Quantcast
THE STREAM

Ναι, υπάρχει Tinder για αγελάδες γιατί ήταν δίκαιο και έγινε πράξη

Ποιος είπε ότι τα βοοειδή δεν έχουν και αυτά δικαίωμα στα θαύματα της ψηφιακής εποχής;


THE NEWSROOM · 19 Φεβρουαρίου 2019

Έχουν και τα βοοειδή δικαίωμα στον (περίπου) ελεύθερο έρωτα, αν κρίνουμε από το συγκεκριμένο θαύμα της ψηφιακής εποχής που μας έρχεται από το εξωτικό Petersfield της Νότιας Αγγλίας. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι μπορεί να συνδέει μεταξύ τους όλες αυτές τις λέξεις, πρόκειται για ένα dating app το οποίο αφορά γελάδια, αν και με τη συναίνεση πάντα των ιδιοκτητών τους. Υπενθυμίζουμε εδώ πως έχει γίνει ήδη πράξη το Tinder για σκύλους – ζούμε σε μια υπέροχη εποχή.

Το Tudder, του οποίο το όνομα προέρχεται από το Tinder και από την αγγλική λέξη udder που σημαίνει μαστάρι, έχει σαν σκοπό του να βοηθήσει τους αγρότες να βρουν ταίρι στα γελάδια τους. Ο αγρότης χαζεύει κανονικά προφίλ και κάνει swipe δεξιά όπως στο Tinder, απλά στο Tudder διαλέγει το βοοειδές του οποίου η εμφάνιση του αρέσει περισσότερο.

Όταν διαλέξει κάποιο που του αρέσει (ως ταίρι για το δικό του ζωντανό, πάντα), γίνεται ανακατεύθυνση προς την ειδική ιστοσελίδα πώλησης βοοειδών που λέγεται SellMyLivestock. Εκεί υπάρχουν διαθέσιμες ακόμη περισσότερες πληροφορίες (όπως απόδοση σε γάλα, περιεχόμενο σε πρωτεΐνες και δυνατότητες για τεκνοποίηση) και φωτογραφίες για τα ζωντανά, ώστε να μην αγοράσει κανείς βόδι στο σακί.

Δείτε το video:

Όπως εξήγησε ο Doug Bairner, ο CEO της online πλατφόρμας Hectare Agritech που διαχειρίζεται το SellMyLivestock (SML):

«Το να προξενεύεις ζωντανά online είναι ακόμη πιο εύκολο από ότι με τους ανθρώπους, καθώς υπάρχει ένας τεράστιος όγκος δεδομένων πίσω από αυτά τα υπέροχα ζώα που προβλέπει τι θα είναι οι απόγονοί τους.»

Για να μην υστερεί σε τίποτα μάλιστα το αγελαδινό ρομάντζο, οι δημιουργοί του το κυκλοφόρησαν πάνω στην ώρα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Το app δουλεύει σε κινητό και δίνοντας όλα αυτά τα δεδομένα σε κάθε αγρότη, έχει τη δυνατότητα να ενώσει όλη την αγροτική κοινότητα της χώρας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αγελαδοτρόφο και χρήστη του Tudder, James Bridger, τo app απαλύνει το στρες της μεταφοράς για τα ζώα και μπορεί να απειλήσει παραδοσιακές αγορές:

«Έχεις όλα αυτά τα δεδομένα της προέλευσής του και όλα τα υπόλοιπα, τα οποία σε περίπτωση που ήσουν σε μια αγορά πολύ πιθανόν να μην είχες το χρόνο να τσεκάρεις για κάθε ένα τυχαίο ζώο.

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να βλέπεις ένα ζώο στο σπίτι του, στο φυσικό του περιβάλλον, αντί να το βάζεις πάνω σε ένα φορτηγό…αν κάποιος καλέσει και πει ότι θέλει να έρθει και να ρίξει μια ματιά, ή ακόμη και να το πάρει από την εικόνα του, είναι στ’αλήθεια ιδανικό από αυτή την έννοια και τα κάνει πιο χαρούμενα.»

Πάντως αν κάποια ζώα δεν τον πιστεύανε, τώρα σίγουρα θα τον πιστέψουν.

Best of internet