Quantcast
THE STREAM

Το battle του Τζιμ Κάρεϊ με την εγγονή του Μουσολίνι στο Twitter είναι ο λόγος που φτιάχτηκε το Ίντερνετ

Είμαστε τόσο ευλογημένοι που ζούμε σε μια εποχή που ο αγώνας των παρτιζάνων του Δευτέρου Παγκοσμίου δικαιώνεται από τον Τζιμ Κάρεϊ


THE NEWSROOM · 1 Απριλίου 2019

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που αισθάνεσαι ότι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να διατηρήσεις την πίστη σου στην ανθρωπότητα γενικότερα και στο Ίντερνετ ειδικότερα. Ας πάρουμε βασικά από την αρχή μια συγκεκριμένη σειρά γεγονότων: Ο Τιμ Μπέρνερς – Λι ίδρυσε τον World Wide Web το 1989, κάτι Αμερικανοί σταρτάπερς έφτιαξαν το Twitter το 2006, οι Σύμμαχοι κέρδισαν τον πόλεμο το 1945 και o Τζιμ Κάρεϊ περνάει εδώ και λίγα χρόνια μια εφ’ όλης της ύλης ιδεολογική αναζήτηση.

Η οποία αναζήτηση κινείται κάπου μεταξύ σοσιαλισμού:

Και νιχιλισμού, όπως όλα δείχνουν:

Anyway, επειδή σίγουρα θα αναρωτιέστε για το τι συνέχει το παραπάνω ακατανόητο σύνολο με το Twitter και τους Συμμάχους, αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι ο Τζιμ Κάρεϊ ασκεί τον πολιτικό του λόγο κατά βάση από το Twitter (όπου μεταξύ άλλων έχει αναφερθεί και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο). Αυτή τη φορά, αποφάσισε μέσω Twitter να αναφερθεί στις ολέθριες συνέπειες που είχε το ιδεολογικό ρεύμα του φασισμού για εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά καταρχήν για τον θεμελιωτή του, Μπενίτο Μουσολίνι.

Όπως είναι γνωστό, ο Ιταλός δικτάτορας εκτελέστηκε από Ιταλούς κομμουνιστές παρτιζάνους στις 28 Απριλίου 1945 σε ένα χωριό κοντά στη λίμνη Κόμο στη Β. Ιταλία, την ώρα που προσπαθούσε να το σκάσει για την Ελβετία μαζί με την ερωμένη του Κλαρέτα Πετάτσι. Τα σώματά τους κρεμάστηκαν την επόμενη μέρα σε μια πλατεία στο Μιλάνο, όπου ένα χρόνο πριν 15 παρτιζάνοι είχαν εκτελεστεί από τις φασιστικές αρχές.

Εκεί ο κόσμος τα κακοποίησε για να βγάλει το άχτι του, ενώ λίγο αργότερα κρεμάστηκαν ανάποδα από γάντζους για κρέατα, μαζί με τα πτώματα άλλων φασιστών. Αυτή είναι η εμβληματική εικόνα του τέλους του «Ντούτσε» Μουσολίνι:

Αυτή την αξιομνημόνευτη εικόνα επέλεξε και ο Τζιμ Κάρεϊ για την προειδοποίηση του ενάντια στο φασισμό δύο μέρες πριν:

Όλα καλά μέχρι εδώ. Μέχρι το σημείο που κάνει την εμφάνισή της η ίδια η εγγονή του φασίστα, Αλεσάντρα Μουσολίνι, για να χαρακτηρίσει «μπάσταρδο» τον Τζιμ Κάρεϊ για την προσβολή που έκανε στον παππού της και το ένδοξο παρελθόν του:

Η Μουσολίνι δεν κρύβει τις πολιτικές της απόψεις γενικά: Στο παρελθόν έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής με το κόμμα του Μπερλουσκόνι, ενώ έχει μεταξύ άλλων δηλώσει και ότι «καλύτερα φασίστας παρά πούστης [sic]». Όπως και να’χει, η παρέμβασή της πυροδότησε διάφορα πολύχρωμα σχόλια, όπως αυτό:

Στο οποίο η Μουσολίνι απάντησε κιόλας:

Για να συνεχιστεί η συζήτηση με διάφορους τρόπους:

Και ακόμη πιο γραφικούς τρόπους:

Όταν λέμε γραφικούς, το εννοούμε:

Και αυτό το διακριτικότατο υποννούμενο:

Γενικά, είναι μία από τις σπάνιες φορές που πραγματικά αισθανόμαστε ευλογημένοι στην τοποθεσία Ίντερνετ. Να είσαι καλά Ίντερνετ μας, να γίνονται πραγματάκια.

 

Best of internet