Quantcast
THE STREAM

Και διαγραφή ενσήμων έφαγε η 53χρονη καθαρίστρια, μάλλον γιατί προλαβαίνει να τα ξανακερδίσει

10 χρονάκια στη φυλακή είναι, περνάνε και βγαίνεις έξω σοφότερος


THE NEWSROOM · 23 Νοεμβρίου 2018

Χτες αναφερθήκαμε στις κοσμικής κλίμακας αποκλίσεις στις ποινές που επιδικάζει η Δικαιοσύνη, τις οποίες προφανώς οι δικαστές επιλέγουν ανάλογα με το πως ξύπνησαν ή το τι δείχνουν οι κάρτες Ταρό που ρίχνουν. Η περίπτωση της 53χρονης καθαρίστριας που έφαγε 10 χρόνια φυλακή για την πλαστογράφηση του πτυχίου της, είναι η πιο χαρακτηριστική πρόσφατη τέτοια περίπτωση.

Σχετικά με την ποινή της, ο δικηγόρος της καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το αίτημα για αναστολή της ποινής θα κατατεθεί στη διαδικασία της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου, η οποία και θα συζητήσει την υπόθεση, ενώ και ο Άρειος Πάγος κινείται για την επανεξέταση της υπόθεσης. Μιλώντας στην εφημερίδα Ταχυδρόμος, η καθαρίστρια αναφέρθηκε στο οικογενειακό και οικονομικό της background, το οποίο ως γνωστόν δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές να μην ξεφορτώσουν κάθε δυνατή ποινή πάνω της.

Όπως ανέφερε η καθαρίστρια:

«Σε χαμόσπιτο έμενα. Τρέχαν νερά από πάνω. Ερχόταν η Πρόνοια και έβλεπε τα παιδιά σε τι κατάσταση ήταν. Δεν ήθελα να βρεθώ σε κατάσταση να μου πάρουν τα παιδιά, να βρεθούν στο ορφανοτροφείο όπως ήμουν κι εγώ. Και έτσι, έκανα αυτό το έγκλημα: Το Ε’ το έκανα ΣΤ’ για μία τάξη…»

Να σημειωθεί πως η πλαστογραφία εγγράφου σε αυτό το επίπεδο δεν είναι ακριβώς εξωφρενική, αν κρίνουμε από την περίπτωση μιας δικαστικού στα Χανιά, η οποία μάλιστα δεν τιμωρήθηκε. Για την ακρίβεια, οι δικαστές κατάφεραν όχι μόνο να μην παραπλανηθούν, αλλά και να την κοιτούν σαν replicants από το Blade Runner:

«Και δούλεψα. Δούλεψα. Δεν τα έκλεψα. Όλα αυτά τα κατέθεσα στο δικαστήριο… Δε μου μιλούσαν, απλώς με κοιτούσαν. Εγώ έκλαιγα, τους ζητούσα συγνώμη. Να πληρώσω για αυτό που έκανα. Όχι αυτή την ποινή όμως… Στο πρώτο δικαστήριο μου είχαν “ρίξει” 15 (χρόνια)…»

Κι επειδή τα 10 χρόνια στη φυλακή μάλλον δεν ήταν αρκετά, σβήστηκαν μέχρι και τα ένσημα που είχε κερδίσει η καθαρίστρια μετά από τόσα χρόνια δουλειάς:

«Έχασα τη δουλειά μου αλλά και τα 20 χρόνια που δούλεψα. Είναι σα να μη δούλεψα ποτέ. Με έσβησαν από το μητρώο. Δεν έχω ένσημα. 20 χρόνια σα να μη δούλεψα.»

Λογικά οι δικαστές σκέφτηκαν ότι νέα γυναίκα είναι, θα βγει μια μέρα πιο σοφή από τη φυλακή και θα τα ξανακερδίσει.

 

 

Best of internet