Quantcast
THE STREAM

Ένα τσαντάκι δώρων με τη μάπα του Χίτλερ μπορείς να βρεις στα Jumbo, αν το χρειάζεσαι

Λονδίνο του 1938, Βερολίνο του 1938, πόση διαφορά μπορεί να έχει


THE NEWSROOM · 27 Δεκεμβρίου 2018

Μια συσκευασία που κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα στον Χριστουγεννιάτικο χαμό λανσάρει φέτος η γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών Jumbo, καθώς ως γνωστόν τίποτα δε μπορεί να ξεχωρίσει καλύτερα μέσα στη μπανάλ γιορτινή διακόσμηση από τα ιστορικά σύμβολα ιδεολογιών που κατέστρεψαν ένα σεβαστό κομμάτι της υφηλίου. Πατώντας πάνω σε μια κλασσική παράδοση που λέει ότι τα εμβλήματα γενοκτονικών δικτατορικών καθεστώτων είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τα δώρα προς τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, τα Jumbo αποφάσισαν να στολίσουν τις συσκευασίες δώρων τους με το γλυκό vintage στυλ του Βερολίνου του 1938, όπως παρατήρησε το κοφτερό μάτι του χρήστη του Facebook Δημήτρη Πλαστήρα.

Στα Jumbo με μόλις 50 λεπτά μπορείς να βάλεις το χριστουγεννιάτικο δώρο που πήρες σε σακουλίτσα με το πρόσωπο του Χίτλερ και ναζιστικές σφραγίδες, για ένα ολοκληρωμένο μήνυμα "αγάπης"

Gepostet von Dimitris Plastiras am Donnerstag, 27. Dezember 2018

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία από τις τσάντες που μπορεί κάποιος να επιλέξει για τα δώρα του, με το κόστος να είναι μόλις μισό ευρώ. Ο τίτλος της σακούλας λέει «Σακούλα Δώρου Craft Λονδίνο» και πάνω της εμφανίζονται τα γνωστά διπλά λεωφορεία, το Big Ben και άλλα τέτοια.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Μέχρι να ζουμάρει κανείς λίγο, οπότε ανακύπτει ότι υπάρχει εκεί κάτι άλλο που τραβάει το μάτι απότομα, όπως τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε ένα δικαστήριο που ασχολείται με κλοπές μήλων.

Αυτό που κλέβει την παράσταση είναι το vintage γραμματόσημο με τη σφραγίδα που βρίσκονται πάνω πάνω.  Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς, εκεί υπάρχει ένα άλλου είδους vintage:

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο άβολα zoom της ιστορίας:

Ναι, είναι το γνωστό πρόσωπο που υποπτεύεστε. Η συγκεκριμένη του πόζα μάλιστα είχε αποθανατιστεί σε σειρά γραμματοσήμων, τα οποία με την παλιομοδίτικη αισθητική τους σίγουρα προκαλούν μια νοσταλγία για περασμένες εποχές βάναυσης τρομοκρατίας με παντοδύναμες μυστικές υπηρεσίες και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Πέρα από τα γραμματόσημα με τον Άντολφ, το νοσταλγικό σετάκι συμπληρώνεται από μια σφραγίδα με το γνωστό αετό. Γιατί τι πιο όμορφο από να συνοδεύετε το δώρο προς τα αγαπημένα σας πρόσωπα από ένα έμβλημα της πιο διαβόητης παραστρατιωτικής οργάνωσης της ιστορίας, της οποίας η μνήμη προκαλεί τρόμο και φρίκη σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Υπάρχει μια περίπτωση κάποιος κινέζος γραφίστας να έκανε την πιο αμήχανη αναζήτηση του κόσμου στο google, ή να του παρήγγειλαν κάτι για τα πιο ναζιάρικα παιδιά και να μπερδεύτηκε; Σε κάθε περίπτωση μάλλον αναμένουμε μια ανακοίνωση της εταιρείας μέσα στις επόμενες μέρες που αποσύρει το προϊόν, οπότε όσοι είστε συλλέκτες προλάβετε όσο είναι καιρός.

 

Best of internet