Quantcast
THE STREAM

Εκατοντάδες χιλιάρικα φοροδιαφυγή έκανε γραφείο κηδειών στη Θεσσαλονίκη, γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για φόρους

Όλη η Ελλάδα μας μια γροθιά για να τη γλιτώσει από την εφορία


THE NEWSROOM · 24 Σεπτεμβρίου 2018

Καμιά γωνίτσα της Ελλάδας μας δεν υστερεί στο άθλημα της φοροδιαφυγής, όπως ανακαλύφθηκε στην τελευταία περιοδεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από τα συνηθισμένα εστιατόρια, καφέ και νυχτερινά κέντρα, ανακαλύφθηκε ότι το πατροπαράδοτο ελληνικό σπορ τιμούν επίσης ένα κέντρο αισθητικής, ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων και επειδή γιατί όχι, ένα γραφείο κηδειών. Τα πιο classic οικονομικά ακροβατικά που εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ήταν φοροδιαφυγή μέσω ανακριβούς έκδοσης αποδείξεων, ανακριβών δηλώσεων ΦΠΑ, εικονικών εκπτώσεων και μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Ένα ενδεικτικό σκορ εντοπίστηκε σε επιχείρηση εστίασης στο κέντρο της Νύμφης του Θερμαϊκού, όπου βρέθηκε ότι σε 24 ξεχωριστές περιπτώσεις, οι περιποιημένες αποδείξεις κατάφεραν να κρύψουν 994 ευρώ. Να σημειωθεί εδώ ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε μόλις τον Ιούνιο του 2017, για το πρώτο εξάμηνο του 2017 εμφάνιζε 1.500.000 ευρώ τζίρο και 50.000 ευρώ ζημιά, αποδεικνύοντας πόσο ικανοί είναι στην καινοτομία και την πατέντα οι έλληνες επιχειρηματίες. Οι ελεγκτές έχουν κατασχέσει όλα τα φορολογικά αρχεία της επιχείρησης, προφανώς για να τα χρησιμοποιήσουν σε κάποιο σεμινάριο.

Ένα αντίστοιχο θαύμα έγινε σε ένα κεντρικό καφέ – εστιατόριο , το οποίο έβγαζε ζημιές για πέντε συνεχόμενα χρόνια αλλά παρόλαυτα η θεία χάρη το άφηνε να λειτουργεί. Ο τρόπος που εκδηλωνόταν η θεία χάρη ήταν στις αποδείξεις, όπου η επιχείρηση έκανε εκ των υστέρων εικονικές εκπτώσεις 99%, με αποτέλεσμα το κατάστημα να έχει κλείσει προσωρινά και οι ελεγκτές να έχουν κάνει κατάσχεση σε όλα τα αρχεία από την αρχή του έτους.

Το γραφείο τελετών ήταν όμως ο αδιαμφισβήτητος σταρ της όλης φάσης στη Θεσσαλονίκη. Όπως αποκαλύφθηκε από την επεξεργασία των αρχείων για το έτος 2012, το γραφείο είχε στο βιογραφικό του 450 ανακρίβειες και 70 μη εκδόσεις αποδείξεων, με το συνολικό σκορ για τις αποδείξεις να ανέρχεται σε 420.000 ευρώ, ενώ δεν έχει γίνει καν έλεγχος για το διάστημα από το 2013 και μετά. Δυνατές εμφανίσεις έκαναν επίσης ένα νυχτερινό κέντρο της παραλιακής που δεν υπέβαλε δήλωση φορολογίας εισοδήματος χρήσης 2017 με τζίρο 1.386.313,61 ευρώ και ένα κέντρο αισθητικής, όπου η αξία των 11.700 αποδείξεων αποδείξεων που δεν εκδόθηκαν για το 2017 έφτασε τα 350.000.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η εφορία μπορεί να σε κυνηγάει μέχρι την άλλη ζωή.

(πηγή)

 

Best of internet