Quantcast
THE STREAM

Γιάννης Αγγελάκας: «Αν δεν παίξουν οι Rotting Christ στην Πάτρα, ούτε εμείς θα το κάνουμε»

Η περίεργη ιστορία με την ακύρωση της συναυλίας των Rotting Christ στην Πάτρα έγινε λίγο πιο πολύπλοκη


THE NEWSROOM · 15 Μαρτίου 2019

Ακόμη περισσότερη ίντριγκα φαίνεται πως μπορεί να χωρέσει στην ιστορία με την συναυλία των Rotting Christ στην Πάτρα. Όπως αναφέραμε προχτές, το ζήτημα ξεκίνησε από μια ανακοίνωση του διοργανωτή ότι η προγραμματισμένη συναυλία των Rotting Christ στην Πάτρα μαζί με τους Meden Agan και τους Vermingod δε μπορεί να στεγαστεί στην αίθουσα Αίγλη (την οποία διαχειρίζεται ο δήμος Πατρών), μετά από ενημέρωση που έλαβε από το δήμο.

Το hot στην ιστορία όμως είναι η καταγγελία του διοργανωτή πως η αιτιολόγηση του δήμου για τεχνικό πρόβλημα είναι δικαιολογία και ότι στην πραγματικότητα ο δήμος υπέκυψε σε πιέσεις που άσκησαν εκκλησιαστικοί και όχι μόνο παράγοντες: Από τη Μητρόπολη Πάτρας μέχρι παραθρησκευτικές, ακροδεξιές συλλογικότητες, που προπαγανδίζουν εδώ και μέρες την ανάγκη να ακυρωθεί η αντίχριστη συναυλία.

Το όλο ζήτημα έχει προκαλέσει εδώ και δύο ημέρες πραγματικό πυρετό ανακοινώσεων. Από τη μεριά του, ο δήμος Πατρών με χτεσινή ανακοίνωση επανέλαβε πως δεν τίθεται ζήτημα παρασκηνίου ή λογοκρισίας και τόνισε ότι ο δήμος παραχωρεί χώρους σε όλους, εκτός από τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή:

«Σε σχέση με τα αναγραφόμενα σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης περί «λογοκρισίας» κ.λπ. ενημερώνουμε ότι η συναυλία των Rotting Christ η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου στην αίθουσα «Αίγλη», δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί, λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων. Αυτό γνωστοποιήθηκε  από τον Δήμο Πατρέων στην διοργανώτρια εταιρεία.

Η Δημοτική Αρχή παραχώρησε και παραχωρεί δημοτικούς χώρους και διευκολύνει όλους τους φορείς, πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, αθλητικούς κ.λπ., χωρίς διακρίσεις και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Δεν παραχωρούμε χώρους και δεν διευκολύνουμε με κανέναν τρόπο μόνο το ναζιστικό κόμμα της «Χρυσής Αυγής».

Όσον αφορά τη συναυλία που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, η διοργανώτρια εταιρία, έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί.»

Ένα από τα επιχειρήματα της διοργάνωσης του live που συνηγορούσαν στο σενάριο λογοκρισίας ήταν ότι παρά τα λεγόμενα περί σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που ακύρωσαν τη συναυλία των Rotting Christ από την Τετάρτη 13/3, δεν έγινε το ίδιο και δεν έχει γίνει ακόμη για τη συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα που είναι να γίνει στην ίδια αίθουσα αύριο. Ο δήμος  δήλωσε σε τοπικά μέσα ότι δεν είναι βέβαιο το αν θα επιδιορθωθεί μέχρι τότε η βλάβη του ηλεκτρικού πίνακα της Αίγλης, και άρα το ενδεχόμενο να ακυρωθεί είναι ανοιχτό.

