Quantcast
THE STREAM

Κανένας Λάνθιμος: Το «Αν» του Παπακαλιάτη διασκευάστηκε στην Τουρκία

Πρέσβης του Νεοελληνικού πολιτισμού στον μεγάλο μας γείτονα είναι δικαιωματικά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης


THE NEWSROOM · 14 Ιανουαρίου 2019

Όλα πρίμα φαίνεται πως πηγαίνουν με τις εξαγωγικές δραστηριότητες της Ελλάδας μας στο θέμα του πολιτισμού. Αυτή τη φορά μάλιστα η συγκεκριμένη εξαγωγή ελληνικού πολιτισμού έρχεται να ενώσει λίγο περισσότερη τη χώρα μας με το μεγάλο της γείτονα με τον οποίο έχει ενίοτε προβληματικές σχέσεις και εισβάλλουν καμιά φορά και στο Instagram μας, αλλά κατά βάση αγαπιόμαστε και μοιραζόμαστε το πάθος για το μπακλαβά, ακόμη αν: Την Τουρκία.

Και ποιος μπορεί να είναι καλύτερος ως πρέσβης καλής θέλησης από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη; Μπορεί να κρατήσετε τη γνώμη σας για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη με την έντονη προτίμηση στο πρόσωπο της μάνας για τον εαυτό σας, καθώς ο Χριστόφορος σκόραρε εδώ μια μεγάλη καλλιτεχνική – διπλωματική επιτυχία. Πιο συγκεκριμένα, η ταινία του με τίτλο «Αν», στην οποία ήταν ο ίδιος πρωταγωνιστής με την ηθοποιό Μαρίνα Καλογήρου, διασκευάστηκε στην τουρκική της εκδοχή.

Η τουρκική βερσιόν, η οποία μάλιστα ξαναγυρίστηκε ολόκληρη, θα έχει τίτλο «Bir Ask – Iki Hayat», που σημαίνει «μία αγάπη, δύο ζωές» και πρωταγωνιστή έναν από τους γνωστότερους Τούρκους ηθοποιούς, τον Engin Akyürek. Ο ενθουσιασμένος Παπακαλιάτης μοιράστηκε ενθουσιασμένος τα νέα με το κοινό του μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Instagram όπου αναφέρει τα εξής:

«Το σενάριο της ταινίας “Αν”, διασκευάστηκε προσαρμόστηκε και ξανάγυρίστηκε, αυτή τη φορά στην Τουρκία με τίτλο Bir Ask-Iki Hayat (One love,Two lives). Σκηνοθέτης ηθοποιοί και παραγωγή στην Κωνσταντινούπολη κάνανε εξαιρετική δουλειά. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις μετά από χρόνια ένα σενάριο σου να αγαπιέται και να ξαναπαίρνει ζωή με άλλο άρωμα σε άλλη γλώσσα και με άλλα πρόσωπα.»

View this post on Instagram

Το σενάριο της ταινιας «Αν» διασκευάστηκε προσαρμόστηκε και ξανά γυρίστηκε, αυτή τη φορά στην Τουρκία με τίτλο Bir Ask-Iki Hayat (One love,Two lives) Σκηνοθέτης ηθοποιοί και παραγωγή στην Κωνσταντινούπολη κάνανε εξαιρετική δουλειά. Είναι πολύ όμορφο να βλεπεις μετά από χρόνια ενα σενάριο σου να αγαπιέται και να ξαναπαίρνει ζωή με άλλο άρωμα σε άλλη γλώσσα και με άλλα πρόσωπα.🎬🎬🎬🎬🎬🎬🎥🎥🎥 First trailer for the Turkish remake of the movie "What if” under the tittle Bir Ask-Iki Hayat (One love,Two lives) Producers,Director and Actors in Istanbul did a fantastic job. Very proud and moved by the first trailer.. It’s overwhelming when a script of yours, gives birth to a new one and is been taken such a good care in such a wonderful way in different territories. Wishing the best for this movie and it’s new vision. Thank you @ayyapim and @ruyhan 🙏🏼 Follow @biraskikihayat for more information regarding the movie. #biraskikihayat #αν #whatif #turkish #remake #newversion #newmovie #comingsoon #theaters #turkey

A post shared by Christopher Papakaliatis (@cpapakaliatis) on

Αυτό που θα είχε πολύ ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε ποιος θα ήταν ο Τούρκος ομόλογος του Κώστα Τσάκωνα, σε πιθανή διασκευή κάποιας από τις θρυλικές πλέον ταινίες του.

Best of internet