Quantcast
THE STREAM

Ο Θάνος Τζήμερος προσφέρει άσυλο στο σπίτι του σε 18χρόνη που το έσκασε από τη Σ. Αραβία

Ο γνωστός μέντορας της εθνοκάθαρσης των δημοσίων υπαλλήλων δεν ζήτησε καν αντίτιμο για την προσφορά του


THE NEWSROOM · 9 Ιανουαρίου 2019

Μια εναλλακτική λύση στο πρόβλημά της βρήκε μια 18χρονη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία, τα νέα για τον αποκλεισμό της οποίας στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη είχαν κάνει το γύρο του κόσμου. Δεν ήταν όμως κάποια αναστάτωση του καιρού που κράτησε την Rahaf Mohammed al-Qunun μακριά από την οικογένειά της, αλλά το αδιέξοδο στο οποίο είχε βρεθεί: Η 18χρονη γυναίκα αποφάσισε να αποκηρύξει το Ισλάμ και φοβόταν πως η οικογένεια της θα τη σκότωνε.

Είναι γνωστό πως η Σαουδική Αραβία, τόσο ως προς το καθεστώς που κάνει κουμάντο ως την κυρίαρχη κουλτούρα, είναι μια χώρα καταπιεστική και εξαιρετικά συντηρητική θρησκευτικά, στην οποία τα δικαιώματα των γυναικών είναι απίστευτα περιορισμένα, με την ζωή της μέσης γυναίκας εκεί να παραλληλίζεται μάλιστα με τη γνωστή σειρά The Handmaid’s Tale. Η υπηρεσία μετανάστευσης της Ταϊλάνδης αρχικά προσπάθησε να την επιστρέψει με το ζόρι στο (γειτονικό με τη Σ. Αραβία) Κουβέιτ που βρίσκεται η οικογένειά της, όπως η νεαρή γυναίκα ήταν σίγουρη πως «οι αδερφοί της και η οικογένεια της και η Σαουδαραβική πρεσβεία» θα την περίμεναν εκεί, οπότε απλά κλειδώθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στο αεροδρόμιο και αρνήθηκε να βγει αν δεν της δοθεί άσυλο.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι σύμφωνα με την ίδια, το διαβατήριό της είχε παρθεί από ένα Σαουδάραβα διπλωμάτη με το που κατέβηκε από την πτήση. Όπως είπε:

«Η ζωή μου βρίσκεται σε κίνδυνο. Η οικογένειά μου απειλεί να με σκοτώσει για τα πιο παιδαριώδη πράγματα.»

Τελικά η 18χρονη Mohammed al-Qunun, η οποία είχε ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη με την ελπίδα να μπορέσει να πάρει μια πτήση για την Αυστραλία, όπου ήλπιζε ότι θα πάρει άσυλο, κατάφερε μετά το χαμό που δημιουργήθηκε να μην απελαθεί και να παραμείνει στη χώρα όσο εξεταζόταν το αίτημά της, παρότι η Ταϊλάνδη δεν έχει υπογράψει τις σχετικές Συνθήκες του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα δικαιώθηκε μάλιστα, καθώς ανακηρύχθηκε πρόσφυγας από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, ενώ η κυβέρνηση της Αυστραλίας σκέφτεται σοβαρά να της προσφέρει άσυλο.

Ο ντόρος που έγινε γύρω από την υπόθεσή της πάντως κατάφερε να τραβήξει την προσοχή και ανώτερων δυνάμεων εκτός από τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις, τον ΟΗΕ και τις διεθνείς ΜΚΟ. Το γνωστό τοτέμ του νεοφιλελευθερισμού και Μάστιγα των δημοσίων υπαλλήλων, Θάνος Τζήμερος, δεν έχασε την ευκαιρία να πετάξει το γάντι στο Ισλάμ και στον Μωάμεθ τον ίδιο άμα λάχει και υποστήριξε το δικαίωμα της 18χρονης να το σκάσει από τη χώρα της, ενώ πρότεινε να της χορηγήσει άσυλο η Ελλάδα.

Για να μην χαρακτηριστούν μάλιστα κενά τα λόγια του, ο Θάνος προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τη νεαρή γυναίκα ο ίδιος μόνιμα στο σπίτι του, χωρίς μάλιστα να ζητήσει καν ένα αντίτιμο ύψους αντίστοιχου με τις μέσες τιμές της ελεύθερης αγοράς για την υπηρεσία του. Δεν έχει εξακριβωθεί επίσης αν η μόνιμη φιλοξενία στο σπίτι του θα της επιτρέπει μικρές βόλτες αναψυχής κάπου κάπου (συνοδευόμενη για την ασφάλειά της φυσικά) ή αν θα επιτρέπεται σε ανεξάρτητους παρατηρητές να παραβιάζουν την ιδιωτικότητα αυτής της συμβίωσης, αλλά δεν μπορεί κανείς να τα έχει πάντα όλα, όπως έχει πει και ο φιλόσοφος Μικ Τζάγκερ.

Όπως είπε ο γαλαντόμος άρχοντας κ. Τζήμερος:

«Απαρνιέσαι το Ισλάμ; Σε περιμένει ο θάνατος από τα μέλη της ίδιας της οικογένειάς σου. Αλλά οι ισλαμολάγνοι “παρατηρητές”, δήθεν υπέρμαχοι των ατομικών δικαιωμάτων, αυτό το κάνουν γαργάρα. Αυτή την κοπέλα, ναι! Δραπετεύει από τη φρίκη του ισλαμικού μεσαίωνα για να ζήσει ελεύθερη και ελεύθερα, και να μετάσχει της ημετέρας Παιδείας. Να της δώσουμε εμείς, στην Ελλάδα, άσυλο αμέσως και αναλαμβάνω να τη φιλοξενήσω μόνιμα στο σπίτι μου.»

Απαρνιέσαι το Ισλάμ; Σε περιμένει ο θάνατος από τα μέλη της ίδιας της οικογένειάς σου. Αλλά οι ισλαμολάγνοι "παρατηρητές…

Gepostet von Thanos Tzimeros am Montag, 7. Januar 2019

Πάντως αν δεν δεχτεί η 18χρονη γυναίκα την προσφορά του, προσφερόμαστε ευχαρίστως εμείς να γίνουμε μόνιμα handmaids στο σπίτι του κ. Τζήμερου για να του κάνουμε παρέα.

(Πηγή: 1, 2,

 

 

 

Best of internet