Quantcast
THE STREAM

H Ryanair κόβει τα δρομολόγια για Μύκονο και τα όνειρα των Ελλήνων influencer

Χαστούκι για το ανερχόμενο κλάδο των influencer η απόφαση της γνωστής εταιρείας


THE NEWSROOM · 17 Ιανουαρίου 2019

Τα όνειρα των Ελλήνων influencer να μπορέσουν να ντυθούν Καρντάσιαν των φτωχών τσάκισε με την τελευταία της απόφαση η Ryanair. Οι χαμηλού κόστους πτήσεις είναι ένα βασικό στοιχείο για να μπορείς να πας μέχρι την Κοζάνη και να φωτογραφίζεσαι στο Insta σαν να πήγες στη Λοζάνη, η γνωστή εταιρεία όμως που έμελλε να είναι ο δεύτερος που έφερε τη λέξη Τιμισοάρα στην καθομιλούμενη μετά τον Τζίμη Πανούση, τους επιφυλάσσει μια νέα, σκληρή πραγματικότητα.

Προσπαθώντας λοιπόν να προσεγγίσει το στόχο που είναι να μεταφέρει επιβάτες χωρίς να καίει καθόλου καύσιμα, η Ryanair αποφάσισε να μπιστολιάσει το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη από 1η Απριλίου, βάζοντας έτσι τους επίδοξους influencer να παίρνουν το γκλαμουράτο όχημα που λέγεται ΚΤΕΛ (χωρίς, ευτυχώς ή δυστυχώς, να είναι τρολάρισμα) για να πάνε να κάνουν τον τουρισμό τους στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως έχει αναφέρει η εταιρεία, μέσω του Sales & Marketing Manager της για την Ανατολική Μεσόγειο Νικόλα Λάρδη, η απόφαση έχει ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο του 2018.

Δεν ήταν όμως αυτό το σκληρότερο χαστούκι που έριξε η Ryanair σε αυτόν τον ανερχόμενο κλάδο εντερπρενέρ. Εκτός από τα δρομολόγια της Νύμφης του Θερμαϊκού, η Ryanair κόβει επίσης και τα δρομολόγια για Χανιά, Ρόδο και το χειρότερο όλων, τα δρομολόγια για Μύκονο. Με άλλα λόγια, οι Έλληνες influencer θα πρέπει είτε να βρουν κάποιο τρόπο να κάνουν fabulous τη διαδρομή για Μύκονο με φορτωμένο με βασικές σαπιοκάραβο, είτε να οδηγηθούν στην χρεωκοπία λόγω αύξησης του κόστους.

Όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση είναι δραματική, γιατί άμα είναι να γίνεις πλούσιος για να κάνεις τον influencer, μπορείς να κάνεις απλά τον εαυτό σου χωρίς να αγχώνεσαι για hashtags και να ψάχνεις για συνεργάσιμο brand γιαουρτιού. Τα μόνα δρομολόγια που θα μείνουν μάλιστα είναι τα Χανιά – Θεσσαλονίκη και Αθήνα – Σαντορίνη, εγκαινιάζοντας μια φάση που θα υπάρχουν κάμποσοι influencer να περιμένουν άυπνοι το καράβι στο λιμάνι της Σαντορίνης για να πάνε στη Μύκονο.

Όπως είπε ο κ. Λάρδης στο Capital.gr:

«H απόφαση της εταιρείας για τη μη συνέχιση του δρομολογίου Αθήνα-Θεσσαλονίκη, για το καλοκαίρι του 2019, είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο του 2018. Τα μοναδικά δρομολόγια εσωτερικού που συνεχίζονται να εκτελούνται (σημ.: μετ’ επιστροφής) είναι από Χανιά προς Θεσσαλονίκη και από Αθήνα προς Σαντορίνη.

Στον αντίποδα, η Ryanair ανακοίνωσε την αύξηση του διεθνούς πτητικού έργου κατά 10% με περισσότερες από 390 πτήσεις την εβδομάδα από και προς την Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2019. Η μείωση των δρομολογίων εσωτερικού έγινε για λόγους βελτίωσης των κερδών της εταιρείας.»

Κλείνουν το δρομολόγιο Αθήνα – Μύκονος, κλείνουν και τον τάφο τους.

Best of internet