Quantcast
THE STREAM

Αστυνομικοί κάλυψαν με μούφα μεταγωγή το ληστή της Νίκαιας συνάδελφο τους

Το ξέραμε πως στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι, το καλλιτεχνικό τους ένστικτο δεν γνωρίζαμε


THE NEWSROOM · 26 Οκτωβρίου 2018

Σε σκετσάκι των Monty Python εξελίσσεται η έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά κωμική υπόθεση του ληστή αστυνομικού στη Νίκαια. Ο 34χρονος αστυνομικός του Τμήματος Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν κάτι πήγε στραβά στην προσπάθειά του να ληστέψει μια ομάδα Πακιστανών που έκαναν λαθρεμπόριο τσιγάρων στη Νίκαια, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος.

Ο άνδρας της ΕΛ.ΑΣ. αρχικά είχε εισβάλλει μαζί με τρεις συνεργούς του στο διαμέρισμα που νοίκιαζαν οι 7 Πακιστανοί, όπου τους απέσπασαν χρήματα και λαθραία τσιγάρα και τους άφησαν δεμένους με tie-wrap. Στη συνέχεια όμως, ο 34χρονος για κάποιο λόγο είπε να ξαναπάει μια βόλτα από το διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν και να τον κρατήσουν στη συνέχεια δεμένο τα θύματά του.

Τα γεγονότα αποκαλύφθηκαν μετά από έφοδο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο διαμέρισμα, όπου οι έκπληκτοι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι κάτι περίεργο υπάρχει σε αυτή την ιστορία και συνέλαβαν όλο το παρεάκι. Την υπόθεση στη συνέχεια ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ο αστυνομικός τελικά δεν κατάφερε να πείσει με την ιστορία του και κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, μέχρι να διερευνηθεί η εμπλοκή του στις παράπλευρες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ από τους 7 υπηκόους Πακιστάν, οι 5 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ οι άλλοι δύο θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι, για μια άλλη υπόθεση στην οποία εμπλέκονται όμως. Το πραγματικό τσίρκο έλαβε χώρα όμως το απόγευμα της Πέμπτης 25/10, κατά τη μεταγωγή του 34χρονου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha, αστυνομικοί από άλλα τμήματα και διευθύνσεις του Πειραιά σχημάτισαν θίασο, ο οποίος σκηνοθέτησε μούφα μεταγωγή κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του 34 χρονου από τον Ανακριτή, με σκοπό να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας αστυνομικός υποδύθηκε τον κατηγορούμενο με το κεφάλι καλυμμένο, ενώ ένας άλλος τον συνόδευε, με αποτέλεσμα οι κάμερες να πέσουν πάνω στους δύο άσχετους:

Όταν μάλιστα οι ρεπόρτερ τους ρώτησαν για το συγκεκριμένο σκηνικό, ένας από τους ηθοποιούς – κομπάρσους το γύρισε σε ένα πιο αντιεξουσιαστικό στυλ:

«Μπράβο, συγχαρητήρια σε σένα ρουφιάνε.»

Κάποιο μέλος του θιάσου δεν ξέχασε να τονίσει μάλιστα πως έτσι είναι το σωστό. Όταν δε ρωτήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκεκριμένη καλλιτεχνική πρωτοβουλία, την απάντηση ανέλαβε κάποιος Καπετάν Προφανής, ο οποίος σημείωσε ότι οι άντρες αυτοί δεν ανήκουν στις Εσωτερικές Υποθέσεις, αλλά είναι άσχετοι αστυνομικοί που πήγαν εκεί για να συμπαρασταθούν στον 34χρονο κατηγορούμενο.

Δείτε το βίντεο:

Στο μεταξύ, οι Πακιστανοί έκοβαν βόλτα με γυμνά τα πόδια και χειροπέδες μπροστά στις κάμερες. Ένας από αυτούς κατέθεσε τα εξής πολύ ενδιαφέροντα:

Κάποια στιγμή γύρω στις 3 τα ξημερώματα εγώ πείνασα και κατέβηκα στον κάτω όροφο που μένουν τα άλλα παιδιά από το Πακιστάν για να φάω κάτω. Η πόρτα στο σπίτι τους ήταν ανοικτή και εγώ μπήκα μέσα. Μόλις μπήκα μέσα με χτύπησε κάποιος στο πρόσωπο στον ώμο και στα χεριά δεν είδα όμως ποιος ήταν γιατί τα φώτα ήταν κλειστά και αυτός φορούσε κάτι στο κεφάλι, κουκούλα.

Μετά μου έδεσε τα χέρια κάποιος πίσω και με έβαζε μαζί με άλλα παιδιά που ήταν δεμένα και τα δικά τους χέρια δεν μπορούσα να δω όμως αν ήταν μπροστά ή πίσω δεμένα. Τα χέρια μου τα έδεσε με πλαστικό που δένουν τα καλώδια και το τραβάνε και δεν ανοίγει μετά. Μου πήρε 150 ευρώ και δυο κινητά που είχα μαζί μου δεν είμαι όμως σίγουρος αν είναι ο ίδιος με αυτόν που με χτύπησε ή ήταν άλλος. Μου πήρε και τα κλειδιά που είχα μαζί μου από το διαμέρισμα και δυο άτομα από αυτούς που ήταν στο σπίτι των φίλων μου ανέβηκαν στο δικό μου διαμέρισμα. Μετά από λίγο κατέβηκαν μαζί με τον αδελφό μου και αφού του έδεσαν τα χέρια τον έβαλαν μαζί μας. Από το σπίτι μας πήραν κάτι κούτες με τσιγάρα μέσα σε σακούλες. Είχαμε δυο ή τρεις κούτες μεγάλες που τις είχαμε αγοράσει από κάτι παιδιά από τη Ρωσία και τις πουλάμε για να βγάλουμε χαρτζιλίκι.

Εντωμεταξύ, η Ελληνική Αστυνομία έτσι κι αλλιώς έχει στήσει μια παράσταση μέσω της θεατρικής της ομάδας, η οποία κάνει το γύρο της Ελλάδας. Όπως μαθαίνουμε από την επίσημη σελίδα της ΕΛ.ΑΣ., η «Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ» παίχτηκε με επιτυχία και στη Σάμο προχτές.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά να το ξέρουν ότι έχουν τόσους ταλαντούχους ηθοποιούς στο Σώμα, αν ποτέ τους χρειαστούν.

 

Best of internet