Quantcast
THE STREAM

15χρονη Ελληνίδα γράφει «Η Λίνα είναι τέλεια» σε μεσαιωνική γέφυρα στη Φλωρεντία, τρώει πρόστιμο

Όπως όλα δείχνουν εκτός από πολιτισμό, εξάγουμε και βανδαλισμό


THE NEWSROOM · 7 Ιανουαρίου 2019

Το ότι η Ελλάδα μας είναι μια χώρα που εξάγει άφθονα προϊόντα αλλά και πολιτισμό στο εξωτερικό το γνωρίζαμε πολύ καλά, αυτό που δε γνωρίζαμε είναι ότι εξάγει και βανδαλισμό. Κι όχι μόνο αυτό: Αν κρίνουμε από αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό που συνέβη στη Φλωρεντία, η εκπαίδευση των εγχώριων βανδάλων έχει ήδη ξεκινήσει από την εφηβεία.

Πιο συγκεκριμένα, πρωταγωνίστρια του στόρι είναι μια 15χρονη Ελληνίδα, η οποία βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης με την οικογένειά της και με φίλους που ζουν στην Μπολόνια. Κάποια στιγμή, η έφηβη κοπέλα, ονόματι Λίνα, αποφάσισε ότι δεν αρκεί να κρατήσει η Λίνα σουβενίρ από τη Φλωρεντία, αλλά να κρατήσει και η Φλωρεντία ένα σουβενίρ από τη Λίνα.
Κι επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο, η 15χρονη πήρε το μαύρο μαρκαδόρο της και έγραψε πάνω στην ιστορική χαρακτήρα Πόντε Βέκιο την φράση – κλειδί «Η Λίνα είναι τέλεια». Προς έκπληξή της λογικά (και δική μας επίσης), οι ιταλικές αρχές δεν εκτίμησαν την ανταποδοτική πράξη της Λίνας, κατά της οποίας ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα πρόκλησης ζημιάς σε ιστορικό μνημείο, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η τελική καμπάνα ανέρχεται σε πρόστιμο ύψους 160 ευρώ και μια επίπληξη, για να τους θυμάται.

Η τιμωρία της έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από γνωστό κόμμα του εξωκοινοβουλευτικού φιλελεύθερου χώρου:

Να σημειωθεί εδώ πως η γειτονική χώρα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό καμπάνια για να μειωθούν οι βανδαλισμοί σε μνημεία, η οποία περιλαμβάνει φυσικά και το αρχαίο σπορ του να γράφει κανείς ονόματα, ημερομηνίες και BFFE σε μνημεία και αξιοθέατα. Η δε Πόντε Βέκιο («Παλιά Γέφυρα») είναι ένα πέτρινο γεφύρι με ένα κύριο τόξο και δύο μικρότερα που περνάει πάνω από τον ποταμό Άρνο που διασχίζει τη Φλωρεντία, το οποίο κατασκευάστηκε το Μεσαίωνα.

Το σίγουρο είναι ότι η Φλωρεντία θα μείνει αψέχαστη στη Λίνα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Best of internet