Quantcast
THE STREAM

Νέο βίντεο καταρρίπτει την εκδοχή της ληστείας στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το VICE Greece o Κωστόπουλος φέρεται να ζητάει βοήθεια σε διπλανό κατάστημα


Κώστας Αρβανίτης · 3 Οκτωβρίου 2018

Σχεδόν δύο βδομάδες έχουν περάσει από το διαβόητο πλέον περιστατικό του λιντσαρίσματος του Ζακ Κωστόπουλου από έναν ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου επί της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια. Καθώς η πρώτη θύελλα παραπληροφόρησης (και live Ιεράς Εξέτασης με την ψήφο του κοινού) έχει κοπάσει και νέα στοιχεία βγαίνουν στη φόρα, γίνεται όλο και πιο σαφές πως τα πραγματικά γεγονότα απέχουν πολύ από την εκδοχή που λάνσαραν στην αρχή μια σειρά από ΜΜΕ: Την εκδοχή δηλαδή, όπου ένας θαρραλέος ηλικιωμένος κοσμηματοπώλης σώζει τη ζωή του και το μαγαζί του από έναν εκτός ελέγχου ναρκομανή μαχαιροβγάλτη.

Το τελευταίο σε αυτή τη σειρά από στοιχεία, μετά τις αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό του 33χρονου και από τους αστυνομικούς (οι οποίοι κρατούσαν το υποτιθέμενο εργαλείο της ληστείας με γυμνά χέρια), είναι ένα video που εξασφάλισε το VICE Greece, το οποίο μαζί με μια συμπληρωματική μαρτυρία ενισχύουν κατά πολύ την εκδοχή που λέει ότι ο Ζακ Κωστόπουλος όχι απλά δεν είχε σκοπό την κλοπή ή τη ληστεία, αλλά μάλιστα ζητούσε βοήθεια από τους περαστικούς λίγο πριν από τα γεγονότα.

Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο, που φαίνεται να προέρχεται από κάμερα καταστήματος και το οποίο δείχνει να είναι ο φούρνος ΒΕΝΕΤΗ δίπλα στη Γλάδστωνος, διακρίνεται ένας άντρας που αγοράζει νερό, για να το προσφέρει στη συνέχεια στον άτυχο 33χρονο έξω από το μαγαζί. Οι δε κινήσεις του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος μπαίνει στο πλάνο γύρω στο 0:32  δείχνουν πραγματικά οτιδήποτε άλλο παρά τη ληστεία.

Δείτε το βίντεο του VICE Greece:

Την ίδια εντύπωση αφήνει και η συμπληρωματική μαρτυρία που εξασφάλισε το Vice, η οποία προέρχεται από εργαζόμενη σε γραφείο κοντινό στην οδό Γλάδστωνος:

«Περίπου στις 14:30 ακούσαμε άνθρωπο να φωνάζει “βοήθεια” από τον δρόμο, ανοίξαμε τα παράθυρα, είδαμε έναν νεαρό ο οποίος ήταν στο φανάρι της Πατησίων και πέρασε απέναντι. Φαινόταν ότι δεν ήταν καλά, φώναζε “βοήθεια” χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος, σίγουρα κάτι του συνέβαινε. Υποθέσαμε ότι ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Δεν φαινόταν όμως πολύ καταβεβλημένος όπως βλέπουμε σε άλλους τοξικομανείς.

Στη διάβαση ήταν δυο κοπέλες και πήγε από πίσω τους για να προστατευτεί. Αυτές έφυγαν, τον απέφυγαν και πέρασαν τη διάβαση προς την Κάνιγγος. Εκείνος έμεινε εκεί φωνάζοντας “βοήθεια”. Μετά αποφάσισε να διασχίσει την Πατησίων η οποία εκείνη τη στιγμή ήταν άδεια, πάλι φωνάζοντας “βοήθεια”. Τον χάσαμε στη διάβαση καθώς έστριψε στη Γλάδστωνος. Δεν φαινόταν επιθετικός, μου φάνηκε σαν άνθρωπος που έψαχνε να προστατευθεί. Δεν είδαμε καμιά εμφανή απειλή.»

Tην ίδια στιγμή, ενώ τόσο ο κοσμηματοπώλης όσο και ο συνεργός του συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι, υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες πως η ΕΛ.ΑΣ. είτε αδιαφορεί είτε σαμποτάρει ανοιχτά την πετυχημένη εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας. Τόσο η επιλογή της Αστυνομίας να μην αποκλείσει το χώρο για περαιτέρω έρευνα (με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλάνα στα οποία οι ιδιοκτήτες του κοσμηματοπωλείου σκουπίζουν ανέμελοι έναν χώρο γεμάτο πολύτιμα για τη Σήμανση στοιχεία), όσο και οι καταγγελίες της δικηγόρου της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Αννυς Παπαρούσου πως οι αστυνομικοί αρνούνται να εκτελέσουν τις εντολές του ανακριτή (!) κάνουν τις σκιές που έχουν πέσει πάνω στην υπόθεση να βαθαίνουν όλο και περισσότερο.

Αυτό είναι ένα απόσπασμα των δηλώσεων της κ. Παπαρούσου:

«Συγκεκριμένα, πέρα απ’ όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την απαράδεχτη συμπεριφορά της την ώρα του συμβάντος, παρατηρούμε ότι εδώ και μέρες αρνείται να εκτελέσει τις παραγγελίες του ανακριτή.

Από την αρχή, το πρώτο που θα ζητούσε κανείς για την υπόθεση αυτή είναι τις καταγραφές που υπάρχουν από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων και του καταστήματος [σ.σ.: του κοσμηματοπωλείου], αν υπήρχε. Πράγμα που δεν το μάθαμε ποτέ. Αυτό το ζήτησε και η πολιτική αγωγή, δηλαδή εμείς, με αίτημά μας και επανήλθε και ο ανακριτής, με δεύτερο αίτημά του, γιατί η αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στο πρώτο. Δεν είχαμε καμία πρόοδο, έχει περάσει ήδη μία εβδομάδα, με σοβαρό κίνδυνο το υλικό αυτό να μην υπάρχει πια και η ανάκριση βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με αυτό της πρώτης ημέρας.

Μαθαίνουμε από τον Τύπο ότι έχει διερευνηθεί το μαχαίρι, ως προς τα αποτυπώματα, και δεν έχει φτάσει στον ανακριτή και στα χέρια των διαδίκων καμία σχετική έκθεση.

Έχω μία πεποίθηση πλέον ότι η αστυνομία δεν συνδράμει το έργο του ανακριτή. Κι αυτό είναι ένα παράδοξο που πρέπει να εξεταστεί.»

Το μόνο που δεν ξέχασε να κάνει η ΕΛ.ΑΣ. είναι να μας πει ότι αυτές είναι οι μέθοδοι της και σε όποιον αρέσουν.

(πηγή)

Best of internet