Quantcast
THE STREAM

Ζωή Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα: «Τι κωλώνεις ρε; Άσε τον Κυριάκο, debate με μένα»

Εντωμεταξύ ο Νίκος Παππάς τουιτάρει Αλέφαντο, για να ολοκληρωθεί η Τιτανομαχία της ελληνικής πολιτικής


THE NEWSROOM · 18 Ιανουαρίου 2019

Διασκεδαστικότατο έχει γίνει ήδη το σκηνικό με το debate που πρότεινε προχτές ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρότι το τηλεοπτικό ξεκατίνιασμα αυτό καθαυτό δεν πρόκειται (δυστυχώς ίσως) να πραγματοποιηθεί. Το στόρι με τη τύπου western μονομαχία αλλά στο πιο τηλεοπτικό (πως λέμε Ελ Πάσο αλλά εννοούμε αυτό στην Καλλιθέα) προτάθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα ξανά και ξανά αλλά απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί εδώ ότι μεσολάβησαν (τουλάχιστον) ομηρικές προκλήσεις α λα Monkey Island, όπως αυτό το σημείο από ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα:

«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά το βάζει στα πόδια. Φοβάται την τετ α τετ αντιπαράθεση σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα.»

Το οποίο ήταν απάντηση στην εξίσου εμπνευσμένη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ:

«Αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται και για debate, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η δε Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, να αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υ.Γ. Επειδή κάτι μας λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει την πρότασή μας, του έχουμε και δεύτερη: Να κάνει το debate που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους

Η υπέροχη αυτή ανταλλαγή πυροβολισμών συνεχίζει να εμπνέει, φυσικά σε εξίσου σοβαρή κατεύθυνση φυσικά. Η πρώην σύμμαχος και νυν άσπονδος εχθρός του Τσίπρα, Terminator με πτυχίο νομικής και Νέμεσις της Σίας Κοσιώνη, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποφάσισε να χωθεί η ίδια στο κενό που δημιούργησε ο ανόρεχτος Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν ψήνεται για λίγο Μπιλμπάο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την άλλη κάτι ξέρει από τηλεΜπιλμπάο, οπότε η πρόσκλησή της έχει μια έξτρα βαρύτητα. Όπως είπε η αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας:

«Αλέξη Τσίπρα, άσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε προσκαλώ εγώ σε ντιμπέιτ για τη Μακεδονία και για τη Συμφωνία που υπέγραψες στις Πρέσπες. Αλλά και για μνημόνια, πλειστηριασμούς, #Μάτι… Ούτως ή άλλως θα γίνει κάποια στιγμή.»

Προσθέτοντας:

«Τον προκαλώ, για να δούμε θα έρθει;»

 

Περιμένοντας να δούμε αν ο Τσίπρας θα σηκώσει το (σίγουρα αγκαθωτό) γάντι της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αξίζει να αναφέρουμε άλλη μια ακαδημαϊκού τύπου τοποθέτηση. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, είπε να σχολιάσει κι αυτός τη φάση του debate αλλά με τα λόγια ενός μεγάλου πολιτικού ηγέτη της χώρας, του Νίκου Αλέφαντου:

Γενικά άμα δεν ψήνονται για τηλεοπτικό debate μπορούν να μπουν σε ένα ιντερνετικό deathmatch, εμείς βάζουμε το χώρο και προσφερόμαστε για διαιτητές.

Best of internet