Quantcast
THE STREAM

Ρακοκάζανο ανατινάζεται στην Κρήτη, η περιοχή θυμίζει Φουκουσίμα

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση και εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η έκρηξη στον αντιδραστήρα της ρακής


THE NEWSROOM · 12 Οκτωβρίου 2018

Μυστικό εργοστάσιο πυρομαχικών ή ίσως undercover πυρηνικός αντιδραστήρας της κυβέρνησης ήταν το κτίσμα που ισοπεδώθηκε μετά από έκρηξη χτες το βράδυ στο Πετροκεφάλι της Μεσαράς Κρήτης. Το φερόμενο ως οινοποιείο, πετρόχτιστο και με έκταση 700 τετραγωνικά μέτρα, καταστράφηκε μετά από έκρηξη στο ρακοκάζανο, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στον υπόλοιπο χώρο, ευτυχώς όμως χωρίς να υπάρξουν θύματα και χωρίς κανένας να τραυματιστεί.

Το αποτέλεσμα της τρομαχτικής έκρηξης ήταν να βυθιστεί η γειτονική περιοχή στο σκοτάδι, με το ωστικό κύμα των εκρήξεων που ακούστηκαν μέχρι και 10 χιλιόμετρα μακριά να σπάει τζάμια από σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ προκλήθηκε και bonus πυρκαγιά σε γειτονικά χωράφια, σύμφωνα με το τοπικό μέσο ekriti. Τελικά η Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με μεγάλη δύναμη κατάφερε να σταματήσει τουλάχιστον την πυρκαγιά, ο συνδυασμός της φωτιάς και της έκρηξης είχε ήδη προκαλέσει τρομερές ζημιές.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

Να σημειωθεί εδώ πως στο κατεστραμμένο οινοποιείο, το οποίο έχει λίγους μόλις μήνες που ολοκληρώθηκε ενώ στο ρακοκάζανο δεν είχε γίνει καν η πρώτη απόσταξη, έχουν βρεθεί μέχρι και πυροτεχνουργοί, οι οποίοι ερευνούν τα αίτια της έκρηξης. Όπως τόνισε ο ο ιδιοκτήτης κ. Γεωργιλαδάκης:

“Στην επιχείρηση είχαμε μόνο πυρήνα, πετρέλαιο και λίγη τσικουδιά.”

Ενώ για την πιθανότητα σαμποτάζ:

“Δεν είχα διαφορές με κανέναν. Με γνωρίζει όλη η Μεσαρά, δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα σε κανέναν.”

Πάντως με βάση τα βίντεο, δε θα μας έκανε εντύπωση αν στο χώρο γινόταν και λαθρεμπόριο δυναμίτη χωρίς να το ξέρει ο ιδιοκτήτης:

Το ξέραμε πως κάποιες φορές κάτι πάει στραβά και η ρακή βγαίνει μπόμπα, αλλά όχι κι έτσι.

(Πηγή: 1, 2, 3)

 

Best of internet