Quantcast
THE STREAM

«Ένα αλλιώτικο παιδάκι»: Ο Παύλος Παυλίδης αφιερώνει στο Ζακ Κωστόπουλο το νέο του τραγούδι

Ο γνωστός τραγουδοποιός μιλά με το τραγούδι του ενώνοντας τις δυνάμεις του με την σκηνοθέτρια Μαρίνα Δανέζη


THE NEWSROOM · 28 Δεκεμβρίου 2018

Η υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζητήματα του 2018. Η ιστορία του “ένοπλου ληστή“, που στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως δεν ήταν ούτε ένοπλος ούτε ληστής και ο οποίος βρήκε αβοήθητος το θάνατο στα χέρια αρχικά ενός κοσμηματοπώλη και των συνεργών του και στη συνέχεια των αστυνομικών που τον συνέλαβαν προκάλεσε σάλο, αναδεικνύοντας ένα ευρύ φάσμα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε αυτή τη χώρα τόσο το κράτος, όσο και η λεγόμενη κοινωνία των πολιτών.

Από την αστυνομία, το ΕΚΑΒ και τα δικαστήρια, μέχρι ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ και τα αντανακλαστικά μιας μερίδας του κοινού, τίποτε δεν έμεινε αδιαφανές στην ανεπάρκειά του, στις προκαταλήψεις του και στον προβληματικό τρόπο λειτουργίας του. Από την άλλη όμως, η κινητοποίηση ενός άλλου σημαντικού μέρους της κοινωνίας, το οποίο με διάφορους τρόπους δεν άφησε την υπόθεση να θαφτεί στα ψιλά γράμματα μιας “δίκαιης αυτοδικίας απέναντι σε έναν λυσσασμένο πρεζάκια ληστή“.

Τρεις μήνες μετά το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, η ιστορία του συνεχίζει να εμπνέει και να προκαλεί προβληματισμό. Μετά από εκατοντάδες άρθρα, εκδηλώσεις, διαδηλώσεις και άλλα, ένας πασίγνωστος Έλληνας τραγουδοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με μια σκηνοθέτη για ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Ζακ Κωστόπουλο.

!Νέο τραγούδι!Λίγες μέρες μετά το θάνατο του Ζακ μου τηλεφώνησαν οι φίλοι του και μερώτησαν αν θέλω να πω κάτι για το…

Gepostet von PAVLOS PAVLIDIS am Freitag, 28. Dezember 2018

Πρόκειται για τον πασίγνωστο Παύλο Παυλίδη και την σκηνοθέτρια Μαρίνα Δανέζη. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρώην τραγουδιστής των Ξύλινων Σπαθιών για το τραγούδι με τίτλο « Ένα αλλιώτικο παιδάκι»:

«Λίγες μέρες μετά το θάνατο του Ζακ μου τηλεφώνησαν οι φίλοι του και με ρώτησαν αν θέλω να πω κάτι για το περιστατικό. Τους είπα ότι γράφω ένα τραγούδι που μιλάει γι’ αυτό και ότι προτιμώ να εκφράσω έτσι τη λύπη μου και να πω την άποψη μου, και ότι αυτό μου φαίνεται πιο ουσιαστικό και χρήσιμο.

Τους είπα επίσης ότι θέλω να τους συναντήσω και να μάθω από κοντά λεπτομέρειες για να έχω καλύτερη εικόνα. Κουβεντιάζοντας μαζί τους γεννήθηκε και η ιδέα αυτού του βιντεοκλίπ. Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο. Ήταν μοναδική εμπειρία για μένα. Ελπίζω να πιάσει τόπο.
Ευχαριστώ.
Παύλος Παυλίδης.»

Το τραγούδι και το βιντεοκλίπ νομίζουμε πως μιλούν από μόνα τους. Δείτε το βίντεο:

Αυτό είναι ένα ενδεικτικό απόσπασμα από τους στίχους του κομματιού:

«Όσους κοιτάζουν παγωμένα και αδιάφορα ένα παιδί που απλά δεν ήταν το δικό τους τους περιμένει ένα φίδι στο σαλόνι τους έχει στοιχειώσει ξαφνικά το σπιτικό τους.

Αφού χορτάσαν βία και αίμα στις οθόνες τους αφού ταΐσαν με σκουπίδια τα παιδιά τους ανασηκώσαν πάλι αδιάφορα τους ώμους τους και επιστρέψαν ένας ένας στη δουλειά τους.

Μείνε κοντά μου απόψε εδώ μείνε κοντά μου φυσάει μέσα μου ένα όμορφο αεράκι χλωμή βασίλισσα σήκω και χόρεψε τρομάζουνε γιατί είσαι αλλιώτικο παιδάκι.»

Όπως δήλωσε από τη μεριά της η σκηνοθέτρια Μαρίνα Δανέζη:

«Μια κραυγή για αγάπη, για ζωή.

Όταν ο Παύλος μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να συνεργαστούμε προκειμένου να δώσουμε «εικόνα» στο τραγούδι του, χωρίς δεύτερη σκέψη δέχτηκα. Καταφέραμε να παρασύρουμε δεκάδες παλιούς και νέους φίλους στην περιπέτεια. Άφοβα, με ενθουσιασμό και αγάπη. Η επιθυμία μας είναι το βίντεο που δημιουργήθηκε από όλη αυτήν την ομάδα
να αποτελέσει μια υπενθύμιση, να είναι ο δικός μας τρόπος να πάρουμε θέση, να ενώσουμε την φωνή μας με τους ανθρώπους του Ζακ, να απαιτήσουμε σεβασμό, ορατότητα, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη. Καλή θέαση!
Μαρίνα Δανέζη
Σκηνοθέτρια»

Νομίζουμε ότι τα σχόλια στο βιντεοκλίπ μιλάνε επίσης από μόνα τους:

Best of internet