Quantcast
THE STREAM

Μια καταγγελία από τη Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας έφαγε το My Style Rocks, τώρα που γυρνάει

Οι έλληνες γουναράδες έβγαλαν οργισμένη ανακοίνωση για τη στάση της τηλεοπτικής εκπομπής ως προς την αληθινή γούνα


THE NEWSROOM · 12 Οκτωβρίου 2018

Ένα αρκετά απροσδόκητο battle προέκυψε για την γνωστή σατανιστική τελετή μόδας της (πάντοτε υπέροχης) ελληνικής τηλεόρασης που λέγεται «My Style Rocks». Σε περίπτωση που προσπαθήσατε να μαντέψετε, η εκπομπή του ΣΚΑΪ δεν είναι στα μαχαίρια με το ΕΣΡ, την Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων, τη UNICEF ή τη Διεθνή Αμνηστεία, αλλά με την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας (ΕΟΓ).

Όλα ξεκίνησαν όταν μια παίχτρια εμφανίστηκε στην εκπομπή με μια τεράστια φυσική γούνα που είχε από το σπίτι της. Όταν ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι κριτές, ο σχεδιαστής μόδας Στέλιος Κουδουνάρης τα πήρε στο κρανίο με την ιδέα της διαγωνιζόμενης:

«Προωθούμε με αυτό το τρόπο και δείχνουμε στον κόσμο ότι είναι ΟΚ να φοράει αληθινές γούνες. Δεν είναι ΟΚ να φοράμε αληθινές γούνες, υπάρχουνε καταπληκτικές συνθετικές γούνες στην αγορά, ο μόνος λόγος που δεν με ενοχλεί τόσο πολύ είναι ότι η γούνα είναι παλιά και αφού υπάρχει ΟΚ φόρα την, αλλά όλοι οι οίκοι έχουν σταματήσει πλέον να δουλεύουν με αληθινές γούνες, είμαστε στο 2018 και καλό είναι να δίνουμε τα σωστά μηνύματα.»

Στην ίδια λογική τοποθετήθηκε και η Μπέτυ Μαγγίρα, η οποία δήλωσε «να προτιμάτε οικολογικές και να περνάμε και ένα μήνυμα».

Φυσικά, οι έλληνες προμηθευτές γούνας δεν θα άφηναν να περάσει έτσι αυτή η δίωξη της φυσικής γούνας και έστειλαν οργισμένη επιστολή κατά του σταθμού, όπου μιλούν για υποκρισία και ανακρίβειες. Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος Κοσμίδης σε τοπικό μέσο της Καστοριάς (η Μέκκα της ελληνικής γούνας, αν δεν το είχατε υπόψη):

«Δηλαδή ποιο μήνυμα θέλουν να περάσουν; Να πλαστικοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τον πλανήτη με τη χρήση της συνθετικής γούνας; Η γούνα αποτελεί φυσικό, ανακυκλώσιμο και βιοδιασπώμενο προϊόν σε αντίθεση με τα συνθετικά υποκατάστατά της τα οποία αποτελούν προϊόντα μαζικής παραγωγής με χημική βάση το πετρέλαιο και άλλες συνθετικές ουσίες.»

Ο κ. Κοσμίδης δήλωσε επίσης ότι οι οίκοι μόδας προφανώς και θυσιάζουν ακόμη ζωάκια για τα ρούχα τους:

«Είναι απόλυτα αναληθής αυτή η δήλωση, καθώς παγκόσμιοι οίκοι  μόδας όπως είναι οι FENDI, ROBERTO CAVALLI, OSCAR DE LA RENTA, ELLIE SAAB, CAROLINA HERRERA, χρησιμοποιούν τη γούνα στις δημιουργίες τους,  αλλά και πλήθος νέων σχεδιαστών με καινούργιες και μοντέρνες τεχνικές στην παραγωγή γούνινων παλτών, ζακέτων, σε πολλά σχέδια και χρώματα περιλαμβάνοντας όλες τις ηλικίες στη χρήση των προϊόντων τους.»

Τόνισε ακόμη ότι δε γίνεται καμία συζήτηση για το γυμνό δέρμα:

«Είναι υποκριτικό όλο αυτό. Για να μιλήσω με απλά λόγια, είναι σαν να λέμε πως ό,τι έχει τρίχα είναι απαγορευτικό να το φοράμε και μάλιστα το πολεμάμε, ενώ ότι είναι γυμνό από τρίχα δηλαδή απλό δερμάτινο όπως είναι οι τσάντες, τα παπούτσια, οι ζώνη και τα διάφορα αξεσουάρ, αλλάζουν τις  “δήθεν” απόψεις.»

Αυτή είναι ολόκληρη η πολυσέλιδη ανακοίνωση της ΕΟΓ:

 

 

 

Τη γούνα δε θα την ξαναβρίσεις, τη γούνα.

 

Best of internet