Quantcast
THE STREAM

Ξυλοδαρμό με σιδερογροθιά από το αφεντικό του δέχτηκε ντελιβεράς στη Θεσσαλονίκη

Το αφεντικό του είχε ξεκινήσει να τον απειλεί από τότε που ο διανομέας του είπε ότι πρέπει να λείψει από τη δουλειά γιατί αρρώστησε


THE NEWSROOM · 5 Δεκεμβρίου 2018

Άγριο ξυλοδαρμό από το πρώην αφεντικό του φαίνεται πως υπέστη ένας ντελιβεράς στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με καταγγελία που δέχθηκε η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων. Ο εργοδότης του μάλιστα δεν αρκέστηκε στον απλό ξυλοδαρμό αλλά έκανε και χρήση σιδερογροθιάς, με αποτέλεσμα το 36χρονο θύμα του να αποκτήσει κατάγματα στα ζυγωματικά.

Η αιτία για τη βάναυση αυτή επίθεση στον Τάσο Τοπαλίδη, ο οποίος είναι πατέρας ενός εννιάχρονου παιδιού και μπήκε στο νοσοκομείο λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκε, ήταν ότι σταμάτησε να δουλεύει για τον πρώην εργοδότη του. Η δε αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας τους, ήταν ότι ο 36χρονος, ο οποίος δούλευε ανασφάλιστος, είχε το θράσος να ζητήσει να απουσιάσει μία μέρα στις αρχές Οκτωβρίου, επειδή είχε πυρετό.

Το αφεντικό του μάλλον το θεώρησε αυτό τελείως εξωφρενικό, με αποτέλεσμα να τον αρχίσει στις απειλές. Παρόλαυτα, η επίθεση εναντίον του ντελιβερά έγινε αφότου συναντήθηκαν τυχαία στο δρόμο την προηγούμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου. Όπως δήλωσε ο ίδιος:

«Ήρθε και με χτύπησε από τα πλάγια στο πρόσωπο με σιδηρογροθιά. […] Έχω καταθέσει μήνυση, τον έπιασαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου και την Παρασκευή θα εκδικαστεί.»

O 36χρονος άντρας δεν άφησε το πράγμα να περάσει έτσι και  κατέθεσε μήνυση, με αποτέλεσμα το πρώην αφεντικό του να συλληφθεί την ίδια μέρα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Η υπόθεση θα συνεχιστεί στο δικαστήριο την Παρασκευή, όπου θα εκδικαστεί η καταγγελία του ξυλοδαρμού.

Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των ντελιβεράδων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι είναι το δεύτερο τέτοιο περιστατικό το τελευταίο δίμηνο και ζητούν από το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει, ενώ λίγο καιρό πριν ένα παρεμφερές περιστατικό με θύμα ένα 17χρονο αγόρι είχε συμβεί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα αιτήματα τους μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την άμεση έκδοση της εγκυκλίου για ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας που τους έχουν υποσχεθεί οι αρμόδιες αρχές, αλλά και συχνότερους ελέγχους από το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας για την “μαύρη“, την αδήλωτη και ανασφάλιστη δηλαδή εργασία.

Στα πλαίσια των διεκδικήσεών τους, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων επισκέφθηκαν το πρωί το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ από το οποίο αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο ο συνάδελφός τους, όπου και ανέφεραν ότι τέτοιες συνθήκες άγριας εργοδοτικής τρομοκρατίας ισχύουν για πολλούς ντελιβεράδες.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το συνάδελφο. Τα υπόλοιπα θα τα αποφασίσουμε αύριο στη συνέλευση στις 10:30 το πρωί, στο στέκι Ίσκρα, Αμύντα 12…

Gepostet von Επιτροπή Αγώνα Διανομέων am Dienstag, 4. Dezember 2018

Όπως τόνισε η Μαργαρίτα Κουταλάκη, μέλος του Δ.Σ. Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων:

«Γίνονται έλεγχοι, έχουν πέσει και πρόστιμα και έχουν βρει ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουν. Οι εργοδότες βρίσκουν τρόπους [να εισφοροδιαφεύγουν], για παράδειγμα βγάζουν τα κουτιά από τα μηχανάκια […] Να βρεθούν τρόποι ελέγχου στο δρόμο με το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση και στα μαγαζιά ώστε να βρεθεί λύση για ανασφάλιστη, αδήλωτη εργασία και την τρομοκρατία κάποιων εργοδοτών.»

Στο ίδιο εστίασε και το επίσης μέλος της Επιτροπής, Βασίλης Κεφαλάς:

«Θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις, δεν γίνεται να υπάρχει απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία και να τρώμε και ξύλο από πάνω»

Λογικά το αφεντικό του μέσα του πιστεύει πως ο ντελιβεράς έπρεπε να ευχαριστεί όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και το Θεό που βρήκε αυτή τη δουλειά.

(πηγή)

Best of internet