Quantcast
THE STREAM

Master Chef: Τσάρκα με τη μηχανή του έταξε στο Ζαχίρ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Με Κουτσόπουλο για παρέα ακόμη και στη Χασιά για κοψίδια να πάνε, καλύτερα θα είναι


THE NEWSROOM · 22 Μαρτίου 2019

Το Master Chef, παρότι ομολογουμένως μπροστά ξέρωγω στο Power of Love φαντάζει ΣοπράνοςΣεφπράνος, αν το θέλετε), παραμένει πάντα ένα ριάλιτι. Οι σεφ είναι ωραίοι τύποι, οι παίχτες έχουν μεγάλη γκάμα που περιλαμβάνει Κρατς, Κουλί και Κρητικές παρτιζάνες, γενικά η φάση κινείται πάνω από το μέσο όρο αλλά ο μέσος όρος είναι το ελληνικό ριάλιτι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Αυτό που σώζει την παρτίδα είναι ότι ανάμεσα στα ενγκουλί και στους διαλόγους βρεφονηπιακού σταθμού σκάνε αφενός μερικές στιγμές γνήσιας κωμωδίας, όπως ο προχτεσινός Παπανδρέου Κουτσόπουλος, είτε (λιγότερο συχνά) μερικές touching στιγμές. Πρωταγωνιστής σε μια τέτοια είναι ο Ζαχίρ Γιαβάρι, ο μετανάστης από το Αφγανιστάν που άφησε πολύ κόσμο σύξυλο όταν είπε την δύσκολη ιστορία του μπροστά στους κριτές και στους πάντες.

Η ιστορία του Ζαχίρ δεν είναι απλά ένα συγκινητικό παραμύθι όμως: Έχει και συνέπειες, με την πορεία των πραγμάτων να θυμίζει συνεχώς στον Αφγανό παίχτη ποιες είναι αυτές. Αυτό ακριβώς συνέβη χτες, όταν η ομάδα του έσκισε στην ομαδική δοκιμασία, όπου το concept ήταν μαγειρευτεί ένα μενού για αεροπορική εταιρεία, με την κόκκινη ομάδα να νικάει +40 βαθμούς (48-8), κερδίζοντας εύκολα το μεγάλο έπαθλο που ήταν ένα ταξίδι στη Ρώμη.

Ο Ζαχίρ είναι μετανάστης όμως, και τα χαρτιά που έχει δεν του επέτρεψαν να βγάλει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψει. Δεν έχει surprise εδώ: Ο ίδιος ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον ενημέρωσε πως η παραγωγή έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν έχει Ρώμη μαζί με τους άλλους για τον Ζαχίρ, αν και το εισιτήριο του δε θα χαθεί, όπως τον ενημέρωσε ο σεφ:

«Δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε ακόμα μία λύση, ωστόσο υπάρχει ένα εισιτήριο για σένα. Υπάρχει για σένα το εισιτήριο κι όταν λυθεί το θέμα θα ταξιδέψουμε.»

Ο Κουτσόπουλος πάντως προσπάθησε να τον αποζημιώσει, με τον τρόπο του. Όπως του είπε, θα τον πάρει με τη μηχανή για να πάνε για φαΐ:

«Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα λάβεις κι εσύ το δώρο έπαθλο σου. Αυτό που σκεφτήκαμε… ενδεχομένως να είναι πιο ενδιαφέρον από ένα ταξίδι στη Ρώμη. Θα σε πάρω με τη μηχανή μου και θα πάμε παρέα να φάμε και να πιούμε.»

Δείτε το βίντεο:

Πήγαν όντως τελικά:

Δεν είναι το ίδιο, φυσικά, αλλά κάτι είναι κι αυτό.

Best of internet