Quantcast
THE STREAM

Για κάποιο λόγο μπορούσες να ψηφίσεις το χρώμα του νέου τραμ, φυσικά όλα πήγαν στραβά

Το ηλεκτρονικό γκάλοπ της Αττικό Μετρό για το χρώμα του νέου τραμ έπαθε εκλογές ΝΔ


THE NEWSROOM · 18 Ιανουαρίου 2019

Με σηραγγοειδή φαίνεται πως έγινε τελικά η πολυδιαφημισμένη ψηφοφορία της «Αττικό Μετρό» για το χρώμα των βαγονιών του τραμ, θυμίζοντας τις ένδοξες στιγμές ηλεκτρονικής δημοκρατίας που είχε χαρίσει στη χώρα μας ο Ανδρέας Παπαμιμίκος όταν έστησε τις θρυλικές πλέον εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Η αιτία για το νέο ψηφιακό θρίαμβο ήταν η επιλογή της «Αττικό Μετρό» να διαλέξει το κοινό το χρώμα των 25 φρέσκων συρμών «δεύτερης γενιάς» που θα αποκτήσει: γαλάζιο, πορτοκαλί και γκρι.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η συμμετοχή και το αποτέλεσμα, ως απόφαση των πολιτών, θα προκρίνουν την τελική επιλογή του εξωτερικού χρωματισμού των οχημάτων τραμ που θα ενταχθούν στο σύνολο του δικτύου της Αθήνας και του Πειραιά για την αναβάθμιση του στόλου.»

Η ιντερνετική ψηφοφορία είχε ξεκινήσει την Πρωτοχρονιά στο site της εταιρείας και θα ολοκληρωνόταν κανονικά την Κυριακή 13/1. Σε μια ακόμη λεπτομέρεια που θύμισε τον γαλάζιο ηγέτη της ΟΝΝΕΔ, το χρώμα που βρισκόταν μπροστά σε ψήφους ήταν το γαλάζιο, μέχρι που ξαφνικά άρχισαν να μπαίνουν χιλιάδες ψήφοι της τελευταίας στιγμής.

Παρά το ενδιαφέρον ενδεχόμενο να επρόκειτο για χιλιάδες τρελαμένους πολίτες που θα ήθελαν να ακουστεί η άποψή τους για το χρώμα του τραμ, οι χιλιάδες ψήφοι της τελευταίας στιγμής μάλλον σημαίνουν πως χρησιμοποιήθηκαν bots. Κρατώντας μια μάλλον ρατσιστική στάση απέναντι στο δικαίωμα ψήφου των bots, η Αττικό Μετρό κατέβασε το banner με την ψηφοφορία.

Να σημειωθεί εδώ πως για 12 ολόκληρες μέρες η ψήφος του κοινού είχε κάτσει με μεγάλη διαφορά στο γαλάζιο, καθώς το είχε επιλέξει το 75% των ψηφισάντων περίπου. Παρά το κατέβασμα του banner όμως, η ορμητική ψήφος των bots όμως έκρινε το αποτέλεσμα από το πρωί της Κυριακής και μετά, καθώς δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά προγραμματάκια αποφάσισαν ότι πρέπει να τοποθετηθούν για το χρώμα του τραμ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκατοντάδες ψήφοι το κάθε δευτερόλεπτο.

Τελικά οι ψήφοι πέρασαν τις 100.000 συνολικά, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί το κοντέρ. Η δημοκρατία είχε μιλήσει, καθώς το 66% των  ψήφων έδειχνε πλέον πορτοκαλί. Η δε Αττικό Μετρό δεν τοποθετήθηκε, καθώς προφανώς δεν έχει ακόμη αποδεχτεί ότι μιλάμε για μια νέα κατάσταση, όπου bots και άνθρωποι θα αποφασίζουν μαζί το μέλλον τους.

Εμείς πάντως τσεκάραμε να δούμε αν κάπου στη σύνθεση της εταιρείας υπάρχει το όνομα Παπαμιμίκος, για καλό και για κακό.

(πηγή)

Best of internet