Quantcast
THE STREAM

Τη μέγιστη καμπάνα στις τηλεφωνικές εταιρείες για υπερβολικό σπαμάρισμα έριξε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Μάλλον τους είχαν ταράξει κι αυτούς στις τηλεφωνικές διαφημίσεις


THE NEWSROOM · 18 Οκτωβρίου 2018

Σε περίπτωση που θέλετε κι εσείς να πετάξετε και το κινητό και το σταθερό τηλέφωνο στο κεφάλι του επόμενου που θα σας πάρει για να σας πουλήσει κάποιο τηλεφωνικό πακέτο, να ξέρετε ότι πλέον δεν είμαστε μόνοι σε αυτό τον αγώνα ενάντια στο spam. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποφάσισε να καμπανιάσει τέσσερις γνωστές εταιρείες τηλεφωνίας με βαρύ πρόστιμο, μετά από καταγγελίες που έγιναν για τα τσουνάμι διαφημιστικών κλήσεων από τη μεριά των εταιρειών.

Αφού κάποιοι έφτασαν στο αμήν λοιπόν και ξεκίνησαν τις καταγγελίες, η Αρχή ξεκίνησε να κάνει επιτόπιους ελέγχους δραστηριότητας στις εγκαταστάσεις των τηλεφωνικών εταιρειών, αλλά και στις εγκαταστάσεις των εταιρειών που παίρνουν τηλέφωνα για πάρτη τους. Στη συνέχεια πήρε τα αρχεία με τις κλήσεις που πάρθηκαν και τα συνέκρινε με τα μητρώα του άρθρου 11 του ν. 3471/2006 (μητρώα «opt-out»), τα οποία τηρούν οι πάροχοι τηλεφωνικών υπηρεσιών. Το πόρισμα μετά από τη σύγκριση είναι πως οι εταιρείες είχαν πραγματοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό παράνομων κλήσεων, όπως έχει νιώσει με τα αυτιά του κάθε άνθρωπος που κατοικεί στην Ελλάδα.

Με βάση τα προηγούμενα και στα πλαίσια των υπ΄αριθμ. 60, 61, 62 και 63/2018 αποφάσεών της για το σύνολο των παραβάσεων, έριξε 150.00 ευρώ καμπάνα στην κάθε εταιρεία. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα επιβάλλει η προ Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων νομοθεσία, η Αρχή δε μπορούσε να ρίξει μεγαλύτερο πρόστιμο, καθώς όλες αυτές οι παραβάσεις έγιναν πριν εφαρμοστεί ο κανονισμός.

Δε μπορούμε να πιστέψουμε δυστυχώς ότι θα τους σταματήσει ένα πρόστιμο, αλλά είναι τουλάχιστον μια παρηγοριά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Best of internet