Quantcast
THE STREAM

Δωρεάν σεμινάριο ελέγχου στοιχείων παραχώρησε ο Ρουβίκωνας σε ασφαλίτες της ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έδειξαν στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. το πως γίνεται μια καλή ταυτοποίηση


THE NEWSROOM · 9 Νοεμβρίου 2018

Δωρεάν σεμινάριο ελέγχου στοιχείων παραχώρησαν χτες το πρωί της Πέμπτης 8/11 μέλη του Ρουβίκωνα σε άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Ζωγράφου. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στην περιοχή φορώντας πολιτικά ρούχα με σκοπό να παρακολουθήσουν το σπίτι ενός μέλους του Ρουβίκωνα, με τα άλλα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας να μη χάνουν την ευκαιρία να δείξουν στους παρευρισκόμενους ασφαλίτες το πως γίνεται μια σωστή ταυτοποίηση.

Το όλο επεισόδιο μάλιστα τραβήχτηκε σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας, το οποίο δείχνει σε όλο της το μεγαλείο την κοσμιότητα και την ευγένεια στην ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των αναρχικών και των αστυνομικών. Στην αρχή, τα μέλη της αναρχικής ομάδας εντόπισαν τους δύο ασφαλίτες κάτω από το εν λόγω σπίτι , τους σταμάτησα, τους ανέκριναν ευγενικά και τελικά ο ένας έδειξε αστυνομική ταυτότητα.

Στη συνέχεια, τα μέλη του Ρουβίκωνα τόνισαν στους ασφαλίτες πως δημιουργείται πως πρόβλημα επειδή δέχονται απειλές για τα σπίτια τους από ακροδεξιούς, με αποτέλεσμα να είναι πολύ επιφυλακτικοί όταν βλέπουν άγνωστους με πολιτικά ρούχα έξω από αυτά, και τους κάλεσαν να μεταβιβάσουν το ζήτημα αυτό στην πολιτική ηγεσία της αστυνομίας, καθώς αν δεν αλλάξει η κατάσταση, θα «γίνει κάποιο ατύχημα».

Οι αστυνομικοί απάντησαν τότε με το αφοπλιστικό (no pun intended) πως οι ανώτεροι τους αγνοούν ακόμη κι όταν τους λένε τα δικά τους προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί αποδέχτηκαν το δίκιο του Ρουβίκωνα και η συζήτηση συνεχίστηκε με τρόπο που μπορεί να ζεστάνει την καρδιά και του πιο σκληρόκαρδου εκεί έξω.

Δείτε το βίντεο:

Η ΕΛ.ΑΣ. μάλλον τα σκέφτεται πολύ σοβαρά όλα αυτά, καθώς δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επίσημα για το ζήτημα. Όπως υπογράμμιζε σχετική η ανακοίνωση που έβγαλε ο Ρουβίκωνας:

«Σήμερα το πρωί, σύντροφός μας στην περιοχή του Ζωγράφου, μας ειδοποίησε για την επίμονη και ύποπτη παρουσία δύο ατόμων σε παπί κάτω από το σπίτι του. Μέλη μας έσπευσαν άμεσα στον χώρο και μετά από λίγο τα δύο αυτά άτομα εντοπίστηκαν και περικυκλώθηκαν. Στην αρχή παρίσταναν τους άσχετους επικαλούμενοι διάφορες αντικρουόμενες δικαιολογίες για την παρουσία τους.

Τα μέλη μας έδειξαν αυτοσυγκράτηση στην οποία βοήθησε και το γεγονός ότι τα δύο αυτά άτομα δεν έφεραν φασιστικά σύμβολα ούτε αντέδρασαν βίαια κάνοντας μας να υποθέσουμε από τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι μάλλον πρόκειται για ασφαλίτες. Μετά από μια άγονη παράθεση δικαιολογιών, κι αφού άρχισε να γίνεται φανερό το μάταιο των προσπαθειών τους, ένας από αυτούς έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οργάνωσης:

Σήμερα το πρωί, σύντροφός μας στην περιοχή του Ζωγράφου, μας ειδοποίησε για την επίμονη και ύποπτη παρουσία δύο ατόμων…

Gepostet von Ρουβίκωνας am Donnerstag, 8. November 2018

Καλή θέληση να υπάρχει και όλα λύνονται.

Best of internet