Quantcast
THE STREAM

Δέκα ολόκληρες μέρες κράτησε η υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοΐζου με το ΣΥΡΙΖΑ

Το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφια η Μυρσίνη Λοΐζου με μια καταδίκη και ένα δικαστήριο να τρέχει για παράνομη σύνταξη δεν έγινε αποδεκτό από τους ξενέρωτους συριζαίους


THE NEWSROOM · 22 Μαρτίου 2019

Δυνατή υποψηφιότητα για τη συντομότερη ίσως πορεία υποψήφιου Ευρωβουλευτή στην ιστορία έθεσε με τα πρόσφατα κατορθώματά της η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του γνωστού μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοΐζου. Η Μυρσίνη Λοΐζου συνδύασε το σπριντ προς τον πολιτικό κουβά με μια σκυταλοδρομία από γκάφες, καθώς κατάφερε πριν κλείσουν δύο βδομάδες να περάσει από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας (για την ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ) στην παραίτηση με την παρεμβολή διάφορων Γκούφι στιγμών.

Η (για λίγο) υποψήφια ευρωβουλευτής είναι λοιπόν κόρη του Μάνου Λοΐζου και της συγγραφέως Μάρως Λήμνου, επαγγέλλεται γραφίστρια και διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του μουσικοσυνθέτη. Παρ’όλα αυτά, έχει δηλώσει και ανεπάγγελτη ταυτόχρονα, αν και δυστυχισμένη που κάθεται να λαμβάνει δικαιώματα, ένας πόνος που είναι σίγουρα γνώριμος σε όλους μας:

Ενδιαφέρον έχει επίσης η ευχή που είχε κάνει λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της:

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε θέλω να γίνω. Θα συνεχίσω να είμαι η Μυρσίνη που ποστάρει φωτογραφίες στο facebook και την συγκινεί η μουσική και η φύση.»

Είναι πολύ ανακουφιστικό που το βλέπει έτσι η κ. Λοΐζου, γιατί αυτό ακριβώς θα γίνει. Πως ξεκίνησαν όμως όλα αυτά;

Μου είναι δύσκολο να εξηγήσω το πώς και το γιατί. Μου έγινε μια πρόταση, θεωρώ πολύ τιμητική, και αποφάσισα να δεχτώ. Θα…

Gepostet von Mirsini Loizou am Dienstag, 12. März 2019

Μετά από ένα γύρο διαδόσεων στο Twitter (και είναι γνωστό πως ό,τι γράφεται στο Twitter, είναι αλήθεια) προέκυψε ότι όντως υπήρχε κάποιο θέμα με τη Μυρσίνη Λοΐζου και τη σύνταξη της μητέρας της – για την ακρίβεια, εισέπραττε επί 69 μήνες τη σύνταξη της νεκρής της μητέρας, ενώ η υπόθεση είχε φτάσει ως το δικαστήριο (Εφετείο μάλιστα), όπου καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», υπάρχει μια απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου 2017, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα η κ. Λοΐζου δεν έχει ακόμη επιστρέψει τα χρήματα, ενώ χρωστά και τις προσαυξήσεις, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 94.000 ευρώ.

Δεν τελειώνει εκεί όμως το θέμα. Η δε εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι στις 25 Ιανουαρίου 2019 το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ανέβαλε μια άλλη δίκη της Μυρσίνης Λοΐζου για άλλα φορολογικά χρέη, λόγω μη νόμιμη κλήσης της κατηγορούμενης. Τελικά, η νέα δικάσιμη έχει οριστεί για τις 14 Μαΐου, μια ημερομηνία που πέφτει υπέροχα κάπου δύο βδομάδες πριν τις ευρωεκλογές.

