Quantcast
THE STREAM

Σε κάποια χώρα με το όνομα «Macedonia» πουλάει τα βιβλία του ο Άδωνις Γεωργιάδης

Όλοι έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν Ελληνική Αγωγή, πόσο δε μάλλον οι γείτονες


THE NEWSROOM · 24 Ιανουαρίου 2019

Μπορεί η Πατρίδα να είναι πάνω απ’όλα, το εμπόριο όμως είναι πάνω κι από την πατρίδα, αν κρίνουμε με βάση αυτή τη χαριτωμένη λεπτομέρεια από το site της Ελληνικής Αγωγής του γνωστού πλασιέ βιβλίων και αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνι Γεωργιάδη. Το στόρι αυτό, το οποίο αναδεικνύει εμφατικά το πως οι εμπορικές σχέσεις ξεπερνάνε τα εθνικά σύνορα, ξεκίνησε όταν κάποιοι χρήστες ανακάλυψαν ότι και οι κάτοικοι ενός κοντινού κράτους που λέγεται «Macedonia» μπορούν να παραγγείλουν τα γκάτζετ της ελληνικής αγωγής τους.

Με το post αυτό ξεκίνησε η μεγάλη διερεύνηση του ζητήματος:

Δεν υιοθετώ. Απλά παραθέτω.

Gepostet von Nikos Bovolos am Mittwoch, 23. Januar 2019

Να σημειωθεί εδώ ότι παρότι η Ελληνική Αγωγή του αγαπημένου μας βιβλιοπώλη έχει κάποιες πολύ δικές της θεωρίες για την ιστορία της ελληνικής φυλής, για το (εμπορικό, τουλάχιστον) όνομα της γειτονικής χώρας φαίνεται πως πηγαίνει με το mainstream: Δεν χρησιμοποιείται καν το FYROM, αλλά το σκέτο Macedonia, όπως μπορεί να δει κανείς:

Κάποιοι άνθρωποι λοιπόν έφεραν το συγκεκριμένο ζήτημα στην προσοχή του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος τους κατακεραύνωσε:

«Καλά το πόσο ψεύτες είστε είναι ότι εσείς γνωρίζετε ότι αυτό δεν το φτιάχνουμε εμείς αλλά είναι το παγκόσμιο format της πλατφόρμας των eshop και όχι δική μας επιλογή. Αλλά μπροστά στην λάσπη σε μένα δεν σας νοιάζει να φαίνεστε γελοίοι.»

Το πρόβλημα που προκύπτει εδώ είναι αυτό ακριβώς που είπε μόνος του ο κ. Γεωργιάδης, ότι το FYROM, αλλά και το ζήτημα ευρύτερα δε φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τον υπόλοιπο κόσμο, πλην της χώρας μας, είτε μιλάμε για το «παγκόσμιο format της πλατφόρμας των eshop» είτε γενικότερα. Κάτι τέτοιο φαίνεται να αντιλήφθηκαν και οι υπόλοιποι:

 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι παρά το ξέσπασμα του αντιπροέδρου της ΝΔ, η επιλογή Macedonia αγνοείται έκτοτε από το site του:

Δεν είναι πράγματα αυτά, όπου και να γυρίσει κανείς παραχαράσσεται η ιστορία. Ίσως βέβαια γνωρίζουν κάτι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου που πρόσφατα συμμετείχαν στο φροντιστήριό του, ίσως μπορεί κανείς να απευθυνθεί εκεί.

Best of internet