Αυτό πάντως είναι πολύ πιθανόν να γίνει έτσι κι αλλιώς, γιατί στο μεταξύ έβγαλε ανακοίνωση ο ίδιος ο Γιάννης Αγγελάκας, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ λέει πως αρνείται να παίξει αν ο δήμος δεν δώσει τελικά την αίθουσα στη black metal μπάντα για την Παρασκευή ή την Κυριακή 17/3. Όπως έγραψε μέσω της σελίδας του στο Facebook:

«Rotting Greece

Rotting Greece μου μυρίζει η υπόθεση της ματαίωσης της συναυλίας των Rotting Christ στον πολυχώρο Αίγλη του δήμου Πατρέων.Αν δεν πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία τους είτε σήμερα κανονικά είτε την Κυριακή, μιας και θα έχει αποκατασταθεί το “τεχνικό πρόβλημα” μέχρι τότε,δεν πρόκειται ούτε εμείς να παίξουμε το Σάββατο στον συγκεκριμένο χώρο.Εύχομαι ο “προοδευτικός” δήμαρχος της Πάτρας να ξαναβρεί την χαμένη του αίγλη.

Γ.Αγγελάκας»

Rotting Greece Rotting Greece μου μυρίζει η υπόθεση της ματαίωσης της συναυλίας των Rotting Christ στον πολυχώρο Αίγλη…

Gepostet von ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ am Freitag, 15. März 2019

Την ίδια στιγμή, τα προβλήματα δεν φαίνεται να έχουν εξαντληθεί στο όποιο θέμα με το δήμο Πατρών. Η διοργάνωση της συναυλίας, ενώ είχε στο μεταξύ βρει άλλο χώρο για να γίνει το live (το μαγαζί Metropolis), φαίνεται πως έπεσε πάνω σε νέα προβλήματα, με αποτέλεσμα η συναυλία να αναβληθεί επ’αόριστον.

Όπως αναφέρει η διοργάνωση στην τελευταία της ανακοίνωση:

«Μετά από πολύωρη συζήτηση με το Δήμο Πατρέων και το Δήμαρχο προσωπικά είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δεν βγάλαμε καμία άκρη. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας δυνατός χώρος που να μπορέσει να μας φιλοξενήσει για να γίνει το live σήμερα. Ως διοργάνωση απευθυνθήκαμε σε όλα τα δυνατά μέσα προκειμένου να γίνει αυτό το live, του οποίου τη διεξαγωγή πήραμε πολύ προσωπικά μιας και θιχτήκαμε και εμείς ως διοργανωτές και οι φίλοι αυτης της σπουδαίας μπάντας, αλλά και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ LIVE ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ. Φάνηκε όμως διαλλακτικός στο να εξετάσει το θέμα μας για νέα αίτηση σε νέα ημερομηνία. Είμαστε σε επικοινωνία με το Σάκη Τόλη προκειμένου να μας δώσει νέα ημερομηνία και να κάνουμε εκ νέου την αίτηση στο Δήμο.

Θα αναρτήσουμε για λόγους διαύγειας την αίτηση μας στη σελίδα του event, έτσι ώστε να ξερετε κι εσείς τι συμβαίνει, και επιτέλους να εξιχνιάσουμε πόσο μας δουλεύει ο Δήμος και αν μας δουλεύει. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ. Μπορείτε όλοι να πάρετε τα χρήματα της προπώλησης σας πίσω, τόσο στα φυσικά σημεία, όσο και στη Βίβα. Σας ευχαριστούμε όλους για την απέραντη στήριξη σας και ελπίζουμε ολόψυχα να τα πούμε όλοι μαζί στη νέα ημερομηνία!!! Stay tuned, θα υπάρξουν κι άλλες ενημερώσεις!»

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το γιατί ακυρώθηκε το live ενώ είχε κλείσει και σε ιδιωτικό χώρο. Δεν είναι καθόλου απίθανο να συνδέεται όμως με τις οργανωμένες πλέον προσπάθειες ακροδεξιών, όπως του υποστηριζόμενου από τους Χρυσαυγίτες περιφερειάρχη Ανδρέα Νικολακόπουλου,  ο οποίος σύμφωνα και πάλι με τοπικά μέσα έχει κάνει αναφορά στον Εισαγγελέα για την ακύρωση της συναυλίας.

Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι ακροδεξιοί που ζητούσαν την ακύρωση της συναυλίας στην Πάτρα, διέκοψαν και θεατρική παράσταση στη Θεσσαλονίκη επειδή «βλαστημά τα Ιερά πρόσωπα της Ορθόδοξης πίστης» – οπότε αν τυχόν ψάχνεστε για εξωτικές διακοπές στη Σαουδική Αραβία, δε χρειάζεται να πάτε πιο μακριά από τη Νύμφη του Θερμαϊκού.

 

Best of internet