Quantcast
THE STREAM

Βιομηχανία βιωματικού μπαχαλοτουρισμού στο «Εξαρχιστάν» αποκάλυψε έγκυρο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Τα ρεπορτάζ των γνωστών ΜΜΕ για τα Εξάρχεια και τους αναρχικούς γίνονται κάθε μήνα και καλύτερα


THE NEWSROOM · 11 Ιανουαρίου 2019

Είναι 11 Ιανουαρίου, κοντεύει να κλείσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2019 και φυσικά δεν έχουμε χωνέψει την υπέρτατη (και αποκλειστική φυσικά) συνέντευξη από τον Τάκη τον πρώην ρέιβερ, νυν αναρχικό που σκόραρε το Star λίγο πριν κλείσει η προηγούμενη χρονιά. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο σας διέφυγε, ή ακόμα χειρότερα δε θυμάστε το μυθικό αυτό ντοκουμέντο, παραθέτουμε την μαρτυρία που έμελλε να σφραγίσει τις εξελίξεις στο αναρχικό – αντιεξουσιαστικό κίνημα της Ελλάδας.

Μιλάμε φυσικά για τη δήλωση πως έρχονται οι ξένοι βάνδαλοι και τους παίρνουν τα μπάχαλα:

Εδώ είναι ολόκληρη η συγκλονιστική μαρτυρία:

Ήμασταν σίγουροι πως τέτοιο επίπεδο δημοσιογραφίας θα κάναμε καιρό για να ξαναδούμε, όμως η Ελλάδα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της, αλλά και η νεότατη χρονιά την οποία διανύουμε έχουν τον τρόπο τους να μας καταπλήσσουν. Ένα ισχυρό κίνητρο είναι σίγουρα επίσης η ευγενής άμιλλα ανάμεσα στα διάφορα ΜΜΕ, που τα ωθεί να ξεπεράσουν το ένα το άλλο με τα θέματα τους στον αγώνα δρόμου που είναι η ενημέρωση.

Έτσι, μετά το έπος του Star, ήρθε η σειρά του ΣΚΑΪ να χτυπήσει το(ν) Πούλιτζερ, σε ένα αντικείμενο μάλιστα που είναι δύσκολο και δυσπρόσιτο και ο ανταγωνισμός ισχυρός. Μιλάμε φυσικά για τα Εξάρχεια και τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ένα topic που μας έχει χαρίσει υπέροχες δημοσιογραφικές στιγμές όπως οι ιπτάμενοι αναρχικοί.

Η αποκάλυψη του ΣΚΑΪ έχει να κάνει με μια νέα, εντερπρενερική διάσταση που καθώς φαίνεται έχει αναπτυχθεί στα Εξάρχεια και η οποία αποδεικνύει ότι η επιχειρηματική σκέψη είναι στο αίμα όλων των Ελλήνων. Όπως αποκαλύπτουν τα λαγωνικά του καναλιού, οι αναρχικοί των εξαρχείων έχουν διαμορφώσει ένα νέο, διεθνές τρεντ βιωματικού τουρισμού: Αναρχικοί από πολλές διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Λιθουανία κ.α.) έρχονται στην Αθήνα για να «βιώσουν το αντάρτικο πόλης» και να ζήσουν το μπαχαλομύθο τους, με τις πιο high στιγμές της σεζόν να είναι η 17 Νοέμβρη και η 6η Δεκέμβρη.

Οι πολύτιμες πληροφορίες για το Εξαρχιστάν, όπως το αποκαλεί ο ρεπόρτερ, συμπληρώνονται από τον γενικό γραμματέα των Ειδικών Φρουρών και τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων της Αθήνας, έτσι ώστε να υπάρχει και η απαραίτητη διασταύρωση. Το ρεπορτάζ φτάνει σε ένα δυσθεώρητο ύψος όταν καταλήγει στο ότι οι πιο ματσωμένοι αναρχοτουρίστες μένουν σε Airbnb (και οι φτωχομπινέδες στις καταλήψεις), ενώ το βιωματικό οικοσύστημα περιλαμβάνει και εκπαίδευση από μέλη του Ρουβίκωνα (εννοείται).

Για να μη σας χαλάσουμε την δικιά σας εμπειρία όμως, σταματάμε εδώ. Δείτε το βίντεο:

Τώρα μπορούμε να περιμένουμε με αγωνία το ρεπορτάζ που θα αναλύει την κατάσταση πληρότητας των μπαχαλοκλινών στις γιορτές για να πεθάνουμε ήσυχοι.

 

Best of internet