Quantcast
THE STREAM

Σέρρες: Δήμος απολύει τον Πολιούχο του γιατί η γιορτή του πέφτει σε αργία φέτος

Άγιος Αθανάσιος vs Άγιος Γεώργιος, σημειώσατε άσσο


THE NEWSROOM · 18 Ιανουαρίου 2019

Όλοι γνωρίζουμε αυτή τη μίζερη φάση που στην αρχή της κάθε σεζόν, που καθόμαστε και κοιτάμε σε τι ημερομηνία πέφτει η κάθε αργία, μπας και γλιτώσουμε καμιά μέρα από τη θλιβερή εργασία που κάνουμε, ενώ φυσικά δεν υπάρχει χειρότερη νίλα από το να βλέπεις ότι κάθε ελπίδα σου για ένα εύκολο τριήμερο πέφτει Σάββατο. Κάποια κράτη στον κόσμο έχουν πάει το θέμα τόσο μπροστά που οι αργίες μεταφέρονται, όμως στην Ελλάδα ο κόσμος πρέπει να αυτοσχεδιάσει για να λύσει το πρόβλημά αυτό.

Όπως ακριβώς και έκανε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βισαλτίας στην εξωτική Νιγρίτα Σερρών, του νομού που μεταξύ άλλων μας έχει προσφέρει τον μεγάλο φιδοκυνηγό, το σπίτι που παίζει Despacito και ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκεί το πρόβλημα ήταν ότι ο legit πολιούχος Άγιος είναι ο Άγιος Γεώργιος, αν όμως η πόλη πήγαινε με τον επίσημο πολιούχο η γιορτή του θα έπεφτε σε αργία. Αυτό το θεματάκι δε μπόρεσε φυσικά να αποθαρρύνει τους εφευρετικούς Σερραίους, οι οποίοι αποφάσισαν να παύσουν τον Άγιο Γεώργιο από το 2019, προκειμένου να επιλέξουν τον πιο βολικό Άγιο Αθανάσιο.

Θέλουμε να σας θυμίσουμε εδώ πέρα ότι στο Νομό Σερρών υπάρχει επίσης το υπέροχο αυτό παγανιστικό έθιμο:

Έτσι τα σχολεία σήμερα είναι κανονικά κλειστά και οι μαθητές μπορούν να πιουν το φρέντο τους προς τιμήν του ξηγημένου Αγίου. Να σημειωθεί ότι και οι δύο Άγιοι έχουν από μία μεγάλη ενορία στην πόλη, όμως το 2019 η 29η Απριλίου που θα γιορταστεί ο Άγιος Γεώργιος είναι Δευτέρα του Πάσχα, οπότε τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς θα είναι έτσι κι αλλιώς κλειστά και μπορεί να μην υπάρχει κάπου στις original 10 Εντολές η ακόλουθη, αλλά το να χαθεί μια αργία είναι αμαρτία.

Να σημειωθεί εδώ ότι παρότι φέτος τελείως τυχαία είναι και χρονιά εκλογών για το Δήμο, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η μεγαλοφυής πατέντα στη Νιγρίτα. Όπως δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης στον Ελεύθερο Τύπο:

«Έχει συμβεί και κατά το παρελθόν. Όποτε πέφτει Αγίου Γεωργίου το δεκαπενθήμερο που τα σχολεία είναι κλειστά, αλλάζουμε προστάτη.

Δεν μπορώ να καταλάβω την αλλαγή. Δηλαδή, ανήμερα του Αγίου Αθανασίου μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές θα πλημμυρίσουν την εκκλησία, ενώ του Αγίου Γεωργίου δεν θα μπορούσαν λόγω διακοπών Πάσχα;»

Όλες οι κοινωνικές τάξεις της χώρας στηρίζουν πάντως ένα τόσο γαλαντόμο κι αρχοντικό Δημοτικό Συμβούλιο όσο το συγκεκριμένο πάντως, η αλήθεια να λέγεται.

(πηγή)

Best of internet