Quantcast
THE STREAM

Ο «Αλχημιστής» του Πάολο Κοέλιο γίνεται ταινία και όλο το σύμπαν συνωμοτεί για ταινία Δημουλίδου μέσα στο 2019

Τώρα θα μπορέσετε να πάτε σινεμά μαζί με τη θεία σας


THE NEWSROOM · 7 Δεκεμβρίου 2018

Στη μεγάλη οθόνη ετοιμάζεται να φτάσει το αγαπημένο βιβλίο της θείας σας, με το βασικό υποστηρικτή του πρότζεκτ μάλιστα να είναι ο ηθοποιός που ενσάρκωσε το Morpheus στο Matrix. Όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, είναι 16 χρόνια τώρα που ο Λόρενς Φίσμπερν ήθελε να μεταφέρει τον «Αλχημιστή» του Πάολο Κοέλιο στη μεγάλη οθόνη, αλλά ήταν μια συνομιλία του με τον Μάρτιν Σκορσέζε που έκανε το σχέδιο να πάρει μπρος.

Ο Λόρενς Φίσμπερν ήθελε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Πάολο Κοέλιο εδώ και 16 χρόνια, αλλά δήλωσε ότι μια συνομιλία με τον Μάρτιν Σκορσέζε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Μαρόκο έθεσε το σχέδιο σε προοπτική.

Όχι ότι τον πτόησε η αναμονή δηλαδή, καθώς όπως ανέφερε, τα χρόνια που χρειάστηκε ο Σκορσέζε για το «Silence» ήταν πολύ περισσότερα:

«Είκοσι χρόνια δεν είναι τόσο πολύ για να περιμένουμε.»

Αυτό που έχει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον είναι ότι ο Φίσμπερν είναι πολύ κοντά στο σκεπτικό της θείας σας, καθώς όχι μόνο πιστεύει ότι το μυθιστόρημα του Κοέλιο που εκδόθηκε το 1988 είναι επίκαιρο, αλλά ότι είναι και πιο επίκαιρο από ποτέ. Όπως είπε:

«Μιλάει σε όλους, σε όλο τον κόσμο και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που με κάνει τόσο παθιασμένο να το φέρω στην οθόνη.»

O γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος τόνισε επίσης τη μεγάλη σημασία που είχε το «Black Panther», το superhero film που έδωσε επίσης έμφαση στη σημασία της διαφορετικότητας:

 «Η σημασία δεν μπορεί να υποτιμηθεί, γιατί αυτή είναι μια ταινία την οποία οι μαύροι άνθρωποι, οι άνθρωποι αφρικανικής καταγωγής, οι άνθρωποι της αφρικανικής διασποράς περίμεναν να δουν εδώ και 100 χρόνια.

Περιμέναμε να δούμε τον εαυτό μας να απεικονίζεται με αυτόν τον τρόπο.»

Δήλωσε επίσης ότι και το Χόλιγουντ θα δίνει από’δω και πέρα ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη διαφορετικότητα:

«Τα πράγματα γίνονται ολοένα και καλύτερα και οι άνθρωποι δεν προσπαθούν μόνο, οι άνθρωποι τα καταφέρνουν.»

Όπως και να΄χει, το ότι το συγκεκριμένο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας γίνεται ταινία είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς τη συγκεκριμένη ιστορία στη μεγάλη οθόνη η ζωή μας ήταν μισή, οπότε πάμε από τώρα να ψωνίσουμε μαγιό για να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα της βασικότητας.

Πάντως αν ο Φίσμπερν ενδιαφέρεται για περισσότερους τίτλους των εκδόσεων Λιβάνη, το potential είναι πραγματικά άπειρο.

Best of internet