Quantcast
THE STREAM

25000 άνθρωποι υπογράφουν να γίνει ο Pikachu reaction του Facebook, γιατί το αξίζουμε

Χρειάζομαστε επιτέλους μερικά μη ξενέρωτα facebook reactions και τα χρειαζόμαστε τώρα


THE NEWSROOM · 12 Νοεμβρίου 2018

Αυτό είναι το όμορφο με τα memes: Ποτέ δεν είσαι σίγουρος από που θα σου έρθουν. Αυτό ακριβώς νιώσαμε όλοι, όταν είδαμε αυτή τη συγκεκριμένη γλυκιά φατσούλα του Πίκατσου να κυκλοφορεί ως meme περίπου παντού λίγες μέρες, με το point να είναι η ανούσια έκπληξη. Μιλάμε φυσικά για αυτό εδώ το καρέ:

Το νόημα του meme (ναι είμαστε αυτές οι ψυχές του πάρτι που εξηγούν memes) είναι για εκείνη την περίπτωση που κάποιος εκφράζει έκπληξη για κάτι που είναι τελείως προφανές και αναμενόμενο και κανονικά δε θα έπρεπε. Όπως καταλαβαίνετε, τα παραδείγματα είναι ακριβώς αυτού του είδους:

Το μεγαλείο του meme αυτού, το οποίο έρχεται κάπου 20 χρόνια μετά το σκάσιμο της τρέλας με τα Πόκεμον, συμπίπτει με μια άλλη θλιβερή αλήθεια, η οποία είναι ότι τα reactions του facebook είναι ξενέρωτα και βαρετά και στην πραγματικότητα δε σε εμπνέουν καθόλου και facebook-ική φασούλα. Δοθέντων όλων των παραπάνω, δεν είναι περίεργο ότι κάποιοι σκέφτηκαν ότι η φάτσα του Πίκατσου θα μπορούσε να αντικαταστήσει το δεύτερο πιο βαρετό από τα reaction: Μιλάμε φυσικά για το wow (το πιο αδιάφορο είναι σαφώς το angry).

Και για να προωθήσουν το σχέδιο τους, χρησιμοποίησαν το γνωστό για την αποτελεσματικότητά του ιντερνετικό μέσο πάλης που λέγεται petition. Το ότι κανένα petition της ιστορίας δεν πέτυχε το σκοπό του δεν έχει ακόμη πείσει κάποιον να σταματήσει να τα χρησιμοποιεί, οπότε το petition με τίτλο «Petition to change fb wow with Pikachu face» έχει ήδη συγκεντρώσει σχεδόν 26.000 υπογραφές μέσα σε πέντε μέρες. Όπως έγραψε ο δημιουργός του:

«Ήρθε η ώρα το Facebook να αλλάξει το παλιό τους wow react στον Pikachu από τα memes όπως το θέλει ο κόσμος!!!»

Όπως φαίνεται από τα σχόλια του petition, ο κόσμος όντως το θέλει σαν τρελός:
 

 

Best of internet