Quantcast
THE STREAM

Αστυνομικός ληστεύει Πακιστανούς λαθρέμπορους στη Νίκαια, τον σακατεύουν στο ξύλο

Άλλη μια μέρα, άλλη μια υπόθεση με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σε αξιοσημείωτες εκτός υπηρεσίας δραστηριότητες


THE NEWSROOM · 18 Οκτωβρίου 2018

Το ότι η σφαιρικότητα δεν είναι το πιο δυνατό χαρτί των ελληνικών ΜΜΕ, όλοι το γνωρίζουν, με το πιο πρόσφατο παράδειγμα να είναι η περίπτωση του λιντσαρίσματος του Ζακ Κωστόπουλου από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της Οδού Γλάδστωνος, όταν αμέτρητα αδιασταύρωτα σενάρια εκτοξεύτηκαν απευθείας στο κοινό, ακόμη κι αν δεν είχαν καμία βάση και χωρίς να έχει γίνει καμία έρευνα.

Κάπως έτσι εξελίχθηκε και η εξαιρετικά περίεργη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ένας αστυνομικός στη Νίκαια. Το αρχικό στόρι είχε ως εξής, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. : Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, η Άμεση Δράση δέχεται τηλεφώνημα από πολίτη, ο οποίος αναφέρει ότι ακούγεται φασαρία από συγκεκριμένο διαμέρισμα στην οδό Γέμελου 23. Άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πάνε εκεί για να ερευνήσουν και δέχονται επίθεση από ομάδα Πακιστανών, τους οποίους τελικά καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν.

Μέσα στο διαμέρισμα όμως βρίσκεται δαρμένος και δεμένος ένας άλλος αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και παραμένει για νοσηλεία, ενώ όπως αναφέρεται, δε μπορεί να μιλήσει λόγω της κατάστασής του. Ο αστυνομικός υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής και πρόσφατα ήταν οδηγός του διευθυντή του τμήματος Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης λαθραία τσιγάρα και συνέλαβαν 6 άτομα. Η ως τώρα εκδοχή της ιστορίας, ότι δηλαδή αστυνομικός απήχθη από Πακιστανούς, αντικατοπτρίζεται στους τίτλους πολλών ΜΜΕ:

Αυτό που δεν είχε διευκρινιστεί είναι το “πως σκατά βρέθηκε εκεί ο αστυνομικός μέσα στη μαύρη νύχτα;“. Ο αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και σύμφωνα με τον ίδιο, μπήκε στο διαμέρισμα επειδή αντιλήφθηκε πως γίνονται παράνομες πράξεις και πήγε να τις σταματήσει σαν Batman της Νίκαιας, χωρίς μάλιστα να ειδοποιήσει κανέναν.

Επειδή η περίεργη αυτή υπόθεση δεν ήταν αρκετά περίεργη λογικά, οι συλληφθέντες Πακιστανοί έκαναν μήνυση στον αστυνομικό με την κατηγορία ότι επιχείρησε να τους ληστέψει, και αυτός τους το ανταπέδωσε με μήνυση για παρακράτηση και άσκηση σωματικής βίας. Και για να γίνει ακόμη πιο hot η κατάσταση, υπάρχουν πληροφορίες πως ο αστυνομικός δε μπήκε μόνος του στο σπίτι των Πακιστανών, αλλά μαζί με άλλα τρία άτομα που αναζητούνται, τα οποία μπορεί να ήταν ή να μην ήταν αστυνομικοί.

Στην ίδια κατεύθυνση συγκλίνουν και άλλες πήγες, οι οποίες επικαλούνται μαρτυρίες των γειτόνων: Σύμφωνα με τους γείτονες λοιπόν, στο διαμέρισμα μπήκαν τέσσερα άτομα, χωρίς και πάλι να διευκρινίζεται αν ήταν αστυνομικοί ή άσχετα φιλαράκια του αστυνομικού. Είχαν όμως όλοι τους καλυμμένα τα πρόσωπα, κάτι που πριμοδοτεί αρκετά το σενάριο ληστείας.

Αυτό ακριβώς υπογραμμίζουν και οι μαρτυρίες των γειτόνων, που αναφέρουν ότι οι τέσσερις άνδρες σαφώς είχαν σκοπό να πάρουν κάτι από τους Πακιστάνους, το οποίο τελικά και κατάφεραν. Ενώ όμως οι άλλοι τρεις έφυγαν, στο διαμέρισμα έμεινε μόνο ο (οπλισμένος) αστυνομικός, με την κατάσταση να ανατρέπεται όταν τελικά οι Πακιστανοί κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν και να τον ξυλοκοπήσουν.

Τελικά σύμφωνα με αποκάλυψη του Βήματοςείναι όντως γάτα αυτό που κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. H έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες των γειτόνων και οι αστυνομικοί είναι σίγουροι πλέον πως ο 34χρονος αστυνομικός μπούκαρε μαζί με άλλα τρία άτομα στο σπίτι των Πακιστανών με σκοπό την ληστεία φορώντας κουκούλες, τους έδεσαν με tie wrap και τους έκλεψαν κάμποσα λαθραία τσιγάρα. Για να γίνει ακόμη καλύτερο, στον φάκελο της υπόθεσης υπάρχει κατάθεση που άκουσε τους ληστές να απορούν «αν πήραν όλα τα πράγματα ή αν άφησαν κάτι πίσω τους».

Το πράγμα στράβωσε όταν για κάποιο λόγο ο αστυνομικός της Ασφάλειας γύρισε πίσω, με αποτέλεσμα να του επιτεθούν τα θύματά του που είχαν λυθεί. Όπως αναφέρει το Βήμα, έχουν γίνει οχτώ παρόμοιες ληστείες λαθρεμπόρων τσιγάρων τα τελευταία δύο χρόνια σε Νίκαια και Κερατσίνι και η αστυνομία αυτή τη στιγμή ψάχνει να βρει ποιοι είναι οι τρεις συνεργοί του 34χρονου.

Περιμένουμε με αγωνία να δούμε αν θα χαθεί κι αυτή η υπόθεση με κάποιο μαγικό τρόπο σε κάποιο ξεχασμένο ντουλάπι κάποιου γραφείο ενός υπογείου.

 

 

 

 

 

Best of internet