Quantcast
THE STREAM

Ένα ακόμη τροχαίο στην Κρήτη αποδεικνύει ότι το καπετανιλίκι θα σκοτώνει για καιρό

Ο νεαρός λαουτιέρης Γιώργος Ροδουσάκης δυστυχώς απέχει πολύ από το να είναι ο πρώτος νεκρός σε τροχαίο για το 2018 στην Κρήτη


THE NEWSROOM · 5 Νοεμβρίου 2018

Μπορεί η χώρα μας να έχει κάνει τα τροχαία ατυχήματα τον κανόνα και όχι την εξαίρεση, οι ειδήσεις αυτού του είδους όμως δε σταμάτησαν ποτέ να είναι θλιβερές. Πόσο μάλλον όταν το θύμα του τροχαίου είναι ένας άνθρωπος ούτε 22 χρονών, όπως ήταν ο Γιώργος Ροδουσάκης από το Πετροκεφάλι Ηρακλείου, ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε καρφώθηκε σε τοίχο, στον δρόμο Τυμπακίου – Μοιρών, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από τo τοπικό μέσο ekriti, το τραγικό γεγονός συνέβη κατά την επιστροφή του νεαρού άντρα από ένα γάμο. Ο θάνατός του 21χρονου Ροδουσάκη, ο οποίος δούλευε σε επιπλοποιείο αλλά αγαπούσε πολύ το λαούτο και την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης και έπαιζε σε κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και με τους φίλους του, συγκλόνισε ολόκληρο το νησί.

Να σημειωθεί πως αυτός ήταν ο 47ος θάνατος σε τροχαίο δυστύχημα από την αρχή του έτους στην Κρήτη. Όπως γίνεται αντιληπτό, πολλοί φίλοι και γνωστοί του νεαρού μουσικού έσπευσαν να τον αποχαιρέτησαν με τα μηνύματά τους:

Με αφορμή το θλιβερό γεγονός, μια Ηρακλειώτισσα έκανε μια εκτενή δημοσίευση μέσω του λογαριασμού της στο facebook, όπου καυτηριάζει μια ευρύτερη κουλτούρα μαγκιάς και αντριλικίου στην Κρήτη, εντός της οποίας το αλκοόλ έχει κυρίαρχη θέση. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στη δημοσίευση είναι μια φωτογραφία του άτυχου άντρα, όπου εικονίζεται να τον ποτίζουν ουίσκι με το μπουκάλι την ώρα που παίζει, κάτι που σύμφωνα με την ίδια και με πολλούς από αυτούς που σχολίασαν κάτω από τη δημοσίευση, είναι μια πάγια κατάσταση για τα παραδοσιακά (ή όχι και τόσο παραδοσιακά γλέντια και όσους συμμετέχουν σε αυτά.

Η δημοσίευση της Μάρως Αρχαυλή, η οποία συγκέντρωσε χιλιάδες like και share, είναι αυτή:

«Τρισανάθεμα στις ψευτομαγκιές, τα γιαλαντζί καπετανιλίκια σας και τα αντριλίκια του κωλου!!!
ΕΣΕΙΣ που βγανετε το μπετη όξω όταν τα γράφουν πιωμενα, χωρίς κρανη…
ΕΣΕΙΣ που τους δείχνετε ότι η κρητική κουλτούρα είναι τα κουμπούρια, οι κούπες και οι τσαμπουκάδες (που ότι κατέχει ο κωλος της μαϊμούς κατέχετε και σεις από κρητική κουλτουρα)…
ΕΣΕΙΣ που με τη στάση σας χρόνια τώρα μαθαίνετε στα παιδιά να πίνουν ό,τι πίνεται, να μην αρνούνται κούπες, να πίνουνε ντεποζιτα αλκοόλ και να καβαλικεύουν το αμάξι, γιατί “ετσά κάνουν οι άντρες”…
ΕΣΕΙΣ που χυματίζετε τους καλλιτέχνες με το μπουκάλι, κούπες ανέρωτες και θίγεστε όταν αρνούνται…
ΕΣΕΙΣ αμέτε τώρα στη μάνα του και πείτε της πως δεν θα τον ξαναδεί γιατί τονέ τελειώσατε.
Γιατί ΕΣΕΙΣ τονέ τελειώσατε…κι αυτόν και τους προηγούμενους και τους επόμενους…
Άντε, να ξεμαγαρισουμε από τις γενιές σας μήπως σωθούν οι επόμενες.
Ασυνείδητοι καραγκιόζηδες.
Κουράγιο στη μάνα και τους δικούς του…τίποτα άλλο.»

Τρισανάθεμα στις ψευτομαγκιές, τα γιαλαντζί καπετανιλίκια σας και τα αντριλίκια του κωλου!!!ΕΣΕΙΣ που βγανετε το μπετη…

Gepostet von Marw Arxavli am Samstag, 3. November 2018

Λίγες μέρες αργότερα η κ. Αρχαυλή έκανε και δεύτερη δημοσίευση, όπου τονίζει πως αναφέρεται σε μια γενικότερη κουλτούρα και κατάσταση και όχι αυστηρά συγκεκριμένα στην περίπτωση του Γ. Ροδουσάκη, καθώς δεν είναι εξακριβωμένο επίσημα πως ήταν υπό την επήρεια του αλκοόλ όταν τράκαρε. Σε κάθε περίπτωση, αν κρίνουμε από τις αναδημοσιεύσεις, είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει πολύ τους κατοίκους της Κρήτης.

#Ξεκαθάρισμα (και όχι απολογία!)Πρώτα για τον Γιώργη:Δεν τον γνώριζα. Από συγγενείς και γνωστούς του ξέρω ένα κοπέλι…

Gepostet von Marw Arxavli am Montag, 5. November 2018

Όπως και να’χει, οι 47 καταγεγραμμένα θάνατοι σε τροχαίο από την αρχή της χρονιάς είναι απλώς πάρα πολλοί.

Best of internet