Quantcast
THE STREAM

Με δίαιτα πίτσας και μπέργκερ γλίτωσαν το στρατό αυτοί οι νοτιοκορεάτες γιωτάδες

Σίγουρα ο πιο νόστιμος τρόπος να γλιτώσεις τη θητεία


THE NEWSROOM · 13 Σεπτεμβρίου 2018

Κι όμως, δεν παλεύουν μόνο οι έλληνες νεολαίοι για να τη σκαπουλάρουν από τη στρατιωτική θητεία. Μπορεί ο μίζερος θεσμός της υποχρεωτικής στράτευσης να υπάρχει σε λίγα κράτη του κόσμου, αλλά η Νότια Κορέα είναι ένα από αυτά. Κι επειδή όπως φαίνεται η γνώμη της στρατεύσιμης νεολαίας για τη θητεία είναι παρόμοια σε όλο τον κόσμο, δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι και οι νεαροί Νοτιοκορεάτες κάνουν ότι μπορούν για να μην πάνε στρατό.

Συγκριτικά με την Ελλάδα μάλιστα, η αυστηρότητα του συστήματος της Νότιας Κορέας δίνει πολύ λίγες δυνατότητες στον κόσμο να τη γλιτώσει, ενώ οι εξαιρέσεις είναι τόσο λίγες που ακόμη και οι σελέμπριτις της χώρας υποχρεώνονται να πάνε. Η ανθρώπινη εφευρετικότητα όμως είναι πολύ ανώτερη από τον στρατιωτικό κανονισμό και αυτοί οι 12 σπουδαστές φωνητικής είναι η απάντηση.

Ο τρόπος μάλιστα που διάλεξαν οι επίδοξοι τραγουδιστές για να πάρουν το πολυπόθητο γιώτα είναι τουλάχιστον ονειρικός: ο στρατηγικός τους στόχος ήταν να παχύνουν τόσο που να απορριφθούν. Οι 12 κομάντο, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, επιδόθηκαν σε μια φιέστα φαγητού, η οποία περιλάμβανε πίτσα και μπέργκερ πέντε φορές τη μέρα, προκειμένου να πετύχουν την εξπρές πάχυνση που θα φέρει το πολυπόθητο κόψιμο από τη στρατιωτική ιατρική επιτροπή. Η ειδική δίαιτα την οποία επέλεξαν οι συνωμότες περιλάμβανε επίσης συμπληρώματα διατροφής, πρωτεΐνες και πολύ χυμό αλόης για να υπάρξει κατακράτηση υγρών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η έρευνα που έκανε ο στρατός.

Οι 12 καλοφαγάδες αρνητές στράτευσης, όπως και όλοι οι άρρενες νοτιοκορεάτες, καλούνται να υπηρετήσουν μια θητεία 22 μηνών μέχρι τα 28 τους χρόνια. Το αν μπορούν να υπηρετήσουν το κρίνει μια ιατρική επιτροπή και αυτοί που αποκλείονται για λόγους υγείας είτε κερδίζουν πλήρη απαλλαγή, είτε πρέπει να κάνουν κάποιου είδους εναλλακτική θητεία, η οποία βέβαια είναι σαφώς προτιμότερη από 22 μήνες σκηνάκια. Εξαιρέσεις δε γίνονται ούτε για θρησκευτικούς λόγους, ενώ μόνο όσοι είναι νικητές διαγωνισμών κλασσικής μουσικής ή κερδίζουν μετάλλια στους Ολυμπιακούς ή τους Ασιατικούς αγώνες μπορεί να ξεφύγουν από τη στράτευση.

Οι επίδοξοι τραγουδιστές συγκεκριμένα ελπίζουν να μπουν σε κάποιο πρόγραμμα εναλλακτικής θητείας για να έχουν χρόνο για τραγούδι μετά τη δουλειά, όπως αναφέρει η εφημερίδα Korea Herald.  Όταν το σχέδιο τους ανακαλύφθηκε, ο στρατός πραγματοποίησε έρευνα και παρέδωσε τα στοιχεία στους δικαστές. Αν οι 12 βρεθούν ένοχοι, θα υποχρεωθούν να υπηρετήσουν κανονικά. Δύο από αυτούς έχουν ήδη ολοκληρώσει εναλλακτική θητεία αλλά και πάλι θα χρειαστεί να φορέσουν στολή.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή οι ένοπλες δυνάμεις της Ν. Κορέας ετοιμάζονται να μειώσουν το προσωπικό τους από 618,000 σε 500,000 και τη διάρκεια της θητείας από 22 σε 18 μήνες. Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί τους νέους είναι πως ο μισθός τους είναι κάπου 235 ευρώ το μήνα, πολύ χαμηλότερος δηλαδή από το βασικό.

Σε κάθε περίπτωση, το παράδειγμα τους σίγουρα αναμένεται να εμπνεύσει εκατοντάδες Έλληνες γιωτάδες.

(πηγή)

Best of internet