Η μητέρα της κ. Λοΐζου είχε φύγει τον Αύγουστο του 2007, χτυπημένη από τον καρκίνο. Το κλου εδώ είναι ότι η κόρη της πιθανώς να ήταν πολύ αφηρημένη και να μην είχε αναφέρει το γεγονός, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να εισπράττει κανονικά τη σύνταξη. Όλα καλά μέχρι εδώ, μόνο που προφανώς είναι ελαφρώς περίεργη επιλογή για να την κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ για ευρωβουλευτή με τέτοια θεματάκια να εκκρεμούν, αν και πολύ πιθανόν ο Αλέξης Τσίπρας σαν θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου να είναι του δόγματος «μ’όσους αράζω έχουν όλοι δικαστήρια».

η μέρα ήταν ανοιξιάτικη εύχομαι να είναι έτσι και η συνέχεια.με την Ιωάννα Κοντούλη, υποψήφια ευρωβουλευτή και τον Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Gepostet von Mirsini Loizou am Samstag, 16. März 2019

Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν όλα αυτά, διάφορα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης θυμήθηκαν την έφεσή τους στο καλλιτεχνικού πατινάζ, καθώς το αγαπημένο άθλημα του Αλέξη Κωστάλα είναι σίγουρα προτιμότερο από το να ψάχνουν δικαιολογίες. Όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος που δήλωσε ότι η Μυρσίνη Λοΐζου θα ανατρέψει όλες τις κατηγορίες, αλλά μπορεί και όχι:

«Είμαι βέβαιος ότι η κυρία Λοΐζου δεν παίρνει τα χρήματα αυτά.»

Αν και…

«Δεν μπορώ να σχολιάσω τις λεπτομέρειες μίας υπόθεσης, δικαστικής δε, την οποία δεν την γνωρίζω.»

Ο ακόμη πιο στ’αρχίδια του Τσίπρας καθάρισε με ένα «θα μάθω και θα σας πω» από τις Βρυξέλλες, πράγμα που αποδεικνύει προφανώς γιατί αυτός είναι πρωθυπουργός και όχι απλά κυβερνητικός εκπρόσωπος:

«Δεν έχω ενημερωθεί ακόμη. Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω. Δεν έχω ενημέρωση αυτή τη στιγμή.»

Μέχρι να γυρίσει πάντως προλαβαίνει να φιδιάσει, καθώς το ζήτημα πάει προς πιστόλι. Η Μυρσίνη Λοΐζου πήγε σήμερα ως το Μαξίμου και κατέθεσε και την παραίτησή της από το ευρωψηφοδέλτιο, αν και δήλωσε περίπου ότι είναι όλα παρεξήγηση και ότι δεν κρύβει τις οφειλές της, αν και θα χρειαστεί λίγη ακόμη προσπάθεια για να εξηγήσει το γιατί δεν τα ξεπλήρωσε κιόλας το 2017 που βγήκε η υπόθεση να σκάσουν οι οχτροί της.

Όπως αναφέρει απόσπασμα της επιστολής της:

«Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωση μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου.»

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ανεξάρτητα από το ποιον στηρίζουν, τα μέσα δεν ασχολήθηκαν ας πούμε με το τι χρώμα βρακί φοράει ή πόσο % λιπαρά έχει το γιαούρτι που προτιμά. Να σημειωθεί επίσης ότι στην πρώτη της (και πολύ πιθανόν, τελευταία της) τηλεοπτική εμφάνιση στο Kontra News, και μάλιστα σε φιλικό τερέν καθώς η οικοδέσποινα Νατάσα Γιάμαλη είναι μέλος και έχει υπάρξει και υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική της τοποθέτηση ήταν πιο άδεια από τη στέπα του Καζακστάν ή του κεφαλιού του Μπογδάνου:

Δε φαίνεται να δούλεψε τελικά η συγκεκριμένη υποψηφιότητα παρά το σπρώξιμο αγαπητές φίλες και φίλοι, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί πάντα βέβαια να κάνει τη ρελάνς με Παναγιώτη Γιαννάκη, όπως ακούγεται, μπας και καταφέρει τελικά να σκοράρει.

 

Best of internet