιδείας και (κυρίως) Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κέρδισε την αναγνώριση από το Πανελλήνιο όταν ηγήθηκε του επιτυχημένου δημόσιου εξευτελισμού των οροθετικών προς το φινάλε της θητείας του στο υπουργείο Υγείας. Σε περίπτωση που δε θυμάστε το συγκεκριμένο χαϊλάιτ καριέρας, ο Λοβέρδος ήταν αυτός που ως υπουργός Υγείας είχε εκδώσει την προεκλογική περίοδο το 2012 ως Υπουργός Υγείας, την κατάπτυστη υγειονομική διάταξη 39Α, η οποία βασιζόταν σε Αναγκαστικό Νόμο του 1940. Όπως ανέφερε αυτή:

«Έχοντας υπόψη την ανάγκη λήψης μέτρων για να προστατευτεί η υγεία του πληθυσμού, αποφασίζουμε: Λοιμώδη νοσήματα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία θεωρούνται τα νοσήματα που ορίζονται ρητώς από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικά για το HIV, HBV, HCV θα υπάρχει ειδικός έλεγχος για τα άτομα που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για τα εκδιδόμενα άτομα. Οι αστυνομικές αρχές παρέχουν κάθε νόμιμη συνδρομή.»

«Οι παραβάτες των διατάξεων της παρούσας τιμωρούνται κατά τα οριζόμενα. Τώρα, αν κάποιος δεν δεχτεί τον έλεγχο, τον κάνουμε με το ζόρι

Οι οροθετικές αθωώθηκαν ομόφωνα τελικά, όμως ο διώκτης τους φαίνεται πως έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εισαγγελία Διαφθοράς. Πιο συγκεκριμένα, η δικογραφία για τη Novartis ετοιμάζεται να πάει Βουλή, όμως το μόνο πολιτικό πρόσωπο για το οποίο θα ζητηθεί άρση ασυλίας είναι ο κ. Λοβέρδος.

Ο λόγος είναι ότι μετά από πολλούς μήνες έρευνας, η Εισαγγελία κατέληξε πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για δωροδοκία ενός πολιτικού προσώπου, με αποτέλεσμα να πρέπει να πρέπει να καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση. Ο ίδιος ο Λοβέρδος πρέπει να το φέρει βαρέως, αν κρίνουμε από την ανακοίνωση που έβγαλε, στην οποία δηλώνει μεταξύ άλλων «ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λοβέρδου:

«Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.

Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει.

Και κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό. Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα.»

Για να το λέει για στήριξη του κόσμου, κάτι θα ξέρει. Την ίδια στιγμή που ο Λοβέρδος έχει μπελάδες, η όποια έρευνα πάει στο αρχείο σε ό,τι αφορά τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο, συνεχίζεται όμως κανονικά για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη «το αισθάνομαι» Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη ΑβραμόπουλοΆδωνη Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά. Όπως αναφέρθηκε, η δικογραφία θα κλείσει σύντομα, μέσα στον Απρίλιο.

Για δικό του καλό ο Αντώνης Σαμαράς καλό θα ήταν να το αισθάνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια από την τελευταία φορά.

Σε άλλα νέα μια πρόχειρη δημοσκόπηση του Luben.tv δείχνει στην εξής κατεύθυνση:

 

Best of internet