Quantcast
THE STREAM

Πολύ καλή φάση η Συμφωνία των Πρεσπών για τον Τραμπ, εγκεφαλικά στους εχθρους του Σόρος

Οι ΗΠΑ πέρασαν πολύ ωραία σε αυτό το ραντεβού με την Ελλάδα και θα ήθελαν πολύ να το ξανακάνουν


THE NEWSROOM · 21 Φεβρουαρίου 2019

Συγχαρητήριο ραβασάκι για τη Συμφωνία των Πρεσπών έστειλε στους Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ ο πορτοκαλί άρχοντας του σκότους, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ είχε ήδη παίξει αντίστοιχο από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Λογικά η σημασία της συγκεκριμένης συμφωνίας ήταν που έσπρωξε τον πλανητάρχη να τους στείλει κανονικό γράμμα και όχι να τους κάνει απλά comment ένα πορτοκαλί «μπράβο» στο Facebook, καθώς όπως τόνισε, η Ελλάδα απέδειξε «ότι είναι πυλώνας σταθερότητας σε μία περίπλοκη περιοχή».

Δεν σταματάει εκεί όμως ο Τραμπ, ο οποίος τονίζει ότι πέρασε πολύ όμορφα με την ως τώρα συνεργασία και θα χαρεί πολύ αν το παρεάκι με Ελλάδα συνεχίσει για να φέρει περισσότερο ΝΑΤΟ περισσότερη ειρήνη και ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Ούτε ο Ζάεφ όμως έμεινε παραπονεμένος, καθώς τα ίδια είπε και σε αυτόν ο Τραμπ: Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, ο Τραμπ είπε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η πιο σημαντική συμφωνία στα Βαλκάνια από τη Συμφωνία του Ντέιτον (που τερμάτισε τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας) και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τη μικρή χώρα της Βαλκανικής στο ΝΑΤΟ.

Όπως λέει η επιστολή του Τραμπ:

«Πρόκειται για το πιο ιστορικό επίτευγμα στα Βαλκάνια, από τη Συμφωνία του Ντέιτον και φανερώνει τη θαρραλέα ηγετική ικανότητα που επιδείξατε. Με τις προσπάθειες που καταβάλατε, από κοινού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξασφαλίσατε ένα πιο σταθερό και ευημερούμενο μέλλον, όχι μόνο για τις δύο χώρες σας, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή. Η χώρα σας θα καταλάβει τώρα τη θέση που της ανήκει στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Ελπίζω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελέσει έμπνευση και για άλλες χώρες της περιοχής. Η Βόρεια Μακεδονία είναι μεγάλος εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Είμαστε ευτυχείς που θα μπορέσουμε να σας καλωσορίσουμε ως τον 30ό σύμμαχό μας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και να συνεχίσουμε το κοινό μας έργο, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ειρήνη και την ευημερία στα Δυτικά Βαλκάνια.»

Εμείς από τότε που πρωτοείδαμε αυτό το φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι, ξέραμε ότι είχαμε μπροστά μας μια σχέση με πολύ potential.

 

Best of internet