Quantcast
THE STREAM

Τον πρόεδρο του Συλλόγου Υπέρ της Φαρμακευτικής Κάνναβης μπουζούριασε για τέταρτη φορά η ΕΛ.ΑΣ.

Η διευκρίνιση ότι η φαρμακευτική κάνναβη είναι πλέον νόμιμη στην Ελλάδα δεν εμποδίζει την ΕΛ.ΑΣ. να είναι ΕΛ.ΑΣ.


THE NEWSROOM · 27 Σεπτεμβρίου 2018

Πιθανόν να μην γνωρίζετε ποιος είναι Κωνσταντίνος Σύρος, η ΕΛ.ΑΣ. όμως και γνωρίζει πολύ καλά και δεν τον ξεχνά. Αποτέλεσμα αυτής της αφοσίωσης της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν μία ακόμη σύλληψη του κ. Σύρου, ο οποίος βρέθηκε ξανά κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, όπου αναμένει να περάσει αύριο από τον ανακριτή. Η αιτία της σύλληψης είναι τα έξι δενδρύλλια και η μικρή ποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στην κατοχή του.

Το ενδιαφέρον είναι πως ο κ. Σύρος δεν είναι ξέρωγω κάποιος ρασταφάρι με δεντράκια, αλλά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης, οποίος σύμφωνα με το Cannabis News έχει στο βιογραφικό του άλλες 4 συλλήψεις για τον ίδιο λόγο. Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθη το 2013, το 2016 και το 2017, ενώ την τελευταία φορά μαζί του στο Τμήμα Ξυλοκάστρου βρέθηκε και η έγκυος σύζυγός του, με τη σύλληψη να γίνεται μπροστά στην εξάχρονη κόρη τους.

Ως πρόεδρος του Συλλόγου ο κ. Σύρος προφανώς δεν ντρέπεται να πει ότι καλλιεργεί κάνναβη για να τη χρησιμοποιήσει σαν φάρμακο – για την ακρίβεια, είναι ακτιβιστής για το συγκεκριμένο σκοπό εδώ και χρόνια έχοντας δημιουργήσει το Σύλλογο, έχοντας δώσει αμέτρητες συνεντεύξεις σε τηλεοράσεις, περιοδικά, εφημερίδες και ηλεκτρονικά Μέσα και έχοντας φτάσει μέχρι και στη Βουλή των Ελλήνων για να προωθήσει τη συγκεκριμένη πρακτική.

Να σημειωθεί επίσης πως στην Ελλάδα η χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης είναι μεν πλέον νόμιμη, αλλά οι ασθενείς δεν έχουν πάρει το κατάλληλο φαρμακευτικό σκεύασμα, με συνέπεια είτε να ψωνίζουν από dealers όπως όλοι οι υπόλοιποι είτε να το καλλιεργούν παράνομα μόνοι τους. Με βάση αυτή την παρανοϊκή κατάσταση η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε απτόητη για άλλη μια φορά τον κ. Σύρο και του κατάσχεσε το φάρμακό του. Στο μεταξύ, άλλες χώρες του κόσμου ανακαλύπτουν ότι η νομιμοποίηση της κάνναβης δεν σημαίνει το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού.

Ελπίζουμε να μην προλάβουν οι συλλήψεις του να κατεβούν σε 5×5 μέχρι να διορθωθεί η κατάσταση.

(πηγή)

 

Best of internet