Quantcast
THE STREAM

Κτηνοτρόφος φέρνει Χρυσαυγίτες αντί για τα δεδουλευμένα, για να δείρουν τους εργάτες του

Εργοδότης στη Λάρισα ξυλοκόπησε με τη βοήθεια φασιστοειδών τους δύο Πακιστανούς εργάτες του, στους οποίους χρωστούσε λεφτά


THE NEWSROOM · 18 Φεβρουαρίου 2019

Τη δοκιμασμένη πλέον λύση του ξυλοδαρμού των εργαζόμενων που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους φαίνεται πως χρησιμοποίησε ένας εργοδότης στη Λάρισα. Το περιστατικό συνέβη στις 8 Φεβρουαρίου σε μία κτηνοτροφική μονάδα, όταν σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), ο ιδιοκτήτης της επιτέθηκε σε δύο μετανάστες από το Πακιστάν.

Όπως κατήγγειλαν οι  δύο Πακιστανοί, στη συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα εργάζονταν εδώ και 4 μήνες, αλλά έλαβαν τα δεδουλευμένα τους μόνο για τον πρώτο μήνα, αν και κατά τη διάρκειά τους δούλευαν πάνω από 10 ώρες τη μέρα. Παρότι ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους από τον εργοδότη, αυτός μόνο έλεγε ότι θα τους πληρώσει, αλλά ποτέ δεν το έκανε.

Οι ίδιοι κατήγγειλαν στον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, ότι στις 8 Φεβρουαρίου αποφάσισαν να μην πάνε στη δουλειά. Ο κτηνοτρόφος τότε πήγε και τους βρήκε, οπότε και τους έβρισε πολύ άσχημα. Δεν είχε κάνει όμως ακόμη την κίνησή του: Το ίδιο βράδυ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον ξυλοδαρμό για να κάνει το point του.

Κι επειδή η επίθεση σε μετανάστες είναι πολύ κλασσικό χόμπι για μια συγκεκριμένη νεοναζιστική οργάνωση υπόδικων ή τους ανένταχτους ομοϊδεάτες της, ο εργοδότης επιστράτευσε και δύο φασιστοειδή για μπράβους. Έτσι, οι τρεις χτύπησαν όλοι μαζί από κοινό τους Σαλμάν Ατζούμ και Σαΐντ Αχμέντ, τραυματίζοντας στο πρόσωπο τον πρώτο.

Το θύμα της επίθεσης:

Ταυτόχρονα, για να γίνει κατανοητό το ζήτημα, φώναζαν τα εξής:

«Μην ζητάς λεφτά, θα πληρώσω όποτε εγώ θέλω.»

«Η Αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι φίλοι μου. Θα καλέσουμε τη Χρυσή Αυγή και δεν θα αφήσουμε κανένα Πακιστανό ζωντανό στη Λάρισα.»

«Θα σας δώσουμε να φάτε χοιρινό με το ζόρι.»

Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

«Πρέπει να μπει τέλος στην αστυνομική αυθαιρεσία και την ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία.»

Οι δύο εργάτες δεν πήγαν στην Αστυνομία επειδή δεν διαθέτουν έγγραφα παραμονής. Ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας αναμένεται να έρθει αντιμέτωπος με μήνυση για ρατσιστική βία, όπως τόνισε ο Τζαβέντ Ασλάμ στο «Θεσσαλικό Περισκόπιο» του Δικτύου Θεσσαλίας της ΕΡΤ.

Το ευγενές σπορ του ξυλοδαρμού του εργαζόμενου που ζητά δεδουλευμένα και ένσημα είναι σε άνθιση πάντως στην Ελλάδα (1, 2, 3), με Έλληνες και ξένους να γίνονται αρμονικά θύματα επιθέσεων όλοι μαζί.

Best of internet