Quantcast
THE STREAM

Ο Μάρκος Σεφερλής που υποδύεται την drag queen Divine είναι ό,τι πιο Ελλάδα έχουμε ζήσει ποτέ

Ο Σεφερλής που θα υποδυθεί το ρόλο της θρυλικής Divine στο «Hairspray» είναι το όνειρο της LGBT κοινότητας που γίνεται πραγματικότητα


THE NEWSROOM · 18 Ιανουαρίου 2019

Για να αποτελειώσει ακόμη και τους λίγους αυτούς που τον άντεξαν ντυμένο Δία, να μιλάει για την ανωτερότητα του ελληνικού πολιτισμού φαίνεται πως επέστρεψε ο Μάρκος Σεφερλής. Ο δημοφιλέστερος κωμικός της χώρας μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια, αυτή τη φορά αποφάσισε να εμπλουτίσει το θεατρικό του ρεπερτόριο με κάτι πιο διαφορετικό, με την επιλογή του να έχει τη δυνατότητα να κάνει χιλιάδες ανθρώπους να μαζέψουν υπογραφές για να επιστρέψει σε αυτά με τα οποία τον γνωρίσαμε, τύπου «Allou Fun Mark»,«Σουλεϊμάρκ ο Μεγαλοπρεπής» (do tou see a pattern) ή έστω «Τρώει Story 30 Χρόνια Τώρα».

Το θεατρικό που μπήκε στο στόχαστρο του Mark είναι λοιπόν η ελληνική διανομή του μιούζικαλ «Hairspray»που θα παιχτεί στο θέατρο Ακροπόλ, στον οποίο ο Σεφερλής θα ενσαρκώσει την Έντνα, μία από τις γνωστότερες περσόνες της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας. Το σενάριο του μιούζικαλ προέρχεται από την κινηματογραφική ταινία «Hairspray», την οποία έγραψε και γύρισε ο σκηνοθέτης Τζον Γουότερς.

Η ταινία άφησε εποχή μαζί με έναν από τους βασικότερους χαρακτήρες, την μητέρα της πρωταγωνίστριας Edna Turnblad, η οποία ενσαρκώθηκε από την πασίγνωστη drag queen ονόματι Χάρις Γκλεν Μίλτστεντ, κατά κόσμον Divine. H Divine κατάφερε να κάνει το break προς το ευρύ κοινό πέρα και έξω από τη γκέι και ντίσκο σκηνή που τη λάτρευε, φέρνοντας τόσο το queer όσο και το κιτς στο mainstream.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει ιδανικότερος άνθρωπος για να ενσαρκώσει τη Divine από τον Μάρκο Σεφερλή, ο οποίος στις παραστάσεις του λέει αρκετά ρατσιστικά και ομοφοβικά αστεία για να κοντράρει παράσταση κωμωδίας σε ένα θέατρο της Αλαμπάμα το 1830. Οι πανηγυρισμοί της ΛΟΑΤΚΙ ξεκίνησαν από ένα άρθρο στο περιοδικό Antivirus:

«Καιρός λοιπόν να ανέβει και σε ελληνικό θέατρο. Και ποιος διάσημος «κωμικός» θα παίξει τον περιβόητο ρόλο της Edna Turnblad; Ο «άνθρωπος» που έχει στηρίξει την καριέρα του σε πάσης φύσεως ρατσιστικά, ομοφοβικά, τρανσφοβικα, μισογύνικα αστεία που οι απαίδευτοι «Αίλλυνες» συνεχίζουν να στηρίζουν, παρόλο το κράξιμο που έχει φάει τελευταία από διάφορες μεριές.

Τι να πω, μόνο ντροπή για το Ακροπόλ και τη σκηνοθέτιδα Θέμιδα Μαρσέλλου, η οποία είμαι σίγουρη ότι δεν έχει καμία επαφή με την κουήρ κουλτούρα, απλά θέλει να σερβίρει ένα ακόμα σκουπίδι στις μάζες και να βγάλει κάνα ευρουλάκι.»

Αποθεωτικά μίλησε και η γνωστή LGBT αγωνίστρια Πάολα Ρεβενιώτη:

«Ο Σεφερλής θα παίξει στο Hairspray που σφράγισε η θρυλική Divine.
Δικαίωμα στον κάθε χυδαίο κομπλεξικό αμόρφωτο πράγμα που είναι τούτος ο άνθρωπος να παίξει ότι θέλει έχει,αλλα και εγώ έχω δικαίωμα να πω ότι είναι ένας σκατάς μπούχεσας που προσβάλει αυτήν την καλλιτέχνιδα.»

Ο Σεφερλής θα παίξει στο Hairspray που σφράγισε η θρυλική Divine.Δικαίωμα στον κάθε χυδαίο κομπλεξικό αμόρφωτο πράγμα…

Gepostet von Paola Revenioti am Mittwoch, 16. Januar 2019

Αντίστοιχα ο ιδρυτής των «Queer Theatre Awards» Μανώλης Βαμβούνης έγραψε το εξής:

«Ο ΕΜΕΤΟΣ της εβδομάδας: Markos Sotiris Seferlis Markos Seferlis Markos Seferlis markos seferlis ανακοινώθηκε πρωταγωνιστής στο Hairspray!

ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΝΤΡΟΠΗ και στη Themis Marsellou και στην παραγωγή της παράστασης, που σε έναν από τους πιο εμβληματικους queer ρόλους της παγκόσμιας pop κουλτούρας, στον οποίο έγραψε ιστορία η Drag Queen Divine, θα βάλουν τώρα τον πιο δραστήριο ομοφοβικό της χώρας, ο οποίος κάνει εδώ και δεκαετίες καριέρα εξευτελιζοντας τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για φτηνά γέλια στο κοινό του από αμόρφωτους πιθήκους.

Τουλάχιστον έχει έστω ένα κοινό με τη Divine, αυτή έμεινε στην ιστορία τρώγοντας αληθινά σκατά στην κάμερα, και αυτός έχει χτίσει όνομα ταΐζοντας τα στο στόμα στο κοινό του.»

Ο ΕΜΕΤΟΣ της εβδομάδας: ο Σεφερλης πρωταγωνιστής στο Hairspray! ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΝΤΡΟΠΗ και στη Θέμιδα Μαρσέλλου και στην…

Gepostet von Manolis Vamvounis am Dienstag, 15. Januar 2019

Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα το πούμε αυτό, αλλά καλύτερα ο Σεφερλής να παραμείνει σε τέτοιους ρόλους:

 

Best of internet