Quantcast
THE STREAM

Παραιτήθηκε και ο γενικός διευθυντής καταστημάτων My Market, τώρα που γυρνάει

Αυτή την περίοδο είναι τα στελέχη της εταιρείας που φαίνεται να ζορίζονται να χαμογελάσουν


THE NEWSROOM · 14 Μαρτίου 2019

«Έξω πάμε καλά, μέσα πάλι όχι και τόσο» φαίνεται πως είναι από την προηγούμενη εβδομάδα η κατάσταση στην αλυσίδα σουπερμάρκετ My Market, μετά τη διαρροή του διάσημου πλέον κείμενου για το χαμόγελο που υπογραφόταν από μια περιφερειακή διευθύντρια της εταιρείας. Σε περίπτωση που δεν το θυμάστε, το κείμενο είχε σαν σκοπό του να θυμίσει στους εργαζόμενους πως επιβάλλεται να είναι  χαρούμενοι που έχουν δουλειά (και να το δείχνουν), ακόμη κι αν αυτή τους πληρώνει το θεαματικό ποσό των 300 ευρώ το μήνα.

Τελικά η ίδια η περιφερειακή διευθύντρια μάλλον θα πρέπει να βρει και η ίδια κάποιο life coaching για χαμόγελο, καθώς απολύθηκε (ή μάλλον “παραιτήθηκε”) μετά από όλο τον χαμό που ακολούθησε την δημοσιοποίηση της επιστολής. Η πόρτα πάντως μάλλον δεν έκλεισε καλά, καθώς μία βδομάδα μετά την ακολούθησε και ο προϊστάμενός της, γενικός διευθυντής λειτουργίας των καταστημάτων.

Υπενθυμίζουμε το κλασσικό πλέον περιεχόμενο της επιστολής:

«Καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

Eπειδή έχετε δουλειά

Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).

Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.

Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.

Επειδή πληρώνεστε για αυτό

Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτεγια αυτό με ένα χαμόγελο.

Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.

Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.

Ευχαριστώ

…..

Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market

Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων»

H εταιρεία είχε προσπαθήσει να μαζέψει τα ασυμμμάζευτα μετά το περιστατικό, το οποίο χαρακτήριζε ως ατυχές και μεμονωμένο. Όπως τόνιζε σχετική ανακοίνωση:

«Οι άνθρωποί μας ήταν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας μέχρι και σήμερα – και μετά τη συγχώνευση με τη Βερόπουλος – ό,τι πιο πολύτιμο είχαμε και θα έχουμε. Όλα όσα έχουμε καταφέρει ανήκουν σε όλους μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.»

Από την άλλη βέβαια σημειωνόταν ότι υπάρχει όντως κατηγορία εργαζόμενων που δουλεύει με 300 ευρώ, καθώς αυτό ακριβώς προβλέπει η σύμβασή του. Η αλήθεια είναι ότι με ένα τέτοιο μισθό θέλει κάμποσα σεμινάρια positive thinking για να χαμογελάει κανείς.

Αν πάντως η εταιρεία δε θέλει να αποδεχτεί ότι κάποιοι υπάλληλοι θα είναι πιο μουτρωμένοι από κάποιους άλλους υπάλληλους, μπορεί να δοκιμάσει κάτι πιο positive, όπως πχ να τους γαργαλήσει.

(πηγή)

Best of internet