Quantcast
THE STREAM

Σουβλατζίδικο με το όνομα «Πετρούπολη» άνοιξε στο Λονδίνο, γιατί τα Δυτικά εξάγουν πολιτισμό

Τζατζίκι σε κάθε γωνίτσα του κόσμου είναι η φάση


THE NEWSROOM · 20 Αυγούστου 2018

«Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει» είπε ένας μεγάλος ποιητής, «όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληρώνει» μπορεί να πει ένας πετυχημένος στοιχηματικός, τέλος πάντων όλοι ξέρουν πως η πατρίδα μας στοιχειώνει όσους ξενιτεύονται και βρίσκονται μακριά από τα ιερά της χώματα, στερημένοι από το φως, τον αέρα, την παράδοση και το τζατζίκι της.

Αυτό ακριβώς διαπίστωσαν και όσοι βρέθηκαν στα εγκαίνια ενός καινούριου σουβλατζίδικου στο Λονδίνο, ελληνικής ιδιοκτησίας φυσικά, καθώς είναι γνωστό πως α) εξάγουμε πολιτισμό και β) αν δεν είναι το πιτόγυρο θεμέλιος λίθος του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, τότε τίποτα δεν είναι.

Όπως φαίνεται, η αλυσίδα εστιατορίων «The Athenian» αποφάσισε να δώσει στο καινούριο της υποκατάστημα στο Tooting του Λονδίνου (το οποίο είχε τα εγκαίνιά του την Τρίτη 19 Ιουλίου) το όνομα μιας διάσημης για τα σουβλάκια και τα βρώμικά της γειτονιάς των Δυτικών Προαστίων της Αθήνας. Δεν διευκρινίζεται αν είναι η γειτονιά καταγωγής των ιδιοκτητών ή κάποιου άλλου στελέχους του εστιατορίου, αλλά το σουβλατζίδικο «Πετρούπολη» στο Λονδίνο είναι γεγονός.

Όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα της αλυσίδας:

“Αυτή τη φορά (σσ: το κατάστημα) πήρε το όνομά του από την Πετρούπολη, μια γειτονιά στη βορειοδυτική πλευρά της Αθήνας.”

Δείτε τις φωτογραφίες από τη σουβλακική κατάκτηση του Λονδίνου:

Τζατζίκι παντού

Η φάση είναι digital πιτόγυρο

Wait for it

Εδώ σε όλη του τη δόξα

Εξαγωγή πολιτισμού

Τώρα μόνο να περιμένουμε το πότε θα ανοίξει σαντουιτσάδικο με όνομα «Μπουρνάζι» στο Ντουμπάι μπορούμε, ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά.

 

 

Best of internet