Quantcast
THE STREAM

Τώρα μπορείς ΕΣΥ να αποφασίσεις πως θα λέγεται το νέο κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου

Το Bandersnatch του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος του μινάρα βουλευτή είναι καλύτερο απο το κανονικό


THE NEWSROOM · 11 Ιανουαρίου 2019

Πανέτοιμος να θέσει τον σεβάσμιο εαυτό του ενάντια στον μουστακαλή δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, φαίνεται πως είναι ο Νίκος Νικολόπουλος. Μην πάει το μυαλό σας στο κακό: O ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην βουλευτής της ΝΔ και των ΑΝ.ΕΛ.) και ηγέτης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, ο οποίος φέρει με περηφάνια τον βαρύ τίτλο του Μεγάλου Μινάρα της ελληνικής δεξιάς, ετοιμάζεται να κατέβει για δήμαρχος Πάτρας το Μάιο του 2019.

Θεωρούμε ότι είναι επίσης μια καλή στιγμή να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Νικολόπουλος έχει κάνει ένα πέρασμα τριών μηνών από μια άλλη πολιτική παράταξη, η οποία θα μας μείνει αψέχαστη για το εξαιρετικά λυρικό όνομά της. Μιλάμε για την «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» που είχε ιδρύσει το 2014 ο γίγαντας με τις γράνες που λέγεται Βύρων Πολύδωρας. Η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό δεν πρόλαβε την τελευταία πενταετία να κάνει κάτι αξιοσημείωτο, αλλά μας χάρισε τις υπέροχες αυτές φωτογραφίες:

Ας επιστρέψουμε όμως στον μεγάλο Πατρινό: Παρότι ανήκει στον εκλεκτό χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Δεξιάς, παρότι έχει ως γνωστόν εξαιρετικές σχέσεις με γέροντες και έχει στο παρελθόν κάνει αγιασμό και σε ένα πορτρέτο του Κωνσταντίνου Καραμανλή του πρεσβύτερου, ο Νίκος Νικολόπουλος δείχνει να έχει και εξαιρετικά μοντέρνες αντιλήψεις και είναι πανέτοιμος να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να λυτρώσει την Πάτρα από τους άθεους κομμουνιστές που τη διοικούν.

Τόσο που μάλλον πήρε την έμπνευση του από το τελευταίο δυστοπικό τριπάκι που μας χάρισε το Black Mirror: To Bandersnatch, στο οποίο οι θεατές μπορούσαν να επιλέξουν μέσω δύο επιλογών τη συνέχεια της πλοκής. Κι επειδή δεν υπάρχει στην Ελλάδα καλύτερο setting για ένα διαδραστικό high-tech πείραμα από την πόλη της Πάτρας, ο Νίκος Νικολόπουλος κάνει πάσα στον κόσμο την δυνατότητα επιλογής για το όνομα της παράταξης.

Όπως τονίζει χτες λοιπόν σε βίντεο που δημοσίευσε το κόμμα του, η «Πατραϊκή πανστρατιά» κατά του Πελετίδη που ετοιμάζει πρέπει να πάρει το όνομα της από το κοινό, το οποίο θα διαλέξει ένα από «τρία-τέσσερα» τη βραδιά που θα παρουσιαστεί η δημοτική παράταξη και η θέση της. Θα ήταν ενδιαφέρον να υπήρχε και κάποιο σχετικό application για smartphone (ένα πολύ ταιριαστό όνομα θα ήταν το Minarapp), όπως έχει ήδη κάνει ο Γκλέτσος, δεν έχει διευκρινιστεί όμως ακόμη κάτι τέτοιο.

Δείτε το βίντεο:

Φανταζόμαστε το σκηνικό του Αχαϊκού Bandersnatch κάπως έτσι:

Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε εδώ και την πρόσφατη αρκετά αντιφουτουριστική δήλωσή του, όπου τόνισε πως η θέση του Δημάρχου Πάτρας δεν μπορεί να καλύπτεται από ρομπότ:

«Είναι αδιανόητο να μένουμε απαθείς στη θέα ενός ρομπότ του ΚΚΕ, που έχει εγκατασταθεί εδώ και πέντε χρόνια στο Μέγαρο της οδού Μαιζώνος»

Δεν ξέρουμε αν ο κ. Πελετίδης είναι όντως ρομπότ και αν το ΚΚΕ έχει μυστικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζει replicants, αυτές όμως είναι απαράδεκτες διακρίσεις κατά των ρομπότ εν έτει 2018.

 

 

Best of internet