Quantcast
THE STREAM

Παπάς και μπάτσος ευλογούν προϊστορικό ελέφαντα στην τοποθεσία Λέσβο, δεν είναι ανέκδοτο

Και ένας πυροσβέστης, έτσι για τη φάση


THE NEWSROOM · 21 Νοεμβρίου 2018

Τι θα μείνει αν αποσυνδέσεις την Ελλάδα; Ένα πιτόγυρο, ένας ντενεκές φέτα, ένας μπάτσος, ένας καραβανάς κι ένας παπάς. Καμία έκπληξη λοιπόν με αυτό το εκπληκτικό σκηνικό από τα εγκαίνια της έκθεσης «ΤΟ ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, η οποία πραγματοποιήθηκε χτες Τρίτη 20 Νοεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Λέσβου στη Μυτιλήνη.

Το βασικό έκθεμα είναι φυσικά το πρόπλασμα του εξαφανισμένου Δεινοθηρίου της Λέσβου σε φυσικό μέγεθος. Το προϊστορικό αυτό ζώο, το οποίο βρέθηκε στη Λέσβο, είναι σημαντικό για πολλούς λόγους:

Το Δεινοθήριο της Λέσβου είναι ένα από τα παλαιότερα απολιθώματα θηλαστικών της Ελλάδας, ηλικίας 19 – 18,4 εκατ. ετών, το οποίο μετανάστευσε προς την Ευρασία.

Βρέθηκε τον Σεπτέμβριο του 1999, κοντά στο Γαβαθά. Ειδικότερα, βρέθηκαν η κάτω γνάθος και τα οστά που συνέδεαν αυτήν με το κρανίο του ζώου. Επάνω σε κάθε μισή γνάθο (ημιγνάθο) βρίσκονται πέντε δόντια. Το εύρημα βρισκόταν μέσα σε λιμναία ιζήματα τα οποία σκεπάστηκαν από ηφαιστειακά στρώματα που περιέχουν απολιθωμένους κορμούς.

Οι παλαιοντολόγοι που μελέτησαν το απολίθωμα έβγαλαν το συμπέρασμα πως ανήκει σε προβοσκιδωτό, δηλαδή σε ζώο της ομάδας που περιλαμβάνει και τους σημερινούς Ελέφαντες.

Το πρόπλασμα μάλιστα είχε διάφορα κινούμενα μέρη όπως το κεφάλι, την προβοσκίδα και την ουρά και έβγαζε και ήχους για να διασκεδάσουν και οι μικροί φίλοι της έκθεσης. Η έκθεση όμως δεν είχε μόνο παιδιά φυσικά: Στο κοινό βρέθηκαν ακόμη στελέχη του Δήμου και της Περιφέρειας, εκπαιδευτικοί, μέλη του Επιμελητηρίου Λέσβου και πολλοί ακόμη πολίτες.

Και φυσικά το 40% των συστατικών στοιχείων της χώρας μας που αναφέραμε παραπάνω. Κάπως έτσι μπορείτε να απολαύσετε αυτό το υπέροχο στιγμιότυπο από τοπικό μέσο, όπου ένας παπάς (ο Μητροπολίτης) και ένας καραβανάς (λογικά ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ, του στρατού στο νησί) καμαρώνουν όλοι μαζί το πιστό ομοίωμα ενός προϊστορικού ελέφαντα σε φυσικό μέγεθος. Δυστυχώς ο τρίτος είναι ο διοικητής της πυροσβεστικής, γιατί αλλιώς θα είμασταν στο 60% Ελλάδα:

Το Δεινοθήριο του Γαβαθά στο Επιμελητήριο. Η έκθεση εγκαινιαζεται τωρα… Σπεύσατε!

Gepostet von Ράδιο Αίολος am Dienstag, 20. November 2018

Αισθανόμαστε ευλογημένοι στην τοποθεσία Λέσβος.

Best of